سهم ۲ هزارو ۶۰۰ میلیارد ریالی منابع طبیعی یزد از معادن پرداخت نشده است

یزد- ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد با اشاره به سهم ۱۲ تا ۱۵ درصدی درآمد معادن برای فعالیت در عرصه منابع طبیعی، گفت: براساس اعلام وزارت صمت، سهم استان یزد در سالجاری از درآمد معادن، ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بوده که ریالی از آن پرداخت نشده است.

به گزارش ایرنا، "رضا باقری" شنبه شب به مناسبت هفته منابع طبیعی ( ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه ) در جمع خبرنگاران افزود: در این زمینه مکاتبات مختلفی در استان صورت گرفت اما نتیجه ای در برنداشت.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون، معادن موظف هستند ۱۲ درصد از حقوق دولتی خود را به بخش منابع طبیعی بازگردانند تا برای احیا و بازسازی عرصه‌های تخریب‌شده استفاده شود اظهار کرد: هیچ مبلغی از درآمد معادن عاید منابع طبیعی استان نمی شود و آنچه نصیب استان است گرد و خاک و ایجاد جاده های خاکی در مناطق مختلف تحت عنوان جاده معادن است.

باقری با بیان اینکه طبق قانون باید تمامی این مبلغ به حساب استان واریز می شد، خاطرنشان کرد: اگر این مبلغ به صورت کامل به استان باز می گشت مشکل بسیاری از طرح ها در راستای بازسازی عرصه های منابع طبیعی ناشی از اکتشاف و بهره برداری از معادن رفع می شد.

وی با بیان اینکه در حدود ۳۰ درصد از عرصه‌های منابع طبیعی استان یعنی ۲.۷ میلیون هکتار از مساحت ۷.۲ میلیون هکتار استان در اختیار سازمان صمت قرار دارد ادامه داد: معادن و صنایع باید مسئولیت اجتماعی خود را در قبال محیط زیست و منابع طبیعی به‌طور کامل ایفا کنند و این امر نه تنها یک مسئولیت بلکه یک موظفی برای صنایع و معادن باید باشد، این موضوع نه تنها به احیای عرصه‌های تخریب‌شده کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در کاهش تولید کربن و ترسیب آن دارد.

وی تصریح کرد: اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار وسعت محدوده‌های بلوکه شده سازمان صنعت و معدن استان است که یکی چالش‌های آینده استان محسوب می‌شود و سازمان صمت باید عرصه‌های بلوکه شده بلااستفاده را به منابع طبیعی بازگرداند تا در جهت توسعه منابع طبیعی استان مورد استفاده قرار گیرد.

وی اضافه کرد: در سالجاری ۲۳۶ فقره به مساحت ۲۵۶ هزار هکتار استعلام معدنی از عرصه های منابع طبیعی وصول شد که از این رقم با ۲۴ مورد به مساحت ۴۸۰ هکتار با توجه به محدودیت های قانونی موافقت شد.

وی با بیان اینکه با پیگیری های که صورت گرفته فقط ۲۹۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی که توسط معادن در استان تخریب شده بود احیا شد افزود: آمار تخریب معادن بیشتر از احیا است که این از چالش های پیش روب این اداره کل است.

باقری با بیان اینکه طبق قانون باید تمامی این مبلغ به حساب استان واریز می شد،خاطرنشان کرد: اگر این مبلغ به صورت کامل به استان باز می گشت مشکل بسیاری از طرح ها در راستای بازسازی عرصه های منابع طبیعی ناشی از اکتشاف و بهره برداری از معادن رفع می شد.

مدیرکل منابع طبیعی استان یزد با بیان اینکه تاکنون در ۳۰۰ هکتار از یک‌هزار هکتار کمربند سبز یزد نهالکاری انجام شده است افزود: برای تکمیل کمربند سبز ۲۰ لیتر در ثانیه پساب شهر نیاز است.

وی با بیان اینکه وضعیت بیش از ۹۹۰ هکتار از کانون های فرسایش بادی در استان بحرانی است تصریح کرد: مهمترین کانون‌ها در دشت یزد - اردکان است که منابع طبیعی با کاشت ۶۲ هزار هکتار از این عرصه‌ها اقدام به جنگل‌کاری کرده است.

استان یزد دومین استان بزرگ معدنی کشور با استخراج و فرآوری ۳۲ نوع ماده معدنی از جمله سنگ آهن، خاک‌های صنعتی، سرب و روی، سنگ‌های ساختمانی و غیره است.

۹۸ درصد از مساحت استان به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار را عرصه های منابع طبیعی به خود اختصاص داده است و ۳۶ درصد مساحت عرصه منابع طبیعی به میزان بیش از ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار اراضی بیابانی شامل می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha