چنان بازار داغی از پَس زبالههای شهر تهران به راه افتاده که مافیای آن دل از این وضعیت نمیکَنند و هر روز تعداد افراد زبالهگرد در محلات مختلف را افزایش میدهند اگر چه آمارها از حدود ۶ تا ۷ هزار زبالهگرد در پایتخت خبر میدهد اما گویا این روزها تعداد بیشتری از این گروهها در خیابانها و محلات مشاهده میشوند
به گزارش خبرنگار ایرنا، کودکان کار و زبالهگردها در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۴ دوباره در خیابانها رخ نمایان کرده و این روزها بیشتر از پاییز و زمستان سال گذشته در کوچهها، خیابانها و سرچهارراهها دیده میشوند، کودکی که حدود ۱۲ سال دارد و سه سال است زبالهگردی میکند.
او خسته و کوفته در گوشهای از خیابان نشسته انگار که روزها و شبهای زیادی است نخوابیده و بار سنگینی بر دوشش داشته است، اینک منتظر خودرویی است تا بارهایی که پس از ساعتها تلاش در گشتن سطلهای زباله جمع کرده را به او بسپارد و پس از چند ساعت استراحت در مکانی نامعلوم دوباره فردا روز از نو روزی از نو، باز هم برای جمعآوری زباله به خیابان برگردد.
اگر این کودکان ساماندهی شدهاند پس چرا دوباره در خیابانها مشاهده میشوند، چرا باید چهره شهر با وجود حجم زیادی از زبالههای جمعآوری شده توسط زباله گردها مخدوش شود، چرا باید ساماندهی فقط در مدت کوتاهی جواب این همه آسیبهای اجتماعی پایتخت را بدهد!
همه اینها به این موضوع بر میگردد که ساماندهی به وضعیت مطلوبی نمیرسد و همیشه این مدل آسیبها، ساماندهی شده اما همچنان بازار گرم مافیا آنان را به خیابانها میکشاند.
به گفته علیرضا زاکانی، شهردار تهران، زبالهگری به عنوان یک مشکل در پایتخت وجود دارد و گردش مالی آن بین چهار تا پنج هزار میلیارد تومان است در چنین شرایطی آیا میتوان موضوع زبالهگردی را بطور کامل ریشهکن کرد؟ بطور یقین جواب مشخص است، مافیای زبالهگردی هیچگاه از این گردش مالی بالا دست برنمیدارد و دوباره کودکان را به خیابانها سرازیر میکند.
چنان بازار داغی از پَس زبالههای شهر تهران به راه افتاده که مافیای آن دل از این وضعیت نمیکَند و هر روز تعداد افراد زبالهگرد در محلات مختلف را افزایش میدهد اگر چه آمارها از حدود ۶ تا ۷ هزار زبالهگرد در پایتخت خبر میدهد اما این روزها و با نزدیک شدن به فصل تابستان تعداد بیشتری از این گروهها در خیابانها و محلات مشاهده میشوند.
اینها زیباییهای تهران را با زباله و پسماندهای جمعآوری شده در گوشه گوشه شهر به هم زدهاند اما انگار که هیچ نهادی توان مقابله با این مافیای بزرگ را ندارد چون هر جور دوست داشته باشند به کار خود برای کسب درآمد و گردش مالی بالا ادامه میدهند.

خیابان خانه اول معتادان متجاهر شده است
بازار گرم نبود معتادان متجاهر در خیابانهای تهران هم به مدت کوتاهی محدود شد و دوباره بهار با هوای دلنشین این گروهها را از یاورشهرها و مراکز نگهداری معتادان متجاهر بیرون کشاند و وضعیت به همان منوال گذشته برگشت
تلاشهای مدیریت شهری برای کاهش آسیبهای اجتماعی و وجود معتادان متجاهر در این کلانشهر گویا به نتیجه مطلوبی نمیرسد زیرا علاوه بر زبالهگردها اکنون حتی کنار بزرگراهها، پارکها و اماکن مخروبه همچنان معتادان متجاهر مشاهده میشوند چون زندگی بر وفق مراد این افراد نیست و دوباره معتادان خیابانها و بزرگراهها را به عنوان خانه اول خود انتخاب کردهاند.
بارها و بارها در سال گذشته به این موضوع اشاره شد که کلونی معتادان متجاهر در تهران جمع آوری شده و به نوعی میتوان گفت در آن زمان تعداد این گروهها در کنار بزرگراهها کمتر به چشم میخوردند تا جایی که شهردار تهران اعلام کرد که نزدیک به ۱۰ تا ۱۱ هزار نفر از معتادین شهر تهران جمعآوری شدهاند، اکنون در هیچ کجای شهر کلونی معتاد متجاهری وجود ندارد. میتوانید ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اما نبود معتادان متجاهر در خیابانهای تهران هم به مدت کوتاهی محدود شد و دوباره بهار با هوای دلنشین این گروهها را از یاورشهرها و مراکز نگهداری بیرون کشاند و وضعیت به همان منوال گذشته برگشت و انگار هیچ طرحی برای ساماندهی این گروهها اجرا نشده و معتادی هم جمع نشد، فقط خیابانهای زیبای تهران است که بار دیگر این گروهها را به اجبار در خود جای میدهد.

بیخانمانها هم برگشتند
شاید اگر این روزها تنها حضور معتادان متجاهر و کودکان کار و در نهایت زبالهگردها را در خیابانهای پایتخت به چشم میدیدیم، میتوانستیم بگوییم که ساماندهی جوابگوی برخی مشکلات کلانشهر بوده اما ناگفته نماند که زنان و مردان بیخانمان هم حضوری دوباره به کوچه و خیابانهای شهر داشتهاند، زندگی این گروهها شاید بخشی از آن به بیرون از منزل گره خورده که هر چقدر هم جمعآوری میشوند دوباره خیابان را برای زندگی خود انتخاب میکنند.
آمارهای سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران نیز گویای این موضوع است زیرا از ۲۳ اردیبهشت ماه طرح ساماندهی آسیبهای اجتماعی در پایتخت آغاز و جمعآوری کودکان کار و خیابان، معتادان متجاهر، افراد بیخانمان و متکدیان پس از مدت کوتاهی وقفه از سر گرفته شد، اما گویا زنگ تفریح زندگی این گروهها در خانه و اصل زندگی آنها در خیابان است.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران به تازگی اعلام کرد در مدت ۶ روز اجرای طرح ۱۰ روزه ساماندهی سراسری آسیبهای اجتماعی در سال ۱۴۰۴ در مجموع یک هزار و ۶۶۵ فرد آسیبدیده در این کلانشهر ساماندهی شدند البته این طرح ادامه دارد.
سیدمحمد نقیب با اشاره به اینکه تنها در روز ۲۸ اردیبهشت ماه با فعالیت ۶۳ واحد گشتهای فوریتهای اجتماعی حامی شهر در سطح شهر تهران در مجموع ۴۲۱ نفر ساماندهی شدند، اظهار کرد: این تعداد شامل ۳۹۶ مرد و ۲۵ زن بودند که به مراکز انتقال پیدا کردند.
به گفته وی، تنها در این روز ۱۷۸ معتاد متجاهر، هفت کودک کار، ۸۲ فرد بیخانمان و یک متکدی در مناطق ۲۲ گانه جذب شدند و ۱۵۳ نفر نیز با همکاری پلیس مبارزه با موادمخدر به مراکز تحت پوشش سازمان انتقال یافتند.
نقیب با اشاره به اجرای طرح ساماندهی آسیبهای اجتماعی ادامه داد: در ۶ شب گذشته یک هزار و ۶۶۵ نفر ساماندهی شدند که شامل ۳۴ متکدی، ۴۹۳ معتاد متجاهر، ۴۳ کودک کار و خیابان، ۵۶۵ بیخانمان هستند و ۵۳۰ نفر نیز با همکاری پلیس مبارزه با موادمخدر در مجموع این شبها به مراکز تحت پوشش سازمان انتقال داده شدند.

پارسال وضعیت چند آسیبدیده سامان بخشیده شد
براساس آمارهای سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، سال گذشته نیز طرح ساماندهی آسیبهای اجتماعی در پایتخت در حالی به مدت ۵۸ روز اجرا شد که ۹۳۱ متکدی، هفت هزار و ۹۸۲ معتاد متجاهر، ۶۰۸ کودک کار و خیابان و ۱۰ هزار و ۹۰۲ کارتنخواب و بیخانمان به ساماندهی رسیدند.
از مجموع ۲۰ هزار و ۴۲۳ فرد ساماندهی شده در تهران ۱۸ هزار و ۹۹۶ نفر زن و یک هزار و ۴۲۷ نفر نیز زن بودند.
همچنین نخستین طرح ساماندهی آسیبهای اجتماعی با همکاری نهادها و مردم در تهران در حال اجراست.
این طرح از ۲۳ اردیبهشت به مدت ۱۰ روز و در محدودههای پُرآسیب از سوی سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران اجرا میشود تا شاید پایتخت دیگر شاهد حضور افراد آسیبدیده نباشد و زیباییهای خود را به رخ بکشد.
نظر شما