به گزارش روز دوشنبه ایرنا از «فایننشال تایمز»، در سال های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ میلادی و همزمان با آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، واردات تسلیحات نظامی توسط کشورهای اروپایی بیش از دو برابر افزایش داشته است.
سهم تسلیحات نظامی ساخت آمریکا طی این سال ها ۶۴ درصد بوده در حالی که این رقم در سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی ۵۲ درصد بوده است.
«متیو جورج» مدیر برنامه انتقال تسلیحات موسسه بین المللی پژوهش های صلح استکهلم (سیپری) در این ارتباط گفت که به رغم درخواستهای عمومی برای کاهش وابستگی به واردات تسلیحات نظامی و تقویت صنعت تسلیحاتی در اروپا، سران کشورهای این قاره تصمیم گرفتند به خرید تسلیحات نظامی آمریکایی ادامه دهند.
متحدان این قاره در ناتو از سه سال پیش و همزمان با آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، درصدد تقویت تواناییهای ملی خود بودهاند، اما بازگشت مجدد «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به کاخ سفید نیز به چنین برنامه ها و اقداماتی شتاب تازهای افزوده است.
دونالد ترامپ از سران کشورهای اروپایی خواسته است که برای حفظ امنیت خود مسئولیت بیشتری را تقبل کنند.
رهبران کشورهای اروپایی نیز به همین منظور، هفته گذشته در نشستی در بروکسل با اعطای وامی به ارزش ۱۵۰ میلیارد یورو برای تقویت توانایی ها نظامی این قاره سبز موافقت کردند.
مدیران صنعت نظامی این منطقه نیز اعلام کرده اند که برای افزایش توانایی و پتانسیل خود، وابستگی به تامین کنندگان غیر اروپایی باید کاهش یابد.
گزارش ها حاکی از آن است که برای اولین بار در دو دهه گذشته، بیشترین سهم از تسلیحات ایالات متحده به جای خاورمیانه به اروپا ارسال شده است، اگرچه که عربستان سعودی همچنان بزرگترین وارد کننده تسلیحات از ایالات متحده بوده است.
روسیه نیز که در گذشته یکی از صادر کنندگان بزرگ به شمار می رفت، از سال ۲۰۲۲ و به دنبال جنگ اوکراین صادرات خود در این بخش را کاهش داد.
آمارها نشان می دهند که مقصد دو سوم از صادرات تسلیحات نظامی روسیه به هند، چین و قزاقزستان بوده است.
نظر شما