جریمه بیش از ۲ تیلیارد ریالی قاچاق در گمرکات کرمانشاه

کرمانشاه - ایرنا - سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه به تشکیل ۷۹ فقره پرونده قاچاق کالا و معرفی ۸۸ متهم به مراجع قانونی طی سال گذشته در استان اشاره کرد و میزان جریمه تعیین شده برای این تعداد پرونده را ۲ تریلیارد و ۳۵ میلیارد و ۶۱ میلیون و ۷۹۱ هزار ریال اعلام کرد.

رضا نیک‌روش دوشنبه در خبری که روابط عمومی گمرک به ایرنا ارسال کرد، گفت: ۸۰۰ میلیارد و ۵۶۷ میلیون و ۷۹۴ هزار ریال کالای قاچاق در سال ۱۴۰۳ در گمرکات استان کرمانشاه کشف شد.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه عمده کالاهای قاچاق کشف شده در گمرکات استان کرمانشاه طی سال گذشته را گاز ال پی جی، قیر، گازوئیل، رانی خارجی، مازوت، کود شیمیایی و کامپاند عنوان کرد.

تردد بیش از نیم میلیون کامیون حامل کالاهای صادراتی در مرزهای استان

وی در ادامه سخنانش به تردد بیش از نیم میلیون کامیون حامل کالاهای صادراتی در مرزهای استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۵۶۱ هزار و ۲۸۱ دستگاه کامیون حامل کالاهای صادراتی از طریق گمرکات مرزی استان کرمانشاه هفت میلیون و ۸۹۵ هزار تن کالا را به کشور عراق صادر کردند.

نیک‌روش، تصریح کرد: از این تعداد کامیون عبوری حامل کالای صادراتی از حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۳، گمرک پرویزخان بیشترین سهم را با تردد ۲۵۰ هزار و ۹۹۰ دستگاه در بین گمرکات استان کرمانشاه به خود اختصاص داده است.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بعد از گمرک پرویزخان بیشترین تردد کامیون‌های حامل کالای صادراتی در سال ۱۴۰۳ از طریق گمرک خسروی صورت گرفته، سهم این گمرک از مجموع کامیون‌های عبوری از مرزهای پنج گانه استان کرمانشاه را ۹۹ هزار و ۶۶۹ دستگاه عنوان کرد.

وی همچنین سهم گمرک سومار از مجموع کامیون‌های عبوری حامل کالاهای صادراتی را ۸۸ هزار و ۳۳۱ دستگاه و تردد کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی از طریق گمرک شیخ صله در سال گذشته را ۴۶ هزار و ۱۷۲ دستگاه عنوان کرد.

نیک‌روش افزود: در سال گذشته ۳۵ هزار و ۷۷ دستگاه کامیون، از طریق گمرک شوشمی نیز کالاهای صادراتی خود را به کشور عراق ارسال کردند.

وی ارزش کالاهای صادراتی این تعداد کامیون را سه میلیارد و ۴۸۷ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: عمده کالاهای صادراتی حمل شده توسط این تعداد کامیون، میلگرد و آهن آلات، کاشی و سرامیک، میوه و تره بار، سنگهای ساختمانی، لبنیات، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف بوده است.

فعالیت ۵ گمرک رسمی در استان کرمانشاه

استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

مرز خسروی دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha