۲ فروردین ۱۴۰۴، ۱۶:۰۳
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 85784977
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

میراث جهانی شوش آماده میزبانی از گردشگران نوروزی

۲ فروردین ۱۴۰۴، ۱۶:۰۳
کد خبر: 85784977
میراث جهانی شوش آماده میزبانی از گردشگران نوروزی

دزفول - ایرنا - مدیر پایگاه میراث جهانی شوش گفت: آثار شاخص این پایگاه جهانی از جمله قلعه باستان‌شناسی، کاخ آپادانا، کاخ هخامنشی شاوور، هدیش و شهرپانزدهم و همچنین باغ موزه  شوش آماده میزبانی از مسافران و میهمانان نوروزی است.

علی بویری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اقدام‌های گسترده‌ای برای ساماندهی و تسهیل حضور گردشگران در پایگاه جهانی شوش انجام شده است، ادامه داد: ساماندهی و ایمن سازی مسیرهای گردشگری، به روزرسانی تابلوهای معرفی آثار، فعال سازی سیستم حفاظت الکترونیک و پایش تصویری موزه و محوطه پیرامون آن و همچنین چاپ بروشورهای معرفی میراث جهانی به زبان‌های فارسی و انگلیسی از جمله اقدام‌های انجام شده است.

وی اظهار کرد: زیباسازی و گلکاری باغ موزه، اصلاح و بهسازی نمازخانه، خدمات رفاهی، اصلاح تاسیسات و تمهیدات حفاظتی مسیرهای بازید، اصلاح مبلمان محوطه شامل نصب آلاچیق و سایه بان، نصب نیمکت‌های متناسب با محوطه میراث جهانی از دیگر اقدام‌های انجام شده در پایگاه میراث جهانی شوش است.

مدیر پایگاه میراث جهانی شوش تصریح کرد: فراخوان جذب راهنمایان و همیاران گردشگری و همچنین دعوت از دوستداران میراث فرهنگی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی هنری در محوطه میراث جهانی با مشارکت جوامع محلی، هنرمندان و دوستداران میراث فرهنگی در نوروز ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد.

بویری با اشاره به همزمانی ماه مبارک رمضان و نوروز گفت: طرح افطاری ساده و پذیرایی از روزه‌داران، اجرای برنامه محفل انس با قرآن در شب‌های قدر در فضای باغ موزه از دیگر برنامه‌های هلال نوروزی در شوش است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت معرفی سنت‌ها و آیین‌های اقوام ایرانی اظهار کرد: برگزاری جشنواره اقوام و عشایر، اجرای شاهنامه خوانی و نمایش خیابانی، ایجاد نمایشگاه پرنده نگری و همچنین برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی از دیگر برنامه‌های نوروزی در شوش هستند.

میراث جهانی شوش آماده میزبانی از گردشگران نوروزی

به گزارش ایرنا، شوش از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.

پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپه‌های آکروپول و قلعه فرانسوی‌ها است.

باستان‌شناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوش‌ها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، ۴۰۰ هکتار از این محوطه را به‌عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند، اما در بررسی‌های باستان‌شناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به‌اضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.

“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هردو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha