خزان عمر ۳۷ نفر در تصادفات بهار ۱۴۰۳؛ شیرینی تعطیلات نوروز را تلخ نکنیم

زاهدان - ایرنا - سرعت، سبقت، بی توجهی به فاصله با خودروی جلویی و خواب آلودگی رانندگان بیشترین دلیل تصادف‌های نوروزی سیستان و بلوچستان گزارش شده به طوریکه شادی تعطیلات نوروزی برای خانواده‌های ۳۷ نفر در استان تبدیل به عزا شد.

به گزارش ایرنا، تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ در بازه زمانی ۲۴ اسفندماه سال گذشته تا ۶ فروردین ماه امسال ۴۵۸ هزار و ۷۶۱ مسافر و گردشگر نوروزی سیستان و بلوچستان را به عنوان مقصد سفرهای خود انتخاب کرده و وارد استان شدند که با وجود افزایش ۷۸ درصدی تردد مسافران خوشبختانه با همکاری مردم و رانندگان، تعداد متوفیان حوادث رانندگی درون شهری و برون شهری سیستان و بلوچستان از ابتدای اجرای طرح نوروزی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد کاهش داشت. اما با این حال جان باختن ۳۷ نفر در حوادث رانندگی نوروزی تجربه تلخی بود که رقم خورد.

با توجه به افزایش حجم سفرها و میزان تردد در جاده ها، تعطیلات نوروز عمدتا با افزایش آمار تلفات حوادث رانندگی و کشته و مصدوم شدن تعداد بیشتری از هموطنان در مقایسه با دیگر روزهای سال همراه است؛ امسال نیز با توجه به در پیش بودن طرح نوروزی ۱۴۰۴ و آغاز سفر به منظور ارتقا ایمنی سفرها، کاهش ضریب ریسک پذیری سفرها و سوانح رانندگی، پویش ملی ایمنی و سلامت سفر با عنوان « نه به تصادف» همزمان با سراسر کشور در سیستان و بلوچستان نیز آغاز شده تا رانندگان با در نظر گرفتن خطرات جاده‌ای نقش موثری در کاهش تلفات و آسیب‌های ناشی از حوادث رانندگی داشته باشند و نوروزی ایمن برای خود و خانواده شان رقم بزنند.

سیستان و بلوچستان به عنوان دومین استان کشور در تلفات انسانی ناشی از تصادفات، نیازمند مشارکت گسترده مردم و دستگاه‌های اجرایی است

براساس آمارها؛ آمار بالای کشته‌های تصادفات سیستان و بلوچستان (۳۱ نفر) در مسیرهای برون شهری در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از تصادفات در خارج شهرها و در حین سفر رخ می دهد بنابراین می توان با رعایت قوانین رانندگی از سوی هموطنان، استفاده نکردن از تلفن همراه در حین رانندگی، پرهیز از سبقت های غیر مجاز، رعایت سرعت مطمئنه و مجاز، استراحت حین سفرهای طولانی و پرهیز از رانندگی در حالت خواب آلودگی، به کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن در نوروز پیش رو کمک کرد.

سیستان و بلوچستان به عنوان دومین استان کشور در تلفات انسانی ناشی از تصادفات، نیازمند مشارکت گسترده مردم و دستگاه‌های اجرایی در پویش " نه به تصادف " است پویشی که تا ۱۵ فروردین‌ماه سال آینده یعنی اتمام سفرهای نوروزی در فاز اول، کوتاه مدت ادامه دارد تا شاهد کاهش آمار تصادفات باشیم.

پویش ملی «نه به تصادفات» سه رویکرد کوتاه مدت با هدف کاهش تلفات رانندگی برای ۲ تا ۳ ماه، رویکرد میان مدت با هدف جلب مشارکت عمومی و تبدیل این موضوع به دغدغه ملی در بازه زمانی یک تا ۲ سال و رویکرد بلند مدت با هدف فرهنگ سازی و کاهش تلفات رانندگی در حد استانداردهای خاورمیانه در بازه زمانی سه ساله را دنبال می‌کند.

خزان عمر ۳۷ نفر در تصادفات بهار ۱۴۰۳؛ شیرینی تعطیلات نوروز را تلخ نکنیم

۴۴ درصد کاهش مرگ و میر ناشی از تصادف‌های جاده‌ای نورورز

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، گفت: در جریان تصادف های نوروزی سال ۱۴۰۳ تا صبح روز ۱۴ فروردین ۳۷ نفر در جاده‌های سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادند این رقم در سال گذشته آن ۶۶ نفر بود که خوشبختانه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴۴ درصد کاهش مرگ و میر ناشی از تصادف‌های جاده ای را نشان می‌دهد.

دکتر علی عبدالرزاق‌نژاد اظهار کرد: در نوروز ۱۴۰۲ بیش از ۶۷۸ تصادف جاده‌ای و ۷۱۵ تصادف در شهرهای سیستان و بلوچستان رخ داده و تعداد مجروحان ۲ هزار و ۲۱۴ نفر بوده که از این میزان ۱۳ نفر در تصادفات شهری و ۵۳ نفر در تصادفات جاده ای جان خود را از دست داده اند.

وی ادامه داد: در نوروز ۱۴۰۳ بیش از ۴۸۴ تصادف جاده‌ای و ۷۰۳ تصادف در شهرهای سیستان و بلوچستان رخ داده و تعداد مجروحان یک‌هزار و ۷۶۲ نفر بوده که از این میزان ۶ نفر در تصادفات شهری و ۳۱ نفر در تصادفات جاده ای جان خود را از دست داده اند.

بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی، سیستان و بلوچستان در ۹ ماه سال ۱۴۰۳ دومین استان از نظر تعداد متوفیان ترافیکی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد: نوروز سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته( از یکم تا ۱۴ فروردین) ۲ درصد کاهش تصادفات شهری، ۲۹ درصد کاهش تصادفات جاده ای، ۲۰ درصد کاهش مجروحان، ۵۴ درصد کاهش تعداد فوتی تصادفات شهری و ۴۲ درصد کاهش فوتی تصادفات جاده را شاهد بوده ایم.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی، سیستان و بلوچستان در ۹ ماه سال ۱۴۰۳ دومین استان از نظر تعداد متوفیان ترافیکی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده که تعداد تصادفات شهری در بازه زمانی ۱۱ ماه در حوزه دانشگاه زاهدان در مقایسه با سال قبل هفت درصد افزایش داشته و به همین ترتیب تعداد تصادفات جاده‌ای بیش از ۱۶ درصد کاهش داشته است.

عبدالرزاق‌نژاد با اشاره به اینکه تعداد کل مجروحان تصادفات شهری شامل مصدومان منتقل شده، درمانی سرپایی و عدم همکاری در مقایسه با سال قبل هشت درصد افزایش داشته است تصریح کرد: به همین ترتیب مجروحان تصادفات جاده‌ای ۱۳ درصد کاهش داشته است.

به گفته وی در این مدت موارد فوتی حوادث ترافیکی شهری هفت درصد افزایش داشته و موارد فوتی حوادث ترافیکی جاده‌ای نیز ۳۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد که امیدواریم با انجام پویش "نه به تصادف" این آمار بیش از گذشته کاهش داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha