به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از فایننشال تایمز، خوزه مانوئل آلبارس در مصاحبه با این روزنامه گفت: اروپا باید تصمیمات خود را داشته باشد و ما باید تصمیم بگیریم که چین چه موقع می تواند شریک باشد و چه موقع رقیب است.
وی افزود: به طور قطع ما می توانیم با ایالات متحده به عنوان کشوری که فکر می کنم متحد طبیعی ماست رایزنی کنیم اما اروپا باید در تصمیم گیری مستقل باشد.
فایننشال تایمز افزود: برخی از مقام های پایتخت های اروپایی به منظور جلب رضایت ترامپ خواستار استقبال از سیاست تهاجمی او در قبال چین شده اند اما برخی دیگر درباره به خطر افتادن روابط اقتصادی این اتحادیه با پکن هشدار می دهند.
اختلافات بین ترامپ و اروپا در روزهای اخیر بعد از رویکرد رئیس جمهوری آمریکا در مذاکره با روسیه و اظهاراتش درباره ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین عمیق تر شده است.
رئیس جمهوری آمریکا هشدار داده است که می تواند ضمانت های امنیتی برای اروپا را لغو کند و تهدید روسیه برای این قاره را کم اهمیت توصیف کرده است.
اتحادیه ۲۷ عضوی اروپا، سیاست منسجمی در قبال چین ندارد اما رهبری این اتحادیه بر سر مسائل تجاری و حمایت پکن از روسیه در جنگ با اوکراین، تحت فشار است.
در دولت نخست ترامپ و حتی در دوران ریاست جمهوری جو بایدن رئیس جمهوری پیشین آمریکا، کمیسیون اروپا و پایتخت های اصلی در اروپا برای اتخاذ سیاست های جنگ طلبانه تری در قبال چین تحت فشار قرار داشتند. اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹، چین را «رقیب نظام مند» خود توصیف کرد.
اما در آنچه که گرمی احتمالی در روابط اتحادیه اروپا- چین قلمداد می شود، اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا خواستار تلاش های تازه برای تقویت روابط بروکسل و پکن شده است.
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا از سرمایه گذاری چین حمایت کرده و در ۲ سال گذشته، دستکم ۲ بار با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین در پکن دیدار داشته است.
اکتبر (مهر) گذشته، اتحادیه اروپا تعرفه های ۴۵ درصدی را علیه خودروهای برقی ساخت چین وضع کرد اما این اقدام به اختلافات عمیق در بین کشورهای این بلوک منجر شد.
آلبارس گفت: وقتی که چین «می تواند شریک باشد»، «بیایید از آن استفاده کنیم» و اگر چین یک رقیب است، باید از شهروندان و صنایع خود حفاظت کنیم.
وی افزود: فراموش نکنیم که چین به دلیل جمعیت، وسعت و عضویت دائم آن در شورای امنیت، جزء جداییناپذیر در مسائلی از جمله پدیده تغییرات آب و هوایی است. بنابراین ما نیاز داریم با این کشور تعامل کنیم.
یک مقام ارشد دیگر اسپانیایی (در گزارش فایننشال تایمز نام یا عنوان او منتشر نشده است) گفت: ما نباید بین آمریکا و چین از یک کشور طرفداری کنیم اما برخی از متحدان اتحادیه اروپا نگران هستند که دولت اسپانیا تحت ریاست سوسیالیست ها، مانند دیگر قدرت های این اتحادیه به دقت در زمینه چین مطالعه ندارد.
مادرید، نگران آینده صنعت خودروسازی خود است و از دو سرمایه گذاری چین در تولید باتری های لیتیومی خوشحال است. اسپانیا همچنین امیدوار است از اختلال در صادرات گوشت به چین جلوگیری کند. پکن، سال گذشته بیش از هر کشوری از اسپانیا گوشت وارد کرد.
مقام های پکن پیوسته از همتایان اروپایی خود به دلیل فقدان استقلال کافی در سیاست خارجی شان و اختلافات بین اعضای اتحادیه در قبال چین انتقاد کرده اند.
نظر شما