به گزارش خبرنگار ایرنا، علی صادقی روز چهارشنبه در همایش ملی جوانان، ازدواج و خانواده، افزود: موضوع جمعیت در جامعه ایرانی طی سال های گذشته دچار تغییرات فرهنگی و اجتماعی شده است.
صادقی گفت: در دهه ۶۰، افزایش جمعیت باعث شد مدارس با کمبود معلم و کلاسهای پرجمعیت مواجه شوند که خیرین مدرسهساز وارد میدان شدند و اقداماتی را در این خصوص انجام دادند.
وی به تاثیر شعارهای مربوط به کاهش فرزندآوری در دهه ۷۰ اشاره کرد و گفت: در این دهه شعار «فرزند کمتر - زندگی بهتر و دو بچه کافی است» بسیار ترویج و حتی در فیلمها و سریالها به آن پرداخته شد.
معاون استاندار زنجان گفت: در نتیجه این شعارها، اکنون جمعیت کشور رو به پیری رفته است و هم اکنون برعکس آن دوران بر افزایش تعداد فرزندان تأکید میشود تا نشاط و شادابی جامعه حفظ شود.
صادقی افزود: در گذشته سیاستهای محدود کننده جمعیت اجرا شد و اکنون با مشکلاتی مانند کمبود نیروی کار و تغییر در ترکیب جمعیت مواجه شدهایم.
وی با بیان اینکه هم اکنون در استان زنجان اعلام شد که تعداد دانشآموزان ورودی به مقطع ابتدایی نسبت به سال قبل نصف شده است، اضافه کرد: این آمار نشان دهنده کاهش جمعیت جوان استان و بسیار نگران کننده است و باید تدابیر لازم در این خصوص اندیشیده شود.
ارسال ۱۸۲ مقاله به همایش ملی جوانان، ازدواج و خانواده
دبیر همایش ملی، ازدواج و خانواده به تلاشهای دبیرخانه همایش برای برگزاری این رخداد اشاره کرد و گفت: با استقرار دبیرخانه همایش در دانشکده علوم انسانی،موضوعات اصلی همایش در هفت محور منتشر و دریافت مقالات از اردیبهشت ماه سال گذشته آغاز شد.
ذکر اله مروتی افزود: محورهای همایش شامل عوامل اجتماعی مرتبط با ازدواج و جوانان، ازدواج و مشاوره، مشکلات نوظهور مرتبط با ازدواج جوانان، تغییرات در سنت ها و شیوه های ازدواج، خانواده ایرانی در بستر گذار جمعیتی، مسائل روانشناختی مرتبط با آسیبهای ازدواج و ازدواج، خانواده و فرزندآوری ذکر کرد.
مروتی افزود: حدود ۱۸۲ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و از این تعداد، ۱۳۰ مقاله پذیرفته شد.
میزان طلاق در ازدواجهای دانشجویی استان زنجان کاهش یافت
رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان زنجان گفت: میزان طلاق در ازدواجهای دانشجویی استان تا سال ۹۷، ۳.۵ درصد بود که هم اکنون به ۲.۳ درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام علی قره داغی روز چهارشنبه در همایش ملی جوانان، ازدواج و خانواده، افزود: سالانه جشن ازدواج دانشجویی در دانشگاه زنجان برگزار میشود که سال گذشته نیز این جشن برای ۳۶۳ زوج برنامه ریزی و برگزار شد.
وی از همکاری اداره ورزش و جوانان بهویژه معاونت مربوط و همچنین از تلاشهای دانشجویان و مسئولان دانشگاهها در این زمینه قدردانی کرد.
قره داغی به برنامههای سفر مشهد که به زوجهای دانشجو از سوی نهاد مقام معظم رهبری هدیه داده میشود، اشاره کرد و گفت: این سفر چهار روزه در هتلهای چهار ستاره برگزار می شود.
رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان زنجان با بیان اینکه ازدواج سه رکن مهم دارد که انتخاب درست همسر از اولویت خاصی برخوردار است، ادامه داد:برنامههای مختلفی در راستای تحکیم ازدواجهای دانشجویی از سوی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه انجام می شود.
وی به مشکلاتی مانند مسائل مالی و حملونقل اشاره کرد که بر حضور زوجها در مشهد تأثیر گذاشته است، اظهار داشت: با این وجود، استان زنجان در این حوزه رتبه برتر را کسب کرده است.
رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان زنجان بر اهمیت سرمایهگذاری در حوزه جوانان و دانشگاهها تأکید کرد و خواستار توجه بیشتر به برنامههای قبل از ازدواج، آموزشهای لازم و برگزاری جلسات متعدد برای ارتقای سطح آگاهی و آمادگی جوانان شد.
قره داغی همچنین بر اهمیت کار فرهنگی و تلاش مستمر در جهت کاهش طلاق و ارتقای ازدواجهای موفق تأکید کرد و از مسئولان و اساتید خواست در این مسیر همراهی و همکاری بیشتری داشته باشند.
نظر شما