۲۶ فروردین ۱۴۰۴، ۱۸:۱۸
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 85804403
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کولبری موجب تحول و رشد اقتصادی در روستاهای مرزی خراسان‌جنوبی می‌شود

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: با صدور مجوز کولبری در مرز فرصت بسیار خوبی برای استان ایجاد شده و برای ایجاد تحول و رشد اقتصادی در روستاهای مرزی توجه به این مهم ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز سه‌شنبه در شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان افزود: آغار کولبری در استان در قالب برنامه‌ای مشخص و رسمی و با حضور رسانه‌ها در یکی از نقاط مرزی استان برگزار شود.

وی با بیان اینکه اولویت نخست برای سرمایه‌گذاری تامین امنیت است تصریح کرد: اما در کنار آن باید بگونه‌ای مدیریت شود تا شرایط برای فعالیت‌های اقتصادی به نحو شایسته در استان فراهم شود.

وی با بیان اینکه فعالیت در بازارچه مرزی ماهیرود سربیشه روان و راحت است عنوان کرد: از مجموعه نظامی، انتظامی، مرزبانی و نیروهای امنیتی برای تامین امنیت در این مرز قدردانی می‌کنیم.

هاشمی اضافه کرد: اتباع دارای مجوز برای فعالیت در مرز مشکلی ندارند اما اجازه ورود به افراد غیرمجاز نخواهیم داد.

وی با اشاره به بیان اینکه تعیین قیمت سوخت در مرز تا حدودی نهایی و قطعی شده است یادآور شد: موضوع افزایش سهمیه پیله‌وران نیاز به بررسی بیشتر دارد و در صورت داشتن توانایی لازم، موضوع پیگیری می‌شود.

کولبری موجب تحول و رشد اقتصادی در روستاهای مرزی خراسان‌جنوبی می‌شود

استاندار خراسان جنوبی بر لزوم تشکیل کارگروه مرز تاکید کرد و افزود: در زمینه سفر اخیر و دو روزه به کشور افغانستان که برای نخستین بار انجام شد باید دستگاه‌های ذیربط هر کدام به نوبه خود مسایل و موضوعات مربوطه را پیگیری و مکاتبات لازم برای تحقق مصوبات انجام شود.

وی بیان کرد: نمایشگاه محصولات تولیدی خراسان جنوبی با مشارکت کشور افغانستان ماه‌های آینده در محل نمایشگاه بین‌المللی استان برگزار می‌شود که زمان دقیق آن باید تعیین و اطلاع رسانی شود.

هاشمی افزود: دبیرخانه نمایشگاه نیز باید سریعتر تشکیل شود تا در صورت نیاز به فراخوان یا تفاهم‌نامه، آمادگی لازم داشته باشیم.

وی ضمن قدردانی از مسئولان و فعالان اقتصادی برای افزایش صادرات استان در سال گذشته بیان کرد: در زمینه محصولاتی صادراتی باید مقداری نظارت‌ها افزایش و تجار و رانندگان و سایر عوامل خدماتی نیز تکریم شوند.

استاندار خراسان جنوبی بر لزوم جذب سرمایه‌گذار در راستای تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: برای بازگشایی بازارچه مرزی یزدان، دو کوهانه و میل ۷۳ پیگیری‌های لازم در دست اقدام است.

وی افزود: تکمیل جاده ماهیرود - سربیشه حدود ۵۰۰ کیلومتر مسیر صادرات تجار را کوتاه می‌کند لذا بدون شک تکمیل این مسیر بستر جذب صادرات و واردات را فراهم خواهد کرد.

خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستان‌های سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.

فعال‌ترین مرز استان در سال‌های اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده که سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.

بنابر آمار رسمی ۸۵ درصد کالاهای صادراتی این استان به مقصد افغانستان است همچنین ۳۰ تا ۳۵ درصد کل صادرات کشور از نظر ارزش و بیش از ۵۰ درصد به لحاظ وزن از مرز خراسان جنوبی به افغانستان انجام می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha