مسابقات مناظره دانشجویی؛ بستر ارتقای فرهنگ گفت‌وگو در ایلام

ایلام- ایرنا - سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری ایلام، برگزاری مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی به میزبانی جهاد دانشگاهی را گامی مؤثر برای آغاز گفت‌وگوهای علمی و کارشناسی در سطح استان دانست و خواستار همکاری دانشگاه‌ها و سازمان‌ها در این زمینه شد.  

به گزارش ایرنا، «تاج‌الدین صالحیان»، روز دوشنبه در نشست هم‌اندیشی روسای دانشگاه‌های استان، که با هدف تبادل نظر درباره توسعه فرهنگی و اجتماعی دانشجویان برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویی، فرصتی برای نهادینه‌سازی فرهنگ گفت‌وگو در جامعه علمی و دانشگاهی استان ایلام است و می‌تواند ابزاری مؤثر در ترویج همکاری‌های علمی و کارشناسی باشد.

وی با بیان اینکه مسائل و مشکلات امروز نیازمند فرهنگ گفت‌وگو هستند، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها این است که گفت‌وگو در جامعه هنوز به‌طور کامل نهادینه نشده و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و مناظرات دانشجویی می‌تواند بستری مناسب برای تحقق این هدف باشد.

سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری ایلام با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در توسعه و حل مشکلات جامعه، افزود: تجربه جهانی نشان داده که توسعه نه با منابع زیرزمینی و مواد کانی، بلکه با نیروی انسانی ماهر و صاحب‌فکر حاصل می‌شود و اگر جامعه، دانشگاه و مدیران بتوانند راه خود را در تعامل و هم‌افزایی پیدا کنند، حل بسیاری از مشکلات امکان‌پذیر خواهد بود.

صالحیان با تأکید بر ضرورت تقویت مرجعیت دانشگاه در حل مشکلات، گفت: سه گزاره مهم وجود دارد که باید به آن‌ها توجه جدی شود؛ اول اینکه جامعه تا چه اندازه دانشگاه را به‌عنوان مرجعی برای حل بحران‌ها می‌پذیرد، دوم اینکه آیا دانشگاه توانسته با امکانات علمی خود مشکلات را به‌درستی تشخیص دهد و برای رفع آن‌ها گام بردارد، و سوم اینکه مسئولان چقدر به مرجعیت دانشگاه ایمان دارند. تعامل هدفمند میان این سه بخش، کلید حل مشکلات خواهد بود.

مسابقات مناظره دانشجویی؛ بستر ارتقای فرهنگ گفت‌وگو در ایلام

وی همچنین با اشاره به میزبانی جهاد دانشگاهی استان ایلام از مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی، اظهار کرد: این مسابقات نقطه آغازی برای شکل‌گیری گفت‌وگوهای علمی و کارشناسی در سطح استان است و دانشگاه‌ها و سازمان‌های استان باید همکاری لازم را با جهاد دانشگاهی داشته باشند تا این رویداد فرهنگی به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری ایلام به برنامه‌های دولت چهاردهم در تقویت نقش دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: از این پس اختیار کامل به دانشگاه‌ها داده می‌شود تا به‌صورت علمی وارد مسائل جامعه شوند و برای معضلات موجود راه‌حل‌های عملیاتی ارائه کنند.

وی خاطرنشان کرد: مسئولان انتظار دارند دانشگاه‌ها با ظرفیت علمی خود، به‌طور جدی در حل مشکلات جامعه نقش‌آفرینی کنند و از این فرصت استفاده مطلوب داشته باشند.

صالحیان همچنین به جایگاه مهم رسانه‌ها در فرآیند توسعه اشاره کرد و افزود: رسانه‌ها یکی از اضلاع اصلی فرآیند توسعه هستند و باید نقش تبیینی و نظارتی خود را در این عرصه ایفا کنند.

مسابقات مناظره دانشجویی؛ بستر ارتقای فرهنگ گفت‌وگو در ایلام

سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری ایلام از نقش‌آفرینی رسانه‌ها در مسیر ترویج گفت‌وگو و ارتقای سطح تعاملات حمایت کامل خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، مسابقات ملی مناظره دانشجویی، به‌عنوان بستری برای تقویت فرهنگ گفت‌وگو و همکاری میان نسل‌های مختلف علمی، فرصتی بی‌نظیر برای حل علمی و کارشناسی چالش‌ها در جامعه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha