حسن دشتینژاد سهشنیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سالهای اخیر گسترش و توسعه سطح زیر کشت نخلستان و جایگزینی نخلهای فرسوده و یا آسیب دیده با پاجوش در آبادان در دستور کار کارشناسان قرار گرفته است.
وی افزود: در همین راستا ۸۶۰ اصله پاجوش خرما معادل ۸.۷۷ هکتار تحت عنوان طرح توسعه و جایگزینی درآبادان کشت شده است.
دشتینژاد گفت: این طرح در قالب پرداخت ۲ میلیاردریال یارانه به هشت بهره بردار در روستاهای فیاضی، سیحان، ملاکه، امام حسن عسکری(ع)، ثوامر، حیر و رمیله در محدوده ۲ مرکز جهاد کشاورزی ابوشانک و منیوحی پرداخت شد.
وی بیان کرد: در فروردین سال جاری نیز ۵.۴۵ هکتار پاجوش معادل ۴۹۲ اصله پاجوش در طرح توسعه و جایگزینی کشت بهاره پاجوش خرما با ۱۰میلیارد ریال اعتبار ملی طرح نهال یارانه دار در آبادان اجرا شد.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: بیشتر نخلستانهای منطقه دارای سن بالا هستند و جایگزینی پاجوش خرما با نخلهای قدیمی باعث جوانی نخلستانهای منطقه و افزایش میزان تولید خرما در سطح میشود.
بخش زیادی از نخلستانهای آبادان در جنگ و به علت شوری آب از بین رفت و طرح اصلاح، بازسازی و جایگزینی نخلستانهای پیر و غیر اقتصادی، توسعه سطح کشت با جایگزینی نخلهای جدید با استاندارد و بهرهوری بالا و توسعه میانه کاری در میان نخلستانهای قدیمی و جدید از برنامه های جهاد کشاورزی در آبادان اعلام شده است.
آبادان بیش از ۱۲ هزار هکتار زمین کشاورزی و بیش از ۲ میلیون نفر نخل خرما دارد.
نظر شما