باز شدن پنجره کشور به سمت جوانی با شعار فرزندآوری

ارومیه - ایرنا- اعمال مشوق های فرزندآوری و زدون شعار کهنه و پوسیده غرب از ذهن مردم و جایگزینی شعار «فرزند بیشتر زندگی بهتر» بدون تردید پنجره جمعیت کشور را به سمت جوانی باز خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، اگر تنها به شعار اکتفا نشود و زمینه‌های لازم برای عبور از وضعیت حاضر فراهم شود تمامی ارگان‌های مربوطه دست بدست هم داده و مسیر ازدواج‌ها را آسان و فرزنددار شدن را سهل کنند همچنین متولیان امر به وظایف خود واقف باشند، ایران اسلامی شاهد جامعه جوان و پر انرژی خواهد بود.

اعطای تسهیلاتی همچون وام ازدواج و حمایت عملی از زوج‌های دارای چند فرزند می‌تواند این نوید را به جامعه بدهد که بیش از ۲ فرزند داشتن کابوس وحشتناکی نیست، بلکه امید به زندگی را مضاعف می‌کند.

اعطای مشوق‌های لازم در شرایط کنونی برای دسترسی آسان به معیشت لازم و در تنگنا نماندن خانواده‌ها، مولفه دیگری است که می‌تواند راه پرپیچ وخم رسیدن به جامعه و جمعیت جوان را هموار کند.

وقتی مقوله «جوانی جمعیت» از قالب شعار خارج شده و جامعه با تمام توان به این مهم توجه کند و هر کدام از نهادها در حیطه وظایف خود مثمر ثمر باشند بدون تردید جای هر پیرزن و پیرمردی را کودکان بی شماری خواهند گرفت و زمانی که چنین اتفاقی افتاد کشور در آینده‌ایی نزدیک صاحب نیروی جوان کاری پر انرژی و خلاق خواهد شد چرا که برخورداری هر کشوری از این ظرفیت، یعنی پا گذاشتن در مسیر توسعه همانگونه که در کشورهای مختلف دیده می‌شود.

فراهم کردن بسترها،رمز عبور از سالمندی جمعیت

استاد دانشگاه‌های آذربایجان غربی در این ارتباط به ایرنا می‌گوید که فراهم کردن بسترها و اعمال مشوق‌های فرزندآوری رمز عبور از بحران سالمندی جمعیت است.

فخر علی قلی زاده خاطرنشان می‌کند: علاوه بر مسایل تبلیغاتی و فرهنگ سازی و تبیین ضرورت فرزندآوری، از افرادی که صاحب فرزند شده‌اند باید حمایت شود تا بتوانند فرزندان خود را به راحتی پرورش داده، بزرگ کنند و تحویل جامعه دهند.

وی ادامه می‌دهد: به تعبیر کارشناسان در آینده نزدیک یک سیاه چاله جمعیتی در انتظار ایران است و با توجه به میزان فرزند آوری که وجود دارد و جمعیتی که از اول انقلاب به این طرف عبور کرده و به سمت کهنسالی می‌رود، شاید در ۱۰ سال آینده عمده جمعیت پیر و از کار افتاده و کهنسال باشد.

این استاد دانشگاه یادآور می‌شود: سعی بر این است که با اقدامات حمایتی برای تشویق نسل جوان به فرزندآوری تلاش شود تا جلوی این سیاه چاله جمعیتی و همچنین فاجعه خطرناک کهنسالی را در کشورگرفته شود.

قلی زاده اضافه می‌کند: جمعیت هر کشوری جزو مولفه‌های قدرت ملی آن است و در بین جمعیت، جوانان مهمترین مولفه محسوب می‌شوند.

باز شدن پنجره کشور به سمت جوانی با شعار فرزندآوری
اعطای تسهیلات

دستگاهها با اعطای تسهیلات موجب تشویق خانواده ها به فرزند آوری شوند

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری می‌گوید که باید تمامی دستگاه‌ها در ترویج فرهنگ فرزندآوری عمل کنند و با اعطای مسکن، وام مناسب، وسیله نقلیه، کاهش هزینه‌های سفر و تسهیلات دیگر موجب تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری شوند.

آیت الله عسگر دیرباز با بیان اینکه یک‌هزار و ۴۰۰ سال قبل، اسلام به مقوله فرزندآوری تاکید کرده است، اضافه می‌کند: مقوله فرزندآوری باید فرهنگ سازی شود و دراین زمینه رسانه‌های جمعی و ملی با تولید فیلم، تئاتر، مجموعه‌های تلویزیونی و فیلم سینمایی می‌توانند نقش آفرین باشند.

وی تصریح می‌کند: پرهیز از فرزندآوری و بی رغبتی خانواده‌ها به داشتن فرزند، جامعه را بی‌نصیب از نیروی انسانی نخبه کرده و حوزه های نظامی، سیاسی و اقتصادی و منطقه‌ای را با خطرات زیادی مواجه می‌سازد.

آیت الله دیرباز ادامه می‌دهد: ترویج فرهنگ فرزند آوری باید اولویت جامعه قرار گرفته و به این مهم معتقد باشیم که سالمندی کشور با ترویج فرهنگ فرزند آوری کمرنگ می‌شود.

باز شدن پنجره کشور به سمت جوانی با شعار فرزندآوری
فرزندآوری

امکانات لازم برای فرزند آوری فراهم شود

مدرس مدارس علوم دینی اهل سنت ارومیه هم با اشاره به اینکه تبعات حرکت جمعیت به سمت پیری و فرزند کمتر، غیرقابل جبران است، می‌گوید: نهادهای مسوول و دخیل باید بسترهای لازم، ‌امتیازات و امکاناتی را که برای خانواده‌ها و فرزندآوری نیاز است، برای نسل جوان فراهم کنند.

ماموستا عبد الرحمن محمدپور اضافه می‌کند: نهادهای مدنی اگر با همکاری دولت زمینه اشتغال را فراهم کنند، قطعا ایران اسلامی شاهد جوانی جمعیت شده و با سرعت بیشتری به سمت توسعه حرکت خواهد کرد.

وی تاکید می‌کند: فرزندآوری را به فرهنگ تبدیل کنیم و دغدغه مادران را در این زمینه مورد توجه قرار دهیم؛ سعی شود مادرانی که فرزندآوری می‌کنند حتما بیمه شوند و حقوق کافی به آنها پرداخت شود.

وی با بیان اینکه دلیل تاکید مقام‌معظم رهبری بر جوانی جمعیت ناشی از نگاه دین به این مقوله است، خاطرنشان می‌کند: جوان نشاط، شادابی و جامعه ای پویا را به وجود می‌آورد.

مدرس مدارس علوم دینی اهل سنت ارومیه با تاکید بر جوان کردن جمعیت از طریق فرزندآوری، یادآور می‌شود: امروزه بسیاری از کشورهای جهان به سوی جوانی جمعیت روی آورده‌اند، راهی که اسلام صدها سال قبل بدان تاکید کرده است.

ماموستا محمدپور اضافه می‌کند: کشورهایی نظیر چین و هند به واسطه داشتن جمعیت جوان و نیروی انسانی ارزان، امروز نبض اقتصاد جهان را به دست گرفته و مسیری را انتخاب کرده‌اند که اسلام، مسلمانان را به آن فرا خوانده است.

وی می‌گوید: شعار فرزند کمتر زندگی بهتر دیگر در دنیای امروز باطل شده و خود غرب نیز به جایی رسیده که مشوق‌هایی برای فرزندآوری از جمله مرخصی بیشتر برای زنان شاغل تعیین کرده است.

مدرس مدارس علوم دینی اهل سنت آذربایجان غربی همچنین ادامه می‌دهد: از جمله مواردی که بسیار مورد تاکید اسلام قرار گرفته، خانواده دارای اولاد است؛ این فرمایش دینی بوده و بسیار به آن تاکید شده است.

وی خاطرنشان می‌کند: تنها بودن فرزندان و تک فرزندی باعث می شود هم والدین در آینده از داشتن فرزند بیشتر محروم بمانند و هم فرزندان در برهه‌های مختلف زندگی از داشتن همدم و برادر و خواهر بی‌نصیب شوند و این وضعیت تبعات نامطلوبی به دنبال دارد.

مدرس مدارس علوم دینی اهل سنت آذربایجان غربی تاکید می‌کند: جوانی جمعیت، شادی و نشاط را بر جامعه حاکم کرده و موجب پیشرفت در حوزه‌های مختلف می‌شود اما حرکت به طرف سالمندی جامعه را از نشاط، شادی،خلاقیت و پیشرفت بی‌نصیب ساخته و اقتصاد کشور را دچار مشکل می‌کند.

باز شدن پنجره کشور به سمت جوانی با شعار فرزندآوری
فرزندآوری

کشورهای غربی فرهنگ غلط خود را کنار گذاشته اند

ماموستا محمدپور با یادآور اینکه امروزه کشورهای دیگر مشوق‌های خوبی برای فرزند آوری ارائه می‌دهند، ادامه می‌دهد: برخی از کشورهای غربی مجبور هستند برای تامین نیروی انسانی خود پناهنده قبول کنند و بعضی دیگر هم برای حفظ نژاد جمعیت خود اقدام به اعطای تسهیلات و مشوق‌های فرزندآوری به شکل مطلوبی می‌کنند.

وی افزود: کشورهای غربی فرهنگ غلط خود را کنار گذاشته‌اند ولی در کشور ما این فرهنگ غلط هنوز ادامه دارد و جای آن است که اساتید دانشگاه و رسانه ها اقدام به تبلیغ ضرورت جوانی جمعیت کنند.

اجرایی شدن کامل ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

از جمله مواد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ماده ۲۵ آن است که برای خانواده‌هایی که فرزندان دوم و سوم را به دنیا می‌آورند رویکرد حمایتی در نظر گرفته است ولی هنوز این ماده قانونی به صورت جامع و کامل برای خانواده‌ها اجرایی نشده است.

ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اعلام می‌کند که سازمان ثبت احوال کشور مکلف است نسبت به ایجاد سامانه برخط برای معرفی و صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند یا بیشتر اقدام نماید. مدت اعتبار این شناسه ۱۰سال است و در صورت تولد فرزندان بعدی به مدت پنج سال تمدید خواهد شد.

دستگاه‌های ذیربط موظفند برای دارندگان کارت مزبور به همراه اعضای خانواده اقداماتی شامل نیم بها بودن ورودی کلیه اماکن و بناهای تاریخی فرهنگی و موزه‌های تابعه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری، نیم بها بودن خدمات حمل و نقل عمومی شهری و تعرفه‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری،نیم بها بودن بلیط سینماها هر ماه یکبار، تخفیف بیست‌ درصدی دوره‌های آموزشی، تربیتی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای استفاده فرزندان انجام دهند.

باید گفت برای عبور از سالمندی و حرکت به سمت جوانی کشور به عزمی همگانی نیازمندیم و همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها و اقشار مختلف به شکل‌های گوناگون این مهم را تبلیغ کنند چنانکه رسانه ملی با تولید فیلم و سریال، دانشگاه‌ها با برگزاری همایش‌های مختلف و دیگر ارگان‌ها با اعطای مشوق‌های لازم زمینه را برای تحقق مقوله جوانی جمعیت فراهم کنند. و به این امر واقف باشیم بی‌توجهی به این مهم کشور را فاقد اقتدار و نیروی توانمند می‌کند و بوجود آمدن چنین وضعیتی خطری بزرگ برای کشور است.

باز شدن پنجره کشور به سمت جوانی با شعار فرزندآوری
پیری جمعیت

به گزارش ایرنا، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ بیست و چهارم مهرماه ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید که در این قانون وظایف دستگاه‌های مرتبط اعلام و همچنین به مشوق‌های جمعیتی نیز پرداخته شده است.

براساس این گزارش زنگ خطر نرخ رشد جمعیت ایران به صدا درآمده است و به گفته جمعیت‌شناسان تا سال ۱۴۲۰ این نرخ به صفر می‌رسد این در حالی است که گفته می‌شود، ایران وارد مرحله اول سالخوردگی جمعیت شده و موالید نیز مانند کشورهای دیگر کاهش یافته است، این عوامل دست به دست هم داده تا مسوولان سیاست‌های تشویقی جهت افزایش جمعیت را اتخاذ کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha