درختان چنار میراث سبز تهران/قربانی آلودگی و کم‌آبی؟
عکس تزیینی است

تهران بزرگ - ایرنا - مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران درخت چنار را بهترین گونه برای سبزینه شهر عنوان کرد و گفت: در سال‌های اخیر آلودگی هوا مهمترین مانع رشد و توسعه این درخت بوده و بر رشد آنها آسیب زده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شنیده می‌شود درخت چنار دیگر در تهران قابل کاشت نیست چرا که این درختان برای رشد نیاز به سرما و آبیاری زیاد دارند.

علی محمد مختاری روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برخلاف برخی ادعاها مبنی بر تغییر اقلیم و عدم امکان کاشت چنار در تهران، این درخت همچنان مناسب‌ترین گزینه برای این شهر است.

وی چنار را درختی سازگار با اقلیم تهران دانست و افزود: چنار با اقلیم پایتخت سازگاری بالایی دارد، اما آلودگی هوا و تغییرات محیطی رشد آن را با چالش مواجه کرده است.

درختان چنار میراث سبز تهران یا قربانی آلودگی و کم‌آبی؟

بحران آب و تاثیر آن بر چنارهای تهران

مختاری توضیح داد: چنار درختی آب‌دوست است و در گذشته عمر آن در تهران به بیش از ۲۰۰ سال می‌رسید و در شرایط مساعد می‌تواند تا ۱۵۰۰ سال زنده بماند.

وی تاکید کرد: با توجه به بحران آب، کاشت این درخت در فضای سبز و بوستان‌های پایتخت نیازمند مدیریت صحیح منابع آبی است.

مبارزه غیرشیمیایی با آفات

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز تهران گفت: برخی چنارهای پایتخت ممکن است به آفات چوب‌خوار و سوسک‌ها دچار شوند.

به اعتقاد وی، بجای استفاده از سموم شیمیایی، از روشهای مبارزه مکانیکی و سموم گیاهی استفاده می‌شود تا از آسیب به محیط‌زیست جلوگیری شود.

ضرورت جابجایی اصولی درختان

مختاری با بیلن اینکه جابجایی غیراصولی درختان می‌تواند به آنها آسیب بزند، تاکید کرد: جابجایی درختان باید بر اساس اصول علمی انجام شود تا چنارهای تهران حفظ شوند و رشد سالمی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اواخر سال گذشته مهدی بابایی رییس کمیسیون مدیریت بحران و ایمنی شورای شهر تهران گفته بود، تغییر اقلیم باعث خشکی درختان چنار خیابان ولیعصر(عج) شده است.

به گفته وی، شاداب ترین درختان پایتخت در خیابان ولیعصر (عج) حدفاصل پارک وی تا تجریش قرار دارند چرا که اقلیم آن منطقه هنوز همان اقلیم قدیم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha