۱۶۴ هزار تُن کالای اساسی در قم توزیع شد

قم - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱۶۴ هزار تُن کالای اساسی شامل گندم (برای تامین آرد نانوایی‌ها)، همچنین برنج و شکر مورد نیاز مردم در قم توزیع شد که این روند عرضه با توجه به موقعیت زائرپذیری استان و نیاز بیشتر بازار در روزهای آخر سال گسترش نیز یافت.

سعید محمدی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا پیرامون این موضوع بیان کرد: وضعیت تامین و تدارک کالاهای اساسی در استان قم به صورت مستمر رصد می‌شود و ذخیره کالاهای مورد احتیاج مردم در انبارهای اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان همواره بیش از نیاز معمول چند ماه آینده است.

وی با اشاره به این که فعالیت‌های مرتبط با امور بازرگانی و تنظیم بازار در استان قم هیچ‌گاه تعطیلی ندارد افزود: بدین ترتیب اداره کل غله استان در تمامی ایام سال مشغول تامین و تدارک کالاهای مورد نیاز مردم از محل‌های مورد نظر و حمل آن به قم می‌باشد تا در زمان‌های تعیین شده برای عرضه آن در سطح بازار اقدام شود.

وی ادامه داد: با توجه به اولویت‌های تعیین شده در بحث امنیت غذایی مردم، گندم مهمترین کالای اساسی است که روند تامین، تدارک و توزیع آن در استان قم به خوبی جریان دارد و ما تلاش می‌کنیم سطح ذخیره سازی این محصول در سیلوی استان را همواره در بهترین وضعیت ممکن حفظ کنیم.

به‌گزارش ایرنا، نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب می‌شود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.

بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تامین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین می‌شود.

گفتنی است طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تامین می‌کند. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف می‌کنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تامین می‌شود.

همچنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم می‌رسد از نان روزانه تامین می‌شود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.

در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقای سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماری‌های گوارشی در استان را کاهش دهند.

به طور کلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید می‌کنند.

پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال می‌باشد و میزان آرد مصرفی نانوایی‌ها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تُن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha