آینده‌ای امیدوارکننده برای ورزش با تکمیل مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان
بازسازی طولانی مدت مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور، باعث نارضایتی علاقه‌مندان به ورزش در استان شده است

زاهدان - ایرنا - مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان، گامی بلند در جهت توسعه ورزش سیستان و بلوچستان بوده که با توجه به خواسته مردم برای توسعه زیرساخت‌ها، تکمیل این پروژه می‌تواند تحولی بزرگ در عرصه ورزشی استان رقم بزند.

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان با تاریخ و تمدن چندین‌ساله‌اش در زمره یکی از پهناورترین استان‌ها به شمار می‌رود. با این حال، این استان با وجود پهناوری و ظرفیت‌های بالقوه‌اش در حوزه ورزش، از تعداد اندکی ورزشگاه برخوردار بوده که یکی از مهمترین و قدیمی‌ترین این ورزشگاه‌ها، مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور در زاهدان بوده که نقش محوری در فعالیت‌های ورزشی استان ایفا کرده است.

مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان به عنوان اولین و قدیمی‌ترین ورزشگاه استان، در طول سال‌ها میزبان مسابقات و رویدادهای ورزشی متعددی بوده، این مجموعه با امکاناتی که برای رشته‌های مختلف ورزشی فراهم کرده، به عنوان مرکزی برای تجمع هیات‌های ورزشی استان شناخته می‌شود. وجود سالن‌های متعدد برای رشته‌های مختلف، سبب شده که این ورزشگاه به یکی از کانون‌های اصلی فعالیت‌های ورزشی در سیستان و بلوچستان تبدیل شود.

مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان که از آن به عنوان یادگار روزهای جوانی بسیاری از پیشکسوتان ورزش یاد می‌شود، بیش از هر مکان دیگری میزبان تیم‌های ورزشی استانی و ملی بود و بسیاری روزها و خیلی‌ها هم در ساعاتی از شب در این مجموعه ورزش می‌کردند.

اما پس از گذشت سال‌ها از زمان ساخت آن به دلایل متعدد این ورزشگاه به سمت نابودی پیش رفت و اولین نشانه‌های آن در زمین چمن، سکوهای تماشاچیان و حتی دیواره‌های سالن‌های ورزشی دیده می‌شد و این امر باعث شد تا ورزشکاران حضور کمتری در این مجموعه ورزشی داشته باشند.

یادگار روزهای جوانی پیشکسوتان زاهدانی در انتظار بودجه برای بهسازی

به همین دلیل برای پیشگیری از بروز حوادث احتمالی باید درب برخی از سالن‌هایی که خسارت و آسیب بیشتری دیده بود بسته می‌شد که در نهایت در سال ۹۶ تصمیم به بازسازی و احیای مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور در دستور کار متولیان امر در آن بازه زمانی قرار گرفت هر چند تخریب قسمت‌هایی از ورزشگاه سبب ازبین‌رفتن خاطرات ورزشکاران از این مجموعه ورزشی شد.

بازسازی طولانی مدت مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور، باعث نارضایتی علاقه‌مندان به ورزش در استان شده است

برنامه بهسازی و بازسازی مجموعه قدیمی ۱۷ شهریور در سه‌فاز به تصویب رسید که مرحله اول آن تخریب و بهسازی سالن‌های ورزشی مجموعه بود که برای این کار ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار تصویب شد تا اگر در برنامه ششم توسعه این مبلغ به طور کامل اختصاص پیدا کند در مدت زمان پنج سال مرحله اول آن به پایان برسد؛ اما بازسازی مجموعه قدیمی ۱۷ شهریور به قدری طولانی شد که تب‌وتاب تمرین‌ها و رقابت‌های ورزشی در آن کم شد.

با این وجود طبق برنامه و نقشه‌های تدوین شده قرار بر این شد تا مرحله اول مجموعه ورزشی در چندطبقه در ۶ هزار مترمربع زیربنا ساخته شود که چهار هزار مترمربع آن سالن‌های ورزشی باشد، و با توجه به پرداخت هزینه‌های بالای اسکان تیم‌های ورزشی در این برنامه ۲ هزار مترمربع از زیربنای مجموعه برای ساخت خوابگاه یا مهمانسرا در نظر گرفته شود.

در پایان مرحله یک بهسازی مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان ۶ سالن ورزشی مجهز به استانداردهای روز در آن محل ساخته شود که هیات‌های بوکس، کشتی، تنیس روی میز، جودو، تکواندو و وزنه‌برداری هرکدام یک سالن داشته باشند و هیات‌های دیگر نیز در صورت لزوم بتوانند با تعامل ۲ طرفه از آن بهره ببرند.

با این وجود، این مجموعه ورزشی در سال‌های اخیر با مشکلاتی مواجه شده؛ بازسازی طولانی مدت این مجموعه باعث ایجاد نارضایتی و گلایه مندی در میان علاقمندان به ورزش در سیستان و بلوچستان شده و بسیاری از ورزشکاران و هواداران از عدم اتمام سریع این پروژه گلایه داشته و خواستار تسریع در روند بازسازی و تکمیل امکانات ورزشی هستند.

مردم سیستان و بلوچستان بر این باورند که با توجه به ظرفیت‌های بالای ورزشی و فرهنگی این استان، ضروری است که مسوولان به خواسته‌های عمومی توجه بیشتری داشته باشند، چرا که تسریع در بازسازی مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور و توسعه زیرساخت‌های ورزشی دیگر می‌تواند به رشد و شکوفایی ورزش در این استان کمک شایانی کند و فرصتی برای جوانان و علاقمندان به ورزش فراهم آورد.

قدیمی‌ترین سالن ورزشی زاهدان در انتظار بازسازی و نوسازی

به گفته مدیرکل سابق ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان، بازسازی زمانبر استادیوم ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان عامل اختلال در سالن‌های ورزشی بوده، در سال‌های گذشته مدیران سابق عرصه ورزش به یکباره تصمیم گرفتند استادیوم ورزشی ۱۷ شهریور که استادیوم مرکزی زاهدان است را بازسازی کنند در این راستا اقدام به تخریب این مجموعه کردند.

عباس شیبک در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفته بود: با گذشت هشت سال از این تخریب، بازسازی استادیوم هنوز تمام نشده و همچنان با مشکلات عدیده‌ای در زمینه سالن‌های ورزشی مواجه هستیم.

تکمیل پروژه‌ نیمه‌تمام ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان در گروه اعتبار

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان افزود: ۱۲۶ طرح نیمه‌تمام در این استان وجود دارد که برای تکمیل آن‌ها به یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

ادهم کرد زابلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: با حمایت‌های وزارت ورزش و جوانان، مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان و مجموعه استانداری، اعتبار لازم برای پروژه‌های عمرانی کلانشهر زاهدان جذب شده و پیمانکاران با جدیت در تلاش هستند تا این پروژه‌ها تا پایان سال به مرحله افتتاح و بهره‌برداری برسند.

وی ادامه داد: تاکنون بیش‌از ۲ هزار میلیارد ریال برای پروژه‌ ورزشی ۱۷ شهریور هزینه شده و همچنان بیش از ۲ هزار میلیارد ریال دیگر نیاز است تا اعتبار لازم برای ۲ پروژه ۱۷ شهریور و سالن ۴۵۰۰ نفری دهکده المپیک تأمین شود.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان ابراز امیدواری کرد که پیمانکاران بتوانند این پروژه‌ها را هر چه سریع‌تر به اتمام برسانند و باعث خوشحالی مردم شهرستان زاهدان شوند.

پیشرفت چشمگیر ۵۰ درصدی مجوعه ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان

سرپرست دفتر فنی و نظارت بر اماکن ورزشی وزارت گفت: پروژه‌های عمرانی حوزه ورزش و جوانان در زاهدان با سرعتی مضاعف در حال اجرا بوده و پیشرفت‌های فیزیکی قابل توجهی را تجربه می‌کنند.

روزبه ذورقی در بازدید اخیر خود از پروژه‌های در حال ساخت و زیرساخت‌های ورزشی کلانشهر زاهدان اعلام کرد: مجموعه سالن‌های ورزشی در حال ساخت ۱۷ شهریور با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی، در کل کشور منحصر به فرد است.

وی همچنین تأکید کرد: با تکمیل و افتتاح این مجموعه سالن‌ها، مشکلات بسیاری از هیأت‌های ورزشی در زمینه تمرینات و مسابقات برطرف خواهد شد.

سرپرست دفتر فنی و نظارت بر اماکن ورزشی وزارت اظهار کرد: باید هم‌افزایی بین منابع محلی و ملی ایجاد شود تا از تمامی ظرفیت‌ها بهره‌برداری کنیم و بتوانیم امسال این پروژه را به بهره‌برداری برسانیم.

قدیمی‌ترین سالن ورزشی زاهدان در انتظار بازسازی و نوسازی

تکمیل و تجهیز پروژه‌های ورزشی یکی از اولویت‌های مهم عمرانی در سیستان و بلوچستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های جدید، استان با تمرکز بر تکمیل و تجهیز پروژه‌های همگانی ورزش در صدد ارتقای زیرساخت‌های ورزشی و افزایش دسترسی عمومی به امکانات ورزشی است.

عطاء اله اکبری بیان کرد: این اقدام به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی در حوزه عمرانی با هدف ایجاد فرصت‌های بیشتر برای جوانان و تقویت فرهنگ ورزش در جوان ترین استان کشور در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: با توجه به رشد سریع جمعیت جوان استان فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب ورزشی نه تنها به بهبود کیفیت زندگی کمک می‌کند بلکه از بروز مشکلات اجتماعی نیز جلوگیری خواهد کرد و با توجه به تنوع اقلیمی و فرهنگی استان توجه ویژه به ورزش همگانی فرصتی مناسب برای ایجاد همبستگی اجتماعی و افزایش امید به آینده است.

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان در حالی نیازمند توسعه و بهبود زیرساخت‎‌های ورزشی است که ورزشکاران و نام‌آوران قهرمان آن چشم انتظار تامین اعتبار برای تکمیل ۱۲۶ طرح نیمه‌تمام ورزشی هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha