۱۷ اسفند ۱۴۰۳، ۱۲:۳۶
کد خبرنگار: 5369
کد خبر: 85771383
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اعتراض الجزایر به فرانسه؛ مانور نظامی مشترک با مراکش تحریک‌آمیز است

تهران- ایرنا- وزارت خارجه الجزایر سفیر فرانسه در این کشور را احضار و به مانور نظامی که قرار است به طور مشترک با مراکش برگزار کند، اعتراض و آن را تحریک‌آمیز ارزیابی کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی الجزایر، لوناس مقرمان، دبیرکل وزارت امور خارجه الجزایر، استفان روماتِ (Stéphane Romatet) سفیر فرانسه در این کشور را به مقر وزارت خارجه فراخواند.

وزارت خارجه الجزایر در بیانیه ای، هدف از این اقدام را آگاه کردن دیپلمات فرانسوی نسبت به خطرات مانور نظامی مشترک فرانسه و مراکش عنوان کرد؛ مانوری که قرار است ماه سپتامبر (شهریور) آتی در منطقه «الرشیدیه» در نزدیکی مرزهای الجزایر تحت عنوان «شرقی۲۰۲۵» برگزار شود و پیام های زیادی به همراه دارد.

دبیرکل وزارت خارجه الجزایر تاکید کرد که کشور متبوعش این مانور را اقدامی تحریک آمیز علیه خود می داند و در زمان کنونی اقدام های این چنینی روابط الجزایر و فرانسه را بحرانی تر می کند.

وی همچنین از سفیر فرانسه خواست که توضیحات لازم در این خصوص را ارائه دهد و موضع الجزایر را به شکلی که به وی ابلاغ شده به مقام های کشور خود اعلام کند.

به تازگی نیز پارلمان الجزایر در بیانیه ای اعلام کرد که تصمیم گرفته است که به سرعت همه روابط خود با سنای فرانسه، از جمله پروتکل همکاری پارلمانی که در سال ۲۰۱۵ بین دو مجلس امضا شد را به حالت تعلیق درآورد.

این اقدام به دنبال دیدار ژرار لارشِ (Gérard Larcher) رئیس سنای فرانسه از شهر لایون، شهر اصلی در منطقه صحرای غربی مراکش صورت گرفت.

به گزارش ایرنا، در ماه آذر بود که وزارت امور خارجه الجزایر در اعتراض به اقدام مداخله‌جویانه فرانسه در خصوص طرح حکومت خودگردان صحرای غربی، سفیر خود را از فرانسه فراخواند.

وزارت امور خارجه الجزایر اعلام کرد که پس از اعلام حمایت فرانسه از طرح مراکش درباره حکومت خودگردان در صحرای غربی، الجزایر در اقدامی فوری سفیر خود را از فرانسه خارج می‌کند.

صحرای غربی منطقه‌ای است در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مراکش که غنی از ماهی و فسفات بوده و از زمان پایان استعمار اسپانیا در سال ۱۹۷۴ میلادی در معرض حملات قرار داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha