پای لک‌لک‌های سیاه کمیاب به تالاب قوپی‌باباعلی مهاباد باز شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره برای نخستین بار سه قطعه لک‌لک سیاه از گونه‌های کمیاب را در تالاب قوپی‌باباعلی این شهرستان مشاهده کردند.

فاروق سلیمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت این اداره برای نخستین بار در این منطقه سه قطعه لک‌لک سیاه که از گونه‌های کمیاب در ایران است را در تالاب تازه احیا شده قوپی‌باباعی مهاباد را مشاهده و ثبت کردند.

وی خاطرنشان کرد: گونه لک‌لک سیاه در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) معرفی شده است و تعداد کمی از این پرنده مهاجر در ایران مشاهد می شود

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد یادآور شد: این پرنده در نواحی آب‌های شور و شیرین، رودخانه‌های کم عمق با ساحل شنی، کانال‌ها، جزایر، زمین‌های سیلاب‌گیر و نواحی پر درخت کنار دریاچه‌ها به سر برده و معمولا روی درختان آشیانه می‌سازد.

وی ادامه داد: لک‌لک سیاه در ایران به تعداد کم در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس و در شمال غرب کشور به صورت گروه‌های کوچک مهاجر دیده می‌شود.

سلیمانی اضافه کرد: این پرنده حدود یک متر طول دارد و فاصله بین ۲ سر بال آن به ۱۴۵ تا ۱۵۵ سانتیمتر می‌رسد و به واسطه سر، گردن و پشت سیاهش کاملا از لک لک سفید متمایز است.

پای لک‌لک‌های سیاه کمیاب به تالاب قوپی‌باباعلی مهاباد باز شد

وی تصریح کرد: لک‌لک سیاه بیشتر از ماهی و گاهی حشرات بویژه ملخ، قورباغه، سمندر، جوندگان، پستانداران کوچک، خرچنگ، مار، مارمولک، و جوجه های پرندگان تغذیه می کند.

مشاهده لک‌لک‌های سیاه در تالاب قوپی‌باباعلی که به تازگی روند احیا و آبگیری آن شروع شده است می تواند خبر خوشی برای دوست‌داران محیط زیست باشد و پای عکاسان و علاقمندان این حوزه را به این تالاب بکشاندرییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: مشاهده لک‌لک‌های سیاه در تالاب قوپی‌باباعلی که به تازگی روند احیا و آبگیری آن شروع شده است، می‌تواند خبر خوشی برای دوست‌داران محیط زیست باشد و پای عکاسان و علاقمندان این حوزه را به این تالاب بکشاند.

وی اظهار کرد: هم اکنون روند آبگیری تالاب قوپی باباعلی مهاباد از رودخانه مهاباد شروع شده و این تالاب بیش از یک میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد و آبگیری آن تا پایان اسفند ماه تداوم خواهد داشت و در صورت احیای کامل این تالاب، می‌تواند میزبان پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در فصل بهار باشد.

سلیمانی اظهار کرد: اواخر تابستان امسال به دلیل تبخیر زیاد آب، تالاب بین‌المللی «قوپی‌باباعلی» خشک شد و فصل پاییز نیز به دلیل کاهش بارندگی، کم‌آبی این تالاب جبران نشده بود.

وی افزود: تالاب بین‌المللی «قوپی‌باباعلی» مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژی حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار زیستگاه پرندگانی نظیر اردک سرسبز و سر حنایی، آنقوت، انواع غاز، فلامینگو و تنجه است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد یادآور شد: این تالاب با ویژگی‌های طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاه‌های مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالاب‌های مهم این منطقه محسوب می‌شود که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است.

تالاب بین‌المللی «قوپی باباعلی» مهاباد در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.

در شهرستان مهاباد نیز علاوه بر تالاب‌های بین‌المللی «قوپی باباعلی» و تالاب‌ بین المللی «کانی برازان»، تالاب‌های فصلی دیگری از جمله«حسن خان»،«گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha