مهدی بابایی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، در خصوص تجهیز آتشنشانی تهران و سیاستهای بودجهای این نهاد اظهار کرد: آتشنشانی پایتخت در ارزیابی جهانی جزو ۱۰ شهر برتر دنیا و از نظر تعداد ایستگاهها و ماشینآلات نسبت به جمعیت در رتبه اول قرار دارد و این نشاندهنده توجه ویژه به تجهیز آتشنشانان در سالهای گذشته است.
وی با اشاره به بودجه سال ۱۴۰۴ مدیریت شهری پایتخت افزود: امسال در حوزه سرمایهای، شورای شهر ۴۷ درصد افزایش سرمایه برای سازمان آتشنشانی تصویب کرده است.
به گفته وی، بخش عمده این بودجه طبق مصوبه قبلی از محل درصدی از عوارض ساخت تامین میشود اما امسال برای استفاده بهینه از منابع، بخشی از این بودجه به نوسازی ایستگاههای فرسوده اختصاص یافت.
بابایی اضافه کرد: به همین دلیل، بودجه تجهیزات آتشنشانی در نگاه اول کافی به نظر نمیرسید اما با حمایت شهرداری، ردیفی برای خرید تجهیزات در نظر گرفته شد که نسبت به سال ۱۴۰۳، افزایش ۵۲۰ درصدی را تجربه کرده است.
پهبادها و لباسهای دوربیندار؛ در دستور کار یا خارج از برنامه؟
رییس کمیسیون ایمنی درباره خرید پهبادها و لباسهای دوربیندار برای آتشنشانی تهران گفت: اینکه خرید این تجهیزات در دستور کار است یا خیر، بستگی به تصمیمات تخصصی سازمان آتشنشانی دارد.
بابایی یادآور شد: در شورا الزام خاصی برای خرید پهباد یا لباسهای دوربیندار وجود ندارد این موضوعات بسیار تخصصی هستند و تصمیمگیری درباره آنها باید توسط خود آتشنشانی انجام شود.
وی با اشاره به رقابت سطح آتشنشانی تهران با کشورهای پیشرفته تاکید کرد: شورا همواره سعی کرده رقم قابل توجهی را برای این بخش اختصاص دهد، اما تصمیمگیری درباره نوع تجهیزات، بر عهده خود آن سازمان است.
تمرکز بر کاهش حوادث به جای توسعه ایستگاهها
بابایی در ادامه به سیاستگذاری جدید شورای شهر اشاره کرد و افزود: در این دوره، به جای تمرکز صرف بر خرید تجهیزات و ساخت ایستگاههای جدید، بخشی از بودجه را به فرهنگسازی، آموزش و پیشگیری از حوادث اختصاص دادهایم. این سیاست ابتدا با مقاومتهایی روبهرو شد، اما اکنون نتایج مثبتی داشته است.
وی در این زمینه توضیح داد که در سالهای گذشته، میزان حوادث و ماموریتهای آتشنشانی سالانه ۱ درصد رشد داشت. اما ما در برنامه چهارم توسعه شهری الزام کردیم که در دو سال اول (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) روند رشد حوادث متوقف شود و در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ شاهد کاهش حوادث باشیم. خوشبختانه در سال ۱۴۰۳، به جای کاهش نیمدرصدی پیشبینیشده، کاهش ۶ درصدی حوادث را تجربه کردیم.
بابایی این کاهش را نتیجه همکاری شهرداری و بخشهای مختلف آن دانست و ادامه داد: ما در شورا مصوب کردیم که شهرداری مناطق و نواحی در کنار معاونت فرهنگی شهرداری، در این برنامه مشارکت کنند نتیجه این سیاست، توقف رشد حوادث در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و کاهش چشمگیر آن در سال ۱۴۰۳ بوده است.
وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری اظهار کرد: رتبه یک آتشنشانی در دنیا زمانی افتخارآمیز است که کمترین میزان حوادث را داشته باشیم به همین دلیل، معاونت پیشگیری آتشنشانی را تقویت کردهایم تا علاوه بر عملیات، تمرکز بیشتری بر کاهش حوادث داشته باشیم.
اختصاص خودروهای شهرداری به آتشنشانی؟
رییس کمیسیون ایمنی شورای شهر درباره خودروهایی که شهرداری وارد کرده است، توضیح داد: لایحهای که در این زمینه داشتیم، فقط مربوط به حمل ونقل عمومی بوده است.
به گفته وی، مجوز شورا به شهرداری برای خرید تاکسی و اتوبوس جهت حمل ونقل عمومی صادر شده و خرید تجهیزات آتشنشانی جزء این مصوبه نیست. تجهیزات آتشنشانی باید از محل بودجههای تخصصی خود سازمان تامین و خریداری شود.
بابایی یادآور شد: با این سیاستگذاری، امیدواریم در آینده نزدیک، شاهد کاهش هرچه بیشتر حوادث در تهران باشیم و ایمنی شهروندان را ارتقا دهیم.
نظر شما