به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین خوشاقبال روز چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب اظهار کرد: حساسیت و جایگاه تهران در حوزه آب بسیار بالاست البته مشکلات این کلانشهر فقط مختص خودش نیست و در کل کشور بازتاب مثبت یا منفی دارد.
وی افزود: منابع آبی ما محدود و مصرف زیاد است بطوریکه سه هزار و ۲۰۰ میلیون لیتر مترمکعب مصرف روزانه آب پایتخت، گواه مصرف زیاد آن است.
تنش آبی را جدی بگیریم
خوش اقبال با بیان اینکه اهمیت آب بسیار بالاتر از گاز و برق است، زیرا جایگزینی ندارد، ادامه داد: باید این تنش آبی را جدی گرفت و وضعیت چاهها و سفرههای زیرزمینی را با دقت بررسی کرد.
وی همچنین از رسانهها درخواست کرد که در مساله فرهنگ سازی و طریق صحیح مصرف آب و منابع آبی وارد عمل شده و از مردم را به رعایت الگوی مصرف و صرفه جویی برای عبور از وضعیت موجود دعوت کنند.
به گفته فرماندار تهران، خط انتقال آب به تهران از سد طالقان از نظر منابع مالی و پیشرفت پروژه، وضعیت مناسبی دارد البته تکمیل و بهره برداری طرح حضرت قمر بنی هاشم (ع) نیز باید در اولویت قرار گیرد، زیرا حجم زیادی از مصرف آب پایتخت را تامین میکند.
وی با بیان اینکه مردم به مسوولان نگاه میکنند پس اگر خودمان مصرف را مدیریت کرده و الگو را رعایت نکنیم، آنها نیز رعایت نخواهند کرد، گفت: نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب در اماکن اداری باید با جدیت تمام دنبال شود.
فرماندار تهران تاکید کرد: بازبینی و کاهش حجم آبیاری فضاهای سبز از محل آب شرب و کاهش استفاده از چاههای غیرمجاز و برخورد با متخلفین نیز در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.

اضافه شدن ۱۶۲.۵ میلیون لیتر آب به پایتخت با اجرای طرح تونل لار
مدیر امور منابع آب تهران نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: وارد پنجمین سال خشکسالی متوالی شدهایم و این اهمیت مدیریت منابع آبی دو چندان کرده البته وزارت نیرو در قانون بودجه ۱۴۰۲ صنایع را مکلف کرد بحث جایگزینی پساب به جای آب را در صنایع انجام دهند.
به گفته وحید مرادی نسب، تامین پایدار آب نیز تکلیف شده و صنایع باید پساب تولیدی تصفیه خانهها را جایگزین منابع آبی شود.
مدیر دفتر طرحهای توسعه منابع آب شرکت آب نیرو نیز با اشاره به اقدامات انجام شده برای برون رفت از چالش آب گفت: برای برون رفت از چالش آب دو طرح را در دستور کار داریم؛ رفع نشتی آبی سد لار با اجرای این سامانه که ۲۸ کیلومتر تونل دارد و میتوانیم ۱۶۲.۵ میلیون لیتر آب به میزان آب در تهران اضافه کنیم.
حسین بزرگی ادامه داد: این طرح یکی از طرحهای اضطراری و اولویت دار است که قرار است ظرف ۲۴ ماه به بهره برداری برسد، اعتبار آن چهار همت بود و کارها با سرعت خوبی پیش میرود امیدواریم در انتهای سال ۱۴۰۵ تونل را به بهرهبرداری برسانیم، تونل لار بزرگترین محل تامین آب در تهران خواهد بود.
وی افزود: بودجه مدنظر ۲ همت برای سد لار و دو همت برای خط لوله اضطراری انتقال آب از سد طالقان است و مصوبات پیرامون تامین منابع مالی بسیار راهگشا خواهد بود.
وی تاکید کرد: خط اضطراری طالقان ۶۲ کیلومتر است و اعتبار مورد نیاز این پروژه ۶.۷ همت است و از این اعتبار سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تامین شده تا در سه مرحله این پروژه را به بهرهبرداری برسانیم.
به گفته بزرگی، در پایان اردیبهشت ماه آب را به هشتگرد میرسانیم و در پایان تیرماه تامین آب تصفیه خانه ۲ کرج صورت میگیرد و تا پایان پاییز کل طرح به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل هواشناسی استان تهران نیز با اشاره به شرایط ناپایداری در طول هفته کنونی در تهران گفت: نمیتوان روی بارشهای فصل بهار حساب باز کرد چرا که ماهیت بارش این فصل پراکندگی است.
مازیار غلامی اظهار کرد: یک بخش از تامین منابع آب شرب پوشش سطح برف است و امسال نسبت به سال قبل و بلند مدت این پوشش برف کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: طی چند ماه آینده افزایش دما گریبان گیر ما است. ما ۴۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلند مدت داریم و بارشهای رگباری فصل بهار نمیتواند راه چاره باشد بطوریکه نسبت به سال قبل هم ۴ درصد کاهش داریم که این درصد در حال افزایش است.
غلامی افزود: تا ۲۶ فروردین ۴۵ درصد نیاز آبی از آب باران ما تامین شده است و در این ماه بیش از ۵۰ درصد از نیاز آبیمان فراهم نشده است.
وی یادآور شد: در فروردین ۱۴۰۴ تاکنون ۲۲ میلی متر بارش داشتیم که یعنی ۴۴ درصد کاهش بارش داشتیم، استان تهران از نظر دمایی حدود یک درجه افزایش دما نسبت به بلند مدت (میانگین ۳۰ ساله) داشته است.
به گفته غلامی، فروردین امسال ماه گرمی بود؛ از اثرات گرما روشن کردن کولر است که شرکت توزیع برق نیرو از تبعات آن شناخت دارد. طی سه ماه آینده افزایش دما را خواهیم داشت و در بهترین شرایط هم افزایش بارش نخواهیم داشت.
معاون آب و انرژی سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران نیز اظهار کرد: تا اردیبشهت ماه تمام خطوط تامین پساب آماده میشود باید تاکید کنم که کاهش نزولات جوی و کاهش سفرههای زیرزمینی بسیار روی فضای سبز پارکها تاثیرگذار بود.
صالح حجتی یادآور شد: پارک چیتگر، پارک سرخهحصار و پارک لویزان به دلیل مشکلات آبی به مشکلات مختلفی بر خوردهاند و باید تلاش کنیم با تامین پساب از طریق اتصال به تصفیهخانهها مشکلات را حل کنیم.
نظر شما