به گزارش خبرنگار ایرنا، سید رضا صالحی امیری روز شنبه ۲۷ اردیبهشت در گردهمایی مدیران روابطعمومی و اطلاعرسانی دستگاههای اجرایی که به مناسبت روز جهانی ارتباطات در سالن همایشهای موزه ملی ایران برگزار شد، اظهار داشت: این دغدغه را دارم که دچار یک نوع عوامگرایی افراطی شویم و بسیاری از مفاهیم بنیادی و اساسی را با بنر و شعار به ابتذال بکشیم. نباید در سازه روابط عمومی کشور عوامگرایی حاکم شود.
وی تاکید کرد: به دلیل وجود حضرات و نخبگانی که در این جمع هستند انتظار است که روابط عمومی یک کوچ به فضای علمی منطبق با واقعیت های جامعه ایران داشته باشه و از فضای عامیانه اطلاع رسانی، گفتار درمانی و یا تبلیغاتی خارج شود. روابط عمومی از فضای کارگزاری باید به فضای سیاستگذاری کوچ کند در غیر این صورت به تدریج ذوب میشود.
صالحی امیری افزود: وقتی از مفهوم انسجام و مفهوم وفاق صحبت می کنیم به چه معناست؟ ادبیات زیادی در دنیا در این حوزه تولید شده و من هم به دلیل علایقم بخشی از عمر خود را برای این مباحث گذاشتم که در قالب دو کتاب «مسائل قومی ایران در یک سال اخیر» و «انسجام ملی و تنوع فرهنگی» تدوین و به چاپ رسیده است.
وی تاکید کرد: وقتی از انسجام صحبت میکنیم اگر به صورت کلی به عنوان یک ذهنیت عام و به مفهوم بسیار ساده و قابل درک برای همگان خواهیم بگوییم؛ این است که «هرگاه در یک ساختاری اجزای سیستم بدون چالش در مسیر اهداف متعالی آن ساختار حرکت میکنند یعنی انسجام وجود دارد». مثلا وقتی قطار با واگن های متفاوت بر روی یک ریل به سمت مقصد که شهر یا جغرافیای مدنظر است حرکت می کند رابطه انسجامی وجود دارد در غیر این صورت رابطه اغتشاشی است.
وی ادامه داد: وقتی از انسجام صحبت میکنیم باید به یک تعریف واحدی که در دانشگاه ها عنوان شده وفادار باشیم. ساده ترین تعریف انسجام، یعنی انسجام ارگانیکی و مکانیکی؛ اگر از طریق اجبار، جامعه را به پذیرش ارزش های حاکم وادار کنیم این انسجام مکانیکی است، پس هرگاه در جامعهای عنصر اجبار،آمرانه و تحکیم حاکم شود انسجام مکانیکی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با اجبار نمی شود انسجام ایجاد کرد. عنصری به نام باور می تواند تغییرات اجتماعی را شکل بدهد نه باید، در جامعه ای که باور حاکم می شود انسجام ارادی شکل می گیرد.
صالحی امیری افزود: باید جامعه را با مفهومی به نام باور همراه کنیم، انسجام در بستر باورها نه در بستر بایدها و اجبار هویت پیدا میکند.
وی ادامه داد: اما انسجام ارگانیکی همان طبیعی بودن جامعه است. فطرت انسان به زیست طبیعی گرایش دارد و از اجبار بیزار است چیزی که بسیار در انقلاب اسلامی اهمیت دارد. متاسفانه ما نتوانستیم این مبانی را آنگونه که هست تئوریزه کنیم و باز متاسفم برای همه کارگزارانی که تجربه های تاریخی طولانی را نادیده گرفتند و فکر میکنند با اجبار میشود کاری کرد.
بیعدالتی نقطه اساسی برای فروپاشی یک جامعه است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در بحث انسجام، عدالت گرایی بسیار تعیین کننده و گسترده است. هر جامعه ای که مفاهیم بسیار اساسی توزیع عادلانه منزلت، قدرت و ثروت را به رسمیت بشناسد امکان حیات ارادی آن شکل میگیرد؛ بیعدالتی نقطه اساسی برای فروپاشی یک جامعه است. مفهوم عدالت جوهر انقلاب اسلامی است. اگر عدالت وجود نداشته باشد پایه های نظام سیاسی لرزان میشود.
وی با بیان اینکه هویت ملی به زبان ساده چتر بقای یک جامعه است و همان عناصری است که مفصل های جامعه را به هم پیوند میدهد، گفت: ما هنوز نتوانستیم تعریف روشنی از وفاق ارائه دهیم. اگر چهار عنصر تنوع گرایی، عدالت گرایی، هویت گرایی و وفاق در کنار هم قرار بگیرند پدیدهای به نام انسجام شکل میگیرد. جوهر انسجام و وفاق ملی، سرمایه اجتماعی است.
اقوام، زیر چتر ایران بزرگ هویت دارد
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ایران به مثابه چتر بزرگ روی اقوام است. تمدن, تاریخ، زبان فارسی، شعر و ادبیات و همه بزرگان زیر چتر ایران بزرگ تعریف می شوند. همه اقوام باید بدانند که زیر چتر ایران هویت دارند، بدون ایران هویت آنها به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد و روبه فروپاشی میرود. اقوام بیش از جامعه ملی که ما هستیم به وحدت ملی، انسجام ملی و وفاق ملی وفادارند چون میدانند بدون ایران امکان تداوم حیات ندارند. هویتهای متکثر در ذیل هویت بزرگی به نام ایران معنا پیدا می کند. شکست ایران یعنی شکست همه تاریخ و تمدن این سرزمین، در تبار تاریخ و پیروزی ایران پیروزی همه ایرانیان منهای رنگ و پوست و نژاد مذهب است.
صالحی امیری افزود: همه ایرانیان منهای رنگ، پوست، مذهب، نژاد و جنسیت با هم برابرند اگر برابر نیستند عدالت محقق نشده، اگر عدالت محقق نشود انسجام شکل نخواهد گرفت. ایران؛ برای عدالت، برای وفاق، برای تنوع است و اگر ما میتوانیم در مقابل غرب مذاکره و مقاومت کنیم چون زیر چتر ایران هستیم و به قدرت ملی خود باور داریم.
وی ادامه داد: شعار ما در دولت این است که برای تامین منافع ملی مذاکره و در مقابل زیاده خواهی و زیادهگوییهای دیگران مقاومت کنیم چراکه ایران قدرتمند است. کسی میتواند این حرف را بزند که پشتوانه آن ملت منسجم، مقاوم و متحد باشد.
وفاق یعنی گفتوگو برای حل مسائل به جای تخریب
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توضیح داد: وفاق؛ یعنی عقلانیت، انسجام و همدلی به جای انشقاق و انتقام، گفت و گو برای حل مسائل به جای تخریب و انگ زنی و اتهام افکنی، عبور از حاشیه و حرکت در متن یعنی پاسخگویی به مطالبات مردم، اخلاق گرایی پرهیز از بد اخلاقی، تحمل و مدارا در برابر عقاید یکدیگر، عدالت هم برای خود و هم برای دیگران، عبور از مرزبندیهای کاذب در درون نیروهای وفادار به اسلام، انقلاب، امام و رهبری، باور به این مهم که اسلام، انقلاب و رهبری متعلق به همه ایرانیان است و این سرمایه های ملی به یک جریان تعلق ندارد، تجمیع همه ظرفیت های متکثر و متنوع زیر چتر ایران بزرگ، داشتن درد مشترک با مردم، داشتن درد مشترک با فرودستان جامعه، پذیرش حق دیگران حتی اگر مخالف باور و عقاید ما باشد، احساس امنیت نخبگان، امنیت فکر و قلم و بیان آحاد جامعه و وفاق یعنی زبان صلح و آشتی ایرانیان با جهانیان.
تمبر «همه برای ایران» رونمایی شد
همچنین تمبر «همه برای ایران» همزمان با فرارسیدن روز جهانی ارتباطات و در حاشیه برگزاری گردهمایی مدیران روابطعمومیهای دستگاههای اجرایی کشور در محل سالن همایشهای موزه ملی ایران، رونمایی شد.
در مراسم رونمایی از این تمبر، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، محمد گلزاری دبیر شورای اطلاعرسانی دولت و جمعی دیگر از مدیران و مسئولان حضور داشتند.
نظر شما