به گزارش خبرنگار ایرنا، علی رضیزاده روز سهشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ۷۳ هزار و ۳۹۹ اصله درخت در منطقه یک شهرداری اصفهان وجود دارد که تعداد زیادی از آنها ۷۰ تا یکصد ساله هستند.
وی اضافه کرد: خشکسالی، جریان مقطعی رودخانه زایندهرود، جاری نبودن دائمی آب در انهار و مادیهای اصفهان، بزرگترین خطر برای حیات فضای سبز شهریست اما ما سعی کردیم با برنامهریزی و آبیاری به موقع به ادامه زندگی پوشش گیاهی ارزشمند این کلانشهر کمک کنیم.
مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان ادامه داد: مساحت کل فضای سبز این بخش از شهر ۵۳۹ هزار مترمربع است و موفق شدیم رتبه برتر حفاظت و توسعه فضای سبز را در میان مناطق این شهر بدست آوریم.
رضیزاده تصریح کرد: مساحت کل چمن و سامانههای آبیاری تحت فشار مانند قطرهای در ناحیه ما به ترتیب بیش از ۱۲۷ هزار و ۱۰۱ هزار مترمربع است.
وی گفت: بودجه منطقه ما سال قبل ۶۴۳ و سهم امور عمرانی ۳۴۷ میلیارد تومان بود که با بهره گیری از آن تمام ۵۳ پروژه عمرانی وعده داده شده را تکمیل و بهرهبرداری کردیم.
این مدیر شهری خاطرنشان کرد: در منطقه ما ۲۰ پلاک بلاتکلیف و مشکلساز وجود داشت که سبب اختلال در عبور و مرور شهروندان و خودروها بویژه خودروهای امدادی میشد که با صرف یکصد میلیارد تومان، برای آزادسازی و بهبود مسیرهای اطراف کوشیدیم.
رضیزاده افزود: در سالهای اخیر پنج پروژه شاخص شامل احداث زیرساختهای خط دوم قطار شهری، آزادسازی گلوگاههای سطح منطقه، پل صاحب روضات، تامین زیرساختهای اتوبوس تندرو و مخزن آب ۵۰۰ مترمکعبی نیز در این منطقه اجرا شده است.
وی اضافه کرد: ۲۲۰ مترمربع گلوگاه با حدود ۶۷ میلیارد تومان اعتبار، آسفالتریزی و زیباسازی شهری نیز از جمله اقداماتی بود که در این سالها به سرانجام رسید.
این مدیر شهری خاطرنشان کرد: بازسازی زورخانه مسجد لنُبان اصفهان در دست اجراست و افزودن دیگر امکانات مانند مرکز تفریحی و فرهنگی برای حضور شاعران و هنرمندان و کافیشاپ در آن را نیز در دستور کار داریم.
مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: این قسمت از شهر ۸۱۰ هکتار مساحت متشکل از ۳۰ درصد بافت فرسوده و ۳۰ درصد بافت تاریخی و ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد.
رضیزاده اظهار داشت: این ناحیه از ۱۵ هتل، ۹ بیمارستان و ۲۵ مهمانپذیر برخوردار است و از کانونهای اصلی گردشگری و میراث فرهنگی اصفهان از جمله گذر فرهنگی و تاریخی «چهارباغ» محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، نیاز آبی فضای سبز «اکولوژیک» این کلانشهر به مساحت پنج هزار و ۷۱۴ هکتار، ۸۷ میلیون مترمکعب در سال است و با میزان آب مورد نظر میتوان سه میلیون و ۶۲۰ هزار و ۳۵۸ اصله درخت و دیگر پوشش گیاهی این دیار را آبیاری کرد.
بهدلیل خشکاندن طولانیمدت و مکرر زایندهرود، افت ظرفیت چاهها و دیگر منابع آبی، این مقدار آب تامین نمیشود لذا استفاده از دیگر منابع آبی از جمله تصفیه پساب ضروریست.
غیر از فضای سبز، حدود ۳۰۰ کیلومتر مادی این کلانشهر نیز بهدلیل خشکاندن زایندهرود و تخصیص نیافتن حقابهها، از حیث آبیاری شرایط نامناسبی دارد.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.
افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، پروژههای انتقال آب، افزایش صنایع و برداشتهای بالادست شرایطی ایجاد کرده که آب زایندهرود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب بینالمللی گاوخونی بدفعات خشک شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.
نظر شما