۵ اسفند ۱۴۰۳، ۲۲:۰۵
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 85760572
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

مراسم روز جهانی زبان مادری در دانشگاه کردستان برگزار شد

سنندج- ایرنا- مراسم روز جهانی زبان مادری شامگاه یکشنبه با حضور دانشجویان و اساتید در دانشگاه کردستان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، پنل تخصصی این مراسم با حضور افشین عبداللهی، دکتر مسعود بیننده و دکتر حسن غریبی برگزار شد و این اساتید، زبان مادری را از دیدگاه حقوقی، جامعه‌شناسی و روانشناسی بررسی کردند.

افشین عبداللهی به قوانین جهانی در رابطه با زبان مادری و بررسی اسناد بین‌المللی پرداخت و ضمانت اجرایی این قوانین را تشریح کرد.

وی به بیان قوانین ایران در این رابطه اشاره کرد و افزود: ضمانت اجرایی این قوانین، مادە‌ای کلی در قانون مجازات اسلامی است که پس از شکایت، دادگاه و دادسرا در این باره حکم می‌دهند.

حسن غریبی هم از منظر روانشناسی به اهمیت زبان مادری پرداخت و جدایی انسان از زبان مادری را همچون جدایی یک کودک از مادر خود دانست.

وی تاکید کرد: همه درونیات انسان با زبان مادری پیوند خورده و وقتی زبان مادری در خطر باشد، انسان دچار ترس و دلهره می‌شود.

مسعود بیننده نیز اهمیت زبان مادری را از منظر جامعه‌شناسی تشریح کرد و گفت: تاریخ انسانیت را می‌توان در چند فرهنگی و چندزبانی خلاصه کرد.

وی با بیان اینکه همه زبان‌ها توان عرضه علوم را دارند و نگرش خلاف این کاملا اشتباه است، خواستار دفاع از حفظ زبان مادری و تلاش برای توسعه آن شد.

۲۱ فوریه برابر با ۳ اسفند هر سال به عنوان روز جهانی زبان مادری شناخته می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha