به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا داودی روز دوشنبه در نشست خبری توضیح داد که در ۲ سال گذشته اقدامات مؤثری برای کاهش هدررفت آب انجام شده و در حال حاضر ۱۶ درصد هدررفت واقعی به دلیل فرسودگی و ۱۵ درصد هدررفت ظاهری به دلیل انشعابات غیرمجاز در شبکههای آبی استان وجود دارد که طی سال گذشته، ۲ هزار انشعاب غیرمجاز شناسایی شده است.
وی با اشاره به اینکه کرمانشاه نسبت به سایر استانهای کشور جزو کمتنشترین استانها از نظر تأمین آب است، از وجود برخی چالشهای محدود در شمال شرق، جنوب و جنوب شرق شهر کرمانشاه خبر داد که طبق برنامهریزیها، تا تابستان ۱۴۰۴ برطرف خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در ادامه وضعیت تأمین آب اسلامآباد غرب را نگرانکننده دانست و گفت: سراب شرفآباد، که یکی از منابع تأمین آب این شهر بود، کاملاً خشک شده است. در گذشته بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب از آن برداشت میشد، اما اکنون برنامهریزی شده که پنج حلقه چاه جدید به مدار آبرسانی این شهر اضافه شود.
داودی در ادامه به اقدامات انجامشده برای رفع تنش آبی در دیگر مناطق استان اشاره کرد و افزود: در شهرهایی مانند شاهو، باینگان، جوانرود، کنگاور و تازهآباد اقداماتی در حال انجام است که برخی از آنها شامل حفر چاههای جدید و تکمیل طرحهای آبرسانی میشود.
وی توضیح داد که همچنین در حوزه آبرسانی روستایی، سه هزار میلیارد ریال اعتبار دریافت شده که با استفاده از آن، ۲۱۰ روستا در سال آینده از نعمت آب پایدار بهرهمند خواهند شد.
ساخت ۱۰ تصفیه خانه فاضلاب در دست اجرا است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در ادامه این نشست خبری از بهرهبرداری از هشت تصفیهخانه فاضلاب در استان تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۰ تصفیهخانه در دست اجرا است که ۲ مورد از آن در حوزه روستایی است و هشت مورد دیگر در شهرهای کرمانشاه، جوانرود، روانسر، تازهآباد، کرند غرب، صحنه، سنقر و سرمست احداث میشود.
وی افزود: برای تکمیل تصفیهخانه شماره ۲ کرمانشاه، پنج هزار میلیارد ریال در بودجه سال آینده پیشبینی شده و با بهرهبرداری از این پروژه، ۷۰ درصد فاضلاب خام شهر تصفیه خواهد شد.
داودی با تأکید بر اینکه کرمانشاه از نظر شبکه فاضلاب جزو استانهای برخوردار کشور است، از برنامهریزی برای اجرای ۴۷۰ کیلومتر شبکه جدید در شهر کرمانشاه خبر داد و گفت: در حال حاضر، تصفیهخانه شماره یک این شهر با ظرفیت تصفیه ۳۲۴ هزار نفر در مدار است.
به گفته او تصفیهخانه شماره ۲ نیز با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر در حال ساخت است و برنامهریزی برای آغاز تصفیهخانه شماره سه نیز انجام شده تا بتوانیم تا سال ۱۴۱۰ پوشش تصفیه فاضلاب را به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر برسانیم.
وی با اشاره به اهمیت بازچرخانی آب و استفاده از پسابهای تصفیهشده در صنایع پرمصرف، از برنامهریزی برای واگذاری ۴۲ میلیون مترمکعب پساب به صنایع مادر استان خبر داد.
استان کرمانشاه بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد.
نظر شما