به گزارش ایرنا، اصفهان جمعه و شنبه را در تب و تاب سفر وزیر راه و شهرسازی سپری کرد؛ رویدادی که گستره آن از شرق تا غرب این خطه بود و همراه با اتفاقات و صحبت های تامل برانگیز گذشت. اهالی نصف جهان و مردم شهر و روستاها این رخداد را خوب به خاطر سپرده اند و عملیاتی شدن دستاوردهای آن را به نظاره نشسته اند.
این سفر حواشی جالب نیز داشت.در نشست مشترک «شورای توسعه و برنامه ریزی» و «شورای مسکن اصفهان» که برنامه پایانی سفر ۲ روزه فرزانه صادق به این استان بود، وقتی یکی از مدیران برای تسهیلات ویژه احداث واحدهای مسکونی پرسنلی چانه زنی می کرد در پاسخ به او گفت: «آزادسازی و رهاسازی زمین هایی که مقرر کرده بودیم را تسهیل کنید تا مساعدت کنیم؛ هنوز یُخده اصفهانی ام!» که خنده غیرمنتظرانه حضار را به دنبال داشت.
شروع صحبت های وزیر در جلسه پایانی مغناطیس عجیبی داشت. او گفت عبور از طریق الرضا (جاده اصفهان - خراسان) و در ادامه زیارت مزار شهید همت در شهرضا از فرماندهان برجسته دفاع مقدس؛ همان رازیست که این سفر را برایش متفاوت کرده است.
از روستای مالواجرد زادگاه وزیر که سخن به میان آمد معلوم شد که او با اصفهان مانوس است؛ شاید راز اینکه سفرش با نام شهید همت آغاز شد در این نهفته باشد که او خود نیز فرزند شهید است.
صادق گفت: مردم در سفرهای استانی با وجود چالشهای موجود اما به گرمی از ما استقبال میکنند که هم دلگرم و هم شرمنده می شویم، از این بابت رسیدگی به مشکلات مردم وظیفه ماست و نباید در سطح شعار باقی بماند، ما همواره خدمتگزار آنها و شنونده دردها و گلایه ها هستیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع مهمی اشاره کرد، اینکه «پیگیری» سرانجام راهگشاست و همه می توانیم تجربیاتی را مرور کنیم که سماجت بر یک مساله نهایتا به نتیجه ملموس منتهی شده است.
وزیر راه و شهرسازی از اینکه نتوانست به همه شهرستان های استان سفر کند از مردم این خطه پوزش طلبید و گفت: اینکه سعادت اینکار نصیب ما نشد دلیل بر بی توجهی یا غفلت از نیازهای مردم این مناطق نیست و مشکلات آنها نیز در این سفر به واسطه معاونان و فرمانداران احصاء شده است.
وزیر به یکی از مهمترین دغدغه ها و نگرانی های اهالی استان یعنی درخواست تسریع در واگذاری واحدهای طرح نهضت ملی مسکن نیز اشاره و بیان کرد: در برخی نقاط استان مردم از سال ۱۴۰۰ آورده مورد نیاز را وارد کرده اند اما اقدامات مسکن سازی به تازگی آغاز شده است، توجه به انجام تعهدات در این زمینه مهمترین اقدامی است که دولت چهاردهم باید انجام دهد و هیچ اقدام مهمتری وجود ندارد.
صادق تصریح کرد: هیچکدام از اقدامات قبلی در خصوص مسکن ملی به نتیجه نرسیده اما قرار نیست اگر مشکلی در این زمینه وجود دارد بگوییم به ما ربطی ندارد.
وی خبرهای خوشی هم برای مستاجرها داشت. به گفته وی مصوبه اصلاحشده شورای عالی مسکن برای حمایت از دهکهای کمدرآمد پس از ۲ سال و نیم تاخیر، بالاخره اجرایی میشود. وزیرگفت: با توجه به برنامهریزی های دولت، مدیریت استان موظف به تشریح سهم تسهیلات کمدرآمدها و بقیه اقشار در شورای مسکن به تناسب نرخ تورم است.
وی انعقاد بیش از ۷۰ همت قرارداد در تامین ناوگان ریلی کشور را تنها بخشی از این اقدامات بیان کرد.
صادق همچنین از ارائه تسهیلات ۸۰ درصدی به ناوگان فرسوده مسافری خبر داد و گفت: این طرح در شورای عالی حمل و نقل مصوب و دبیرخانه آن در وزارت راه فعال شده است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: گفتوگوی ویژهای با معاون اول رییسجمهور و وزرای صمت خواهم داشت و از درآمد پایدار و اصلاح مستمر راهها دفاع خواهم کرد.
جلسه پایانی وزیر یکی از شلوغ ترین جلسات سال های اخیر در اصفهان بود. ربودن گوی سبقت نمایندگان مجلس برای انتقال نیازهای حوزه انتخابیه، سخنرانی های غرا و احساسی و البته غیبت تعدادی از نمایندگان نیز از حواشی این جلسه بود.
حضور پررنگ و هم افزای خبرنگاران و عکاسان که تیزبینانه رویدادهای نشست پایانی وزیر را رصد می کردند و سپس دویدن و حلقه زدن آنها برای شکار آخرین مصاحبه با وزیر در حالی که زمان زیادی تا پرواز صادق نمانده بود نیز در کتابچه خاطرات این سفر ثبت شد.
استاندار اصفهان از سفر هدفمند و برنامه ریزی شده وزیر راه و شهرسازی به این استان قدردانی و این رخداد را کمنظیر و راهبردی توصیف کرد.
مهدی جمالی نژاد افزود: تاکنون شاهد این اتفاق در قالب سفر ۲ روزه نبودهایم که طی آن شخص وزیر بهصورت مستقیم و بدون واسطه دستکم از هفت شهرستان از دورترین نقطه استان تا نقاط مرکزی بازدید میدانی انجام دهد.
استاندار اصفهان گفت: از طرفی همه شهرستانهای استان نیز مورد بازدید معاونان وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت و مسائل آنها در شورای اداری به طور جداگانه بررسی شد.
از خور تا خوانسار؛ هیچ کجا از قلم نیفتاد
سفر بانوی وزیر به اصفهان چند روز تکاپوی نفس گیر برای دست اندرکاران، مدیران، فرمانداران و رسانه ها به دنبال داشت. وزیر و همراهانش اما با رضایت از این میزبانی دیار گنبدهای فیروزه ای را به مقصد پایتخت ترک کردند.
بارقه امیدهای این سفر هنوز در اصفهان جاریست. حالا دیگر تصویر جاده های پرخطر خور و بیابانک، شرقیترین و تنها شهرستان ثبت شده محروم استان در ذهن وزیر و معاونان وی حک شده و اهالی این دیار چشم به روزهای پیش رو دوخته اند.
هنوز صحبت های وزیر در گوش اهالی است؛ وقتی گفت: محرومیت این شهرستان ها نه به خاطر مردم و ساکنان آن، بلکه به دلیل ناعدالتی در توزیع منابع است و اگر همان عدالتی که پایهگذار انقلاب اسلامی بود، اجرا میشد، امروز شاهد این مشکلات نبودیم.
رفع چالش های محورهای پرترافیک و حادثه ساز خور و بیابانک، تکمیل راه های دو بانده، عدالت در توزیع منابع، واگذاری زمین و اولویتبندی مسکن محرومان برای دهکهای کم درآمد از مهمترین تصمیمات وزیر برای این منطقه بود.
بهرهبرداری ۱۲ کیلومتر از باند دوم محور مبارکه مجلسی بروجن و آغاز تکمیل قسمت باقی مانده این محور، تسهیلات چهار میلیارد ریالی با دوره بازپرداخت ۲۰ ساله برای مقاومسازی مسکن روستایی در سمیرم از ابتدای اریبهشت، رفع مشکلات محور کاشان- برزک، عملیات تکمیلی تقاطع غیرهمسطح بسیج شهرضا با هدف ایمن سازی بزرگراه اصفهان - شیراز، سرعت بخشی به اتصال ترانزیتی آران و بیدگل به سمنان، بهسازی جادههای ترانزیتی و روستایی شرق اصفهان و تحویل ۶۰۰ واحد مسکونی در دهاقان و آغاز احداث خدمات رفاهی (مراکز تجاری خرد، مدرسه، پارک، مسجد و زیرساختهای ضروری) در این منطقه پس از وقفهای ۲ ساله از دیگر رخدادهای مهم سفر وزیر به شهرستان های اصفهان بود.
در دیدار شبانه وزیر راه و شهرسازی به همراه استاندار اصفهان با مردم نایین نیز وضعیت نامناسب جادههای منتهی به این شهرستان و آمار بالای تصادفات مرگبار آن مطرح شد. شهروندان با اشاره به تلفات انسانی ناشی از این حوادث، خواستار رسیدگی فوری و اختصاص اعتبارات ویژه برای بهسازی راهها و نصب تجهیزات ایمنی شدند. استاندار اصفهان با تاکید بر اولویتدار بودن موضوع، از وزیر راه و شهرسازی درخواست کرد تا ساماندهی جادههای نایین را در دستور کار اضطراری وزارتخانه قرار دهد. وی همچنین قول پیگیری مستمر این مطالبات تا حصول نتیجه نهایی را به مردم داد.
این دیدار که با بازدیدی میدانی از مسیرهای پرخطر همراه بود، نشان داد مسوولان ارشد کشور به دنبال حل مسائل زیرساختی مناطق محروم هستند.
همچنین وزیر راه و شهرسازی در بازدید شبانه از ایستگاه راهآهن نایین بر ایجاد چارت تشکیلاتی، تامین زیرساختها و صدور مجوز جذب مسافر تاکید کرد.
تعیین تکلیف پروژه ۲۳۴ واحدی مسکن نایین و تسریع پروژه های بر زمین مانده این شهرستان نیز از دیگر برنامه های وزیر بود.
عملیات اجرایی سایت هفت و نیم هکتاری طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در برخوار و بازنگری طرح جامع شهر حبیبآباد این شهرستان نیز در جریان سفر وزیر آغاز شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در بازدید میدانی از شهرستان های بویین میاندشت، فریدونشهر و فریدن در غرب اصفهان، به بررسی مشکلات این شهرستانها پرداخت. وی همچنین در بازدید از گلپایگان و خوانسار، چند طرح را کلنگزنی و افتتاح کرد.
تامین اعتبار مورد نیاز اجرای سریع پروژه قطار سریعالسیر اصفهان - تهران، تامین مالی متروی بهارستان و حل مشکلات حقوقی برخی از اراضی و روش های جذب سرمایه برای اجرای تعدادی از پروژههای روبنایی مورد نیاز این شهر جدید اصفهان نیز از سوی وزیر بررسی شد.
با تصمیم معاون شهرسازی و معماری وزیر نیز طرح جامع اصفهان (اراضی مستعد پهنه های سکونتی مجاور این کلانشهر) پس از چهار دهه در دستور کار نهایی شدن قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، فرزانه صادق مالواجرد با حکم مسعود پزشکیان رییس دولت وفاق ملی، از ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان نخستین وزیر زن راه و شهرسازی فعالیت می کند. او زاده مالواجرد اصفهان است. صادق دومین زنی است که پس از مرضیه وحید دستجردی در جمهوری اسلامی به وزارت رسید.
وی فرزند شهید است، پدرش بابک مالواجرد کارمند بنیاد مستضعفان در همدان بود که در عملیات کربلای پنج در سال ۱۳۶۵ به شهادت رسید.
روستای تاریخی مالواجرد(مالورد)، در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان ورزنه، ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر اصفهان، در منطقه جرقویه علیا و در مرز استانی اصفهان، فارس و یزد واقع شده است.
به گزارش ایرنا، وزیر راه و شهرسازی روز جمعه ۲۹ فروردین به منظور بررسی مسائل و مشکلات استان اصفهان به همراه معاونان خود به استان اصفهان سفر کرد.
تیم وزارت راه و شهرسازی در این سفر ۲ روزه که شنبه شب به پایان رسید با حضور در ۱۸ شهرستان استان، چالش ها و نیازهای آنها را در این حوزه احصاء و اولویت بندی کردند.
نظر شما