۲۶ اسفند ۱۴۰۳، ۱۳:۳۰
کد خبر: 85779879
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

تامین واگن خط سه قطار شهری مشهد نیازمند کمک دولت است

مشهد-ایرنا- مدیر عامل شرکت قطارشهری شهرداری مشهد گفت: برای تامین واگن قطار شهری مشهد نیازمند کمک دولت هستیم و از مسوولان استانی و نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی درخواست پیگیری داریم.

به گزارش ایرنا، کیانوش کیامرز روز یکشنبه در آیین عملیات تست نهایی مسیر و ایستگاه‌های فاز اول خط ۳ قطارشهری مشهد افزود: برای تامین ۶۵۰ واگن متروی تهران از صندوق توسعه ملی هزینه شده است که می توان از این تعداد ۵۰ واگن به مشهد اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه مشهد یک شهر خاص با جمعیت زائران ایرانی و خارجی بسیار زیاد است، بیان کرد: هم اینک در خط سه کمبود قطار داریم و اگر دولت کمک نکند مشکلات و نارضایتی مردم را در پی خواهد داشت.

مدیر عامل شرکت قطارشهری شهرداری مشهد اظهار کرد: برای ساخت و تجهیز خط سه قطار شهری، ۱۲۰ هزار میلیارد ریال نیاز بوده که تاکنون ۸۰ هزار میلیارد ریال آن هزینه شده است.

وی ادامه داد: هر واگن یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورو هزینه دارد که یک قطار شهری با ۶ واگن نیازمند هفت میلیون و ۲۰۰ هزار یورو است.

کیامرز با بیان اینکه ظرفیت حرکت هر قطار مسیر خط سه به میزان هزار و ۵۰۰ نفر است، گفت: مسیر ۶ کیلومتری این خط از پایانه مسافربری امام رضا(ع) به سمت حرم مطهر رضوی و سپس میدان شهدا در سالروز میلاد امام رضا(ع) و دهه کرامت به بهره برداری خواهد رسید، سرفاصله حرکت قطار ۱۵ دقیقه است که بعد از افزایش تعداد قطارها، به ۱۰ دقیقه می‌رسد.

مشهد ارزان‌ترین هزینه حمل و نقل عمومی کشور را دارد

شهردار مشهد نیز گفت: مشهد نخستین مرکز مذهبی جهان است که ایستگاه قطار شهری نزدیک یک مرکز مذهبی دارد و تمام خطوط به این مکان نورانی متصل خواهند شد، خط یک در تقاطع میدان بسیج با خط سه و خط ۲ در میدان شهدا به زائران و مجاوران سرویس دهی خواهند کرد.

محمد رضا قلندر شریف افزود: مسافران فرودگاه در خط یک، مسافران راه آهن از مسیر خط ۲ و مسافران پایانه مسافربری از خط سه می‌توانند با یک تغییر خط سریع و ارزان به حرم مطهر رضوی مشرف شوند.

وی ادامه داد: همکاری تولیت آستان قدس برای راه اندازی ایستگاه باب الجواد(ع) در خط سه قطار شهری و نیز خدمات و تلاش های شبانه‌روزی قرارگاه خاتم الانبیا(ع) جای تشکر دارد.

شهردار مشهد اظهار کرد: ارزان‌ترین هزینه حمل و نقل عمومی در کشور مربوط به مشهد است، هزینه تمام شده برای هر تک سفر با قطار شهری ۱۹۰ هزار ریال و برای اتوبوس ۱۳۵ هزار ریال است، اما دریافتی ما ۱۵ هزار ریال و در دیگر نقاط کشور دستکم ۳۰ هزار ریال است.

وی گفت: مسیر خط سه قطار شهری از میدان شهدا به سمت بلوار فردوسی و سپس قاسم آباد تا الهیه است

قلندر شریف بیان کرد: حفاری خط چهار قطار شهری مشهد نیز در حال انجام است که شهرک شهید رجایی، خواجه ربیع، شهرک مهرمادر و شهرک ابوذر برخی از ایستگاه های این خط هستند.

وی هزینه حفاری هر کیلومتر قطار شهری را چهار هزار میلیارد ریال عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، خط یکم قطار شهری مشهد به طول ۱۹ کیلومتر از پایانه غدیر نخریسی تا وکیل‌آباد این شهر، اسفند ۱۳۸۹ به بهره‌برداری رسید و هم‌اکنون روزانه به طور میانگین ۱۳۰ هزار نفر در این مسیر جا به‌جا می‌شوند. مسیر توسعه چهار و نیم کیلومتری این خط نیز از ایستگاه غدیر تا فرودگاه مشهد در دهه فجر سال ۱۳۹۴ به بهره برداری رسید.
عملیات حفاری ۱۴ و نیم کیلومتری خط دوم قطار شهری مشهد نیز از منطقه رضاشهر به سوی منطقه طبرسی شمالی پانزدهم بهمن ۱۳۹۴ به پایان رسید و اسفند سال ۱۳۹۵ مرحله نخست این خط به طول هشت کیلومتر بهره‌برداری شد.
اواخر اسفند ۱۳۹۶ نیز با بهره برداری از ۲ کیلومتر دیگر از مسیر این خط، ایستگاه‌های سعدی و شریعتی به صورت آزمایشی به بهره برداری رسیدند و در سفر اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ رییس جمهوری وقت به مشهد، این خط با خط یکم در ایستگاه شریعتی پیوند خورد و ادامه این خط در ایستگاه میدان شهید کاوه نیز ۱۸ مرداد همان سال بهره‌برداری شد.
عملیات حفاری خط سوم قطار شهری مشهد نیز به طول ۳۰ کیلومتر، که مسیر شهرک ابوذر تا قاسم آباد را پوشش می‌دهد، از نیمه دوم فروردین سال ۱۳۹۵ آغاز شده است.
عملیات حفاری خط چهارم نیز به طول ۱۷ و نیم کیلومتر از انتهای خواجه ربیع تا شهرک شهید رجایی با ۱۵ ایستگاه از خرداد ۱۴۰۰ آغاز شد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha