۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۰:۰۰
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 85839225
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

معاون وزارت امور خارجه: روابط اقتصادی با عراق برای دولت چهاردهم بسیار مهم است

سنندج- ایرنا- معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با عراق بسیار مهم است و شخص رئیس جمهور نسبت به این مسئله بسیار تاکید دارد.

سید رسول مهاجر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نشست سنندج اجلاس بسیار مهم و موفقی است که استانداران متعددی از ۶ استان ایران و اقلیم کردستان عراق و نیز روسای اتاق‌های بازرگانی حضور داشتند و از جنبه های مختلف حائز اهمیت است.

وی افزود: اجلاس از این جهت بسیار مهم بود که در سیاست‌های دولت چهاردهم و رئیس جمهور، ارتباطات استانی جایگاه بسیار بالایی دارد و در وزارت خارجه نیز به این مسئله اهمیت فراوانی می‌دهیم که این اجلاس یکی از بهترین نشست‌ها در حوزه ارتباطات استانی بود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه درصدد هستیم که همکاری‌های اقتصادی بین جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان عراق را تقویت کنیم، ادامه داد: روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با عراق بسیار بسیار مهم است و رئیس جمهور نسبت به مسئله بسیار تاکید دارد تا جایی که وی اولین رئیس جمهوری بود که به اربیل، سلیمانیه و دیگر شهرهای مهم عراق سفر کردند که تا پیش از این سابقه نداشت.

مهاجر با بیان اینکه میزان اشتراکات بین استان کردستان و اقلیم کردستان عراق بسیار زیاد است که در بحث اشتراکات می‌توان به نوروز به عنوان نقطه مشترک قوی اشاره کرد، افزود: زمانی که مردم کرد اقلیم کردستان عراق تحت ظلم و بمباران شیمیایی رژیم بعث عراق بودند، ایران تنها پناه و حامی این مردم بود در حالی که طرف مقابل جنگ به شمار می‌رفت و همنی وابستگی و اشتارکات را بیش از پیش نمایان کرد.

وی با بیان اینکه از ۱۲ مرزی که با عراق داریم هفت مرز در اقلیم کردستان عراق، مشترک است، ادامه داد: در حوزه اقتصادی، از نظر صادرات غیر نفتی یکی از بالاترین صادرات را به مقصد عراق داریم که همین بازار بسیار خوبی برای ایران است.

مهاجر با اشاره به بازدید خود از مرز پرویز خان و کندی کار در ساماندهی آن تاکید کرد: بحث اقلیم کردستان برای معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه بسیار مهم است.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه یادآور شد: در شیراز هم اجلاس استانی دیگری نیز میزبانی می‌شود که در آن سفرای کشورمان در حوزه جنوب خلیج فارس، مسئولان اقتصادی کشورمان و استاندارهای جنوب ایران حضور دارند.

مهاجر اضافه کرد: کشش‌ها و گرایش‌های سیاست خارجی و اقتصادی ایران به همسایه‌ها در دولت سیزدهم رشد فزاینده‌ای داشت که در دولت چهاردهم هم ادامه پیدا کرده و این بسیار مهم است، ضمن اینکه تعاملات با همسایگان ایران در حال اوج گرفتن است.

وی با قدردانی از استاندار کردستان برای برگزاری این نشست ابراز امیدواری کرد نتایج مطلوبی نشست منجر به توسعه استان کردستان هم شود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره ساماندهی مرز باشماق هم گفت: این مرز از مرزهای مهم کشور است که با توجه به تردد زائران اربعین باید نسبت به تقویت آن سرعت عمل داشت.

مهاجر افزود: مرزها مشکلات و کندی‌هایی دارند و گاهی تاسیسات آن نیاز به تجدید دارد که در تهران جلساتی را با وزارتخانه‌های مختلف خواهیم داشت.

وی گفت: در کشورهای اروپایی وقتی از یک کشور به کشور دیگر می‌روند اصلاً متوجه مرز نمی‌شوند اما ما با وجود اشتراکات بسیار زیادی که با اقلیم کردستان عراق و به صورت عامه با کشور عراق داریم، هنوز در سطح مرز با مشکلاتی مواجه هستیم که اگرچه در سال‌های گذشته بحث لغو روادید اعمال شد ولی مشکلات ترانشیپمنت را در حوزه کامیون‌ها و تریلرهای حامل بار شاهد هستیم که با همکاری نهادهای دیگری همانند گمرک و وزارت راه و شهرسازی به دنبال رفع آن خواهیم بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha