استاد زبان و ادبیات فارسی: حفظ زبان، به استقلال کشور کمک می‌کند + فیلم

مشهد-ایرنا- استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد مشهد با تاکید بر اهمیت زبان فارسی به عنوان کلید حفظ استقلال کشور به نقش شاعران و ادبای برجسته کشور در حفظ زبان اشاره کرد و گفت: پایداری زبان فارسی استقلال کشور را حفظ می‌کند.

رضا اشراف زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت ۲۵ فروردین ماه سالروز بزرگداشت عطار نیشابوری با اشاره به رویدادی تاریخی در زمان اشغال فرانسه توسط آلمان اظهار کرد. وقتی آلمان، فرانسه را تصرف و تدریس زبان فرانسوی را ممنوع کرد، «آلفونس دوده» نویسنده و معلم فرانسوی به شاگردانش گفت که «کشوری که کلید زبانش را در اختیار داشته باشد، کلید استقلال خود را در اختیار دارد» که این سخن او نقش زبان را در حفظ استقلال کشور نشان می دهد.

وی با یادآوری اهمیت زبان فارسی در تاریخ ایران، به تلاش یعقوب لیث صفاری در قرن سوم هجری برای جایگزینی زبان فارسی به جای عربی اشاره کرد و افزود: یعقوب لیث می‌دانست که اگر زبان فارسی به طور مستقل جایگزین زبان عربی شود، استقلال کشور تضمین می‌شود زیرا آن زمان ایران زیر سلطه خلفای عباسی بود و او درک کرده بود که اگر این زبان به طور مستقل جایگزین زبان فارسی در ایران شود استقلال کشور از بین می‌رود.

این عطارشناس برجسته گفت: رودکی و فردوسی از جمله شخصیت‌های برجسته‌ای هستند که در گسترش و قوام‌بخشی به زبان فارسی نقش مهمی ایفا کرده‌اند همچنین آثار عطار نیشابوری گنجینه‌ای غنی برای زبان و اصطلاحات فارسی است به عنوان نمونه عطار در کتاب «منطق الطیر»، بسیاری از اصطلاحاتی که پیش از وی به زبان عربی بود را به زبان فارسی برگردانده است.

اشرف زاده با تاکید بر نقش آثار عطار در پرورش روح انسان افزود: درک مفاهیم منطق الطیر سبب می‌شود که ذهن باز شود و مطالب هنری بتواند از مسایل رمزی کتاب بیرون کشیده شود و به صورت نقاشی، مجسمه‌سازی و حتی به صورت سرود و موسیقی ارائه شود.

وی منطق الطیر را کتابی مقدس و برجسته در عرفان دانست و ادامه داد: این کتاب به صورت رمزی و نمادین از زبان پرندگان گفته شده است و آنان پله پله تا ملاقات خدا پیش می‌روند و خود عطار در وصف رمزی بودن کتابش می‌گوید هر کسی این زبان رمزی من را نمی فهمد، بنابراین باید سلیمانی باشد که آن را بفهمد «منطق الطیر غزل های مرا /کس نمی داند سلیمانش تویی»

این استاد ادبیات فارسی با اشاره به وجود ۸۵۲ داستان در چهار منظومه عطار (منطق الطیر، مصیبت‌نامه، الهی‌نامه و اسرارنامه) گفت: هر یک از این داستان‌ها می‌تواند الهام‌بخش خلق آثار هنری برجسته در زمینه‌های مختلف باشد مشروط بر این که هنرمندان، پیام عطار را به خوبی درک کرده باشند.

اشرف‌زاده به هنرمندان توصیه کرد که با درک مفاهیم منطق الطیر، عمق و زیبایی آثار خود را افزایش دهند.

۲۵ فروردین، روز بزرگداشت شاعر و عارف بزرگ، فریدالدین عطار نیشابوری، خالق اثر جاودانه «منطق الطیر» است که در آن به نطق و زبان پرندگان، اسرار و رموز پرواز روح از جسم و صعود جان از جهان را بیان کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha