سیاه‌چادرهای عشایر چهارمحال و بختیاری میزبان وارگه دانایی است

شهرکرد- ایرنا- معاون اداره‌کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری گفت: طرح کتابخوانی وارگه دانایی از سال‌های گذشته در استان وارد مرحله اجرا شد اما از ۲ سال اخیر به صورت رسمی‌تر و گسترده‌تر برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، اگر چه عشایر چهارمحال و بختیاری هنوز از نعمت کتابخانه عمومی محروم هستند اما کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان این مردمان غیور متوقف نشده است و سیاه‌چادرهای آنها میزبان طرح وارگه دانایی است.

طرح وارگه دانایی تلاشی برای ارائه خدمات کتابخوانی به نقاط دوردست و به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی و عدالت فرهنگی در مناطق عشایری است.

این طرح طی سال‌های گذشته به صورت محدود در استان چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شد اما از ۲ سال اخیر این طرح با جدیت و گسترش بیشتری در حال اجراست و تلاشی است تا هیچ کودکی محروم از لذت کتابخوانی نباشد و فرصتی تا حدی برابر برای کتابخوانی همگان فراهم شود.

این طرح از سوی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی برگزار می شود و تاکنون دانش‌آموزانی از مناطق عشایری شهرستان کیار، لردگان، اردل و کیار در این طرح شرکت کرده و از مزایای آن برخوردار شدند.

جواد بهمینه در همین خصوص روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا افزود: اجرای برنامه به این صورت است که در ابتدا کتاب «گل حسرتی» بین دانش‌آموزان عشایری توزیع و سپس در پایان خوانش این کتاب، یک جشن در مناطق عشایری برگزار و برنامه‌های فرهنگی و کتابخوانی در این مناطق اجرا می شود.

وی تصریح کرد: در آیین پایانی طرح، کوله‌پشتی‌هایی در مناطق عشایر توزیع که هر کدام حدود ۱۰۰ جلد کتاب دارد و به دانش آموزان و کودکان امانت داده می شود.

سیاه‌چادرهای عشایر چهارمحال و بختیاری میزبان وارگه دانایی است

معاون اداره‌کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در استان ۲۰ کوله پشتی در اختیار داریم اظهار داشت: این کوله پشتی‌ها به صورت گردشی در بین عشایر مناطق مختلف استان چرخیده می شود و از این طریق دانش‌آموزان با فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیشتر آشنا می‌شوند.

بهمینه افزود: آموزش نماز و احکام، سرود، قصه‌گویی و آموزش کاردستی، مسابقه ورزشی، نقاشی و کتابخوانی از جمله برنامه‌هایی است که در مناطق عشایری در روز پایانی طرح وارگه دانایی اجرا می شود.

وی ایجاد کتابخانه به صورت موقت در سیاه چادرهای عشایری را از دیگر برنامه‌های جنبی برنامه وارگه دانایی برشمرد و گفت: در زیر یک سیاه چادر قفسه‌های کتابخانه و میز و صندوق چیده می‌شود تا بچه‌ها با خدمات کتابخانه‌های عمومی آشنا شوند.

به گزارش ایرنا، آمارها نشان می‌دهد ۱۴ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری معادل ۱۲۴هزار و ۱۷۳ نفر در قالب ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار را عشایر تشکیل می‌دهند.

این استان از نظر جمعیت دومین استانی است که بیشترین جمعیت عشایری را در خود جای داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha