به گزارش ایرنا، مجید جوهری عصر روز دوشنبه در حاشیه نشست میز گردشگری استان در استانداری افزود: اطلس فرهنگی و گردشگری روستاهای استان پیشنهادهایی را نیز برای ایجاد دهکدههای گردشگری و بومگردی در مناطق مختلف و احداث موزه گردشگری برای روستاهای شاخص استان دارد.
وی از دیگر اهدف ایجاد این اطلس را ایجاد دادههای اساسی مورد نیاز برای سامانه دائمی گردشگری روستاهای استان برشمرد و افزود: این کار قرار است با بهرهگیری از هوش مصنوعی، بزودی در استان ایجاد شود.
وی تاکید کرد: گردشگری یکی از ارکان توسعه استان است از این رو بر اساس مطالعات صورت گرفته، بسیاری از روستاهای دارای بافت تاریخی یا میراث ناملموس ارزشمند میتوانند نقش مؤثری در رونق گردشگری داشته باشد و این اماکن اکنون در اطلس فرهنگی و گردشگری روستاهای استان شناسایی و مشخص شدهاند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری اصفهان اضافه کرد: علاوه بر بافت تاریخی، بسیاری از روستاهای استان، با توجه به تنوع اقلیمی، با مناظر بکر خود میتوانند به مقاصد گردشگری طبیعی تبدیل شوند.
وی خاطرنشان کرد: در کنار جاذبههای تاریخی و طبیعی روستاهای استان، ویژگیهای دیگری مانند غذاهای محلی نیز میتوانند در توسعه گردشگری روستاها مؤثر باشند ضمن آنکه «گردشگری سلامت» نیز بدلیل وجود عرصههای واجد گیاهان دارویی و آب و هوای تمیز روستایی میتواند در بسیاری از نقاط اصفهان دنبال شود.
به گزاش ایرنا، مقامهای اصفهان در در دوره دولت چهاردهم، «انرژیهای نو، گردشگری و هوش مصنوعی» را جزو ارکان سهگانه توسعه استان تعیین کردهاند.
در این میان، مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان، گردشگری را نخستین محور توسعه استان اعلام کرده و گفته است: سه محور اصلی برای توسعه این خطه در نظر گرفته شده که گردشگری نخستین و با اهمیتترین آن است.
وی افزوده است: از هر کسی که در این حوزه برای توسعه بازاریابی خارجی و داخلی، فضایی را باز کند، حمایت میکنیم.
استاندار اصفهان اظهار داشت: مدیران استان موظفند که در زمینه گردشگری همکاری لازم را فعالان این حوزه داشته باشند.
به گفته امیر کرمزاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، اکنون ۱۴۸ پروژه سرمایهگذاری بخش گردشگری با اعتبار بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد ریال با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در استان در دست اجراست.
استان اصفهان با پنج میلیون و ۱۲۰ هزار نفر جمعیت دارای بیش از یکهزار و ۷۰۰ روستا و آبادی با جمعیت حدود ۶۰۰ هزار نفر است.
حدود ۱۲ درصد از جمعیت پنج میلیون نفری استان اصفهان در روستاها ساکن هستند.
نظر شما