به گزارش ایرنا، در استان کرمانشاه ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آبادغرب فعال و ایجاد کارخانه سوم نیز در دستور کار قرار گرفته است.
چغندر قند در استان کرمانشاه به ۲ صورت بهاره و پاییزه کشت می شود که در کشت پاییزه این محصول نیز در سال زراعی جاری حدود چهار هزار هکتار به زیر کشت رفته بود که در مجموع بیش از ۲۸۰ هزار تن چغندر برداشت شد.
استان کرمانشاه هم اکنون در تولید چغندر قند رتبه سوم ایران را در اختیار دارد و شهرستان کنگاور بیشترین چغندرقند استان کرمانشاه را تولید میکند.
شهرستان کنگاور حدود ۱۵ هزار هکتار زمین کشاورزی آبی و سه هزار هکتار باغات دارد و در زمین های آبی، بیشتر کشتها مربوط به کلزا، گندم، یونجه، جو و چغندر است.
سرپرست فرمانداری کنگاور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از پیگیریهای مستمر برای تحقق مصوبات سفر استاندار کرمانشاه خبر داد و اعلام کرد که با پیگیریهای مستمر و تلاشهای انجام شده، موفق به افزایش سهمیه چغندر قند کنگاور به کارخانه قند بیستون شدهایم چرا که بیشترین چقندر قند استان کرمانشاه در شهرستان کنگاور کشت میشود.
چراغعلی گروسی افزود: این اقدام یکی از مصوبات سفر استاندار کرمانشاه به کنگاور بود که در راستای تحقق مطالبات مردم انجام گرفت.
وی همچنین به برداشت بیش از ۱۴۰ هزار تن چغندر قند از اراضی آبی کنگاور اشاره کرد و گفت: این میزان تولید نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۵۰ هزار تن افزایش داشته و کنگاور را به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید این محصول در کشور معرفی کرده است.
وی تأکید کرد که این دستاورد نشاندهنده پتانسیل بالای کشاورزی در منطقه است و امیدواریم با ادامه این روند، شرایط بهتری برای کشاورزان فراهم شود.
سرپرست فرمانداری کنگاور همچنین بر لزوم همکاری بیشتر بین مسوولان و کشاورزان برای دستیابی به اهداف بلندمدت در زمینه تولید محصولات کشاورزی تأکید کرد.
به گزارش ایرنا، شهرستان کنگاور با جمعیتی افزون بر ۸۵ هزار در ۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه قرار دارد.
در زمان حاضر کارخانه قند بیستون کرمانشاه روزانه به طور میانگین حدود سه هزار تن چغندر قند بهاره را از کشاورزان تحویل می گیرد.
کارخانه قند بیستون در یک کیلومتری محوطه اثر جهانی بیستون سال ۱۳۴۰ توسط متخصصان آلمانی ساخته شد، این کارخانه با حدود ۵۰۰ نفر نیرو روزانه قادر به تحویل حدود سه هزار تن چغندر قند و تبدیل آن به شکر است.
نظر شما