۲۹ بهمن ۱۴۰۳، ۱۰:۴۷
کد خبرنگار: 939
کد خبر: 85752736
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مشارکت بخش خصوصی ضامن گره‌گشایی از مشکلات فرودگاه زنجان

زنجان - ایرنا - هرچند فرودگاه زنجان طی یکی دو سال گذشته با ارتقای خدمات پروازی خود، جانی تازه گرفته است ولی همچنان از جایگاه واقعی خود در شبکه هوایی کشور فاصله دارد و در صورت مشارکت بخش خصوصی، گام‌های بلندی برای حل مشکلات آن برداشته می‌شود.

به گزارش ایرنا، توسعه حمل و نقل در بخش‌های مختلف اعم از زمینی، هوایی و دریایی از ارکان مهم توسعه و رونق اقتصادی محسوب می‌شود که در این میان، حمل و نقل هوایی و ایجاد زیرساخت‌های فرودگاهی از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نمی توان نقش حمل و نقل هوایی را در رشد و رونق اقتصادی و اشتغال، توسعه زیرساختهای صنعتی و معدنی، ارتقای وضعیت فرهنگی و آموزشی، کشاورزی و گردشگری انکار کرد. حمل و نقل هوایی با ایجاد امکانات دسترسی آسان و راحت، سریع و ایمن به نقاط مختلف، سهم زیادی از جا به جایی مردم، بازرگانان و گردشگران را به خود اختصاص می دهد.

فرودگاه شهدای زنجان تنها فرودگاه استان است که عملیات احداث آن در سال ۱۳۶۹ بنا به نیازهای موجود در استان شروع و پس از تقریبا ۱۰ سال و در سال ۱۳۷۹ افتتاح شد. این فرودگاه با ماموریت ارایه خدمات فرودگاهی، ناوبری و هوانوردی جهت پذیرش انواع پروازها و به منظور حمل و نقل هوایی در زمینی به وسعت ۳۶۰ هکتار در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهر زنجان طراحی و احداث شده است.

طول اولیه باند فرودگاه زنجان سه هزار متر بود که با انجام فاز اول توسعه طول باند به سه هزار و ۳۰۰ متر افزایش یافت و در ادامه ۴۰ هکتار دیگر به زمین های موجود آن برای توسعه سطوح پروازی جهت پذیرش هواپیماهای سنگین‌تر افزوده شد.

فرودگاه زنجان در این سال ها همواره با فراز و فرودهایی مواجه بوده است که به زعم برخی مسوولان و کارشناسان مشارکت دادن بخش خصوصی و واگذاری این فرودگاه به این بخش با حفظ مالکیت دولتی و حاکیمتی می تواند بخش قابل توجهی از مسائل فرودگاه زنجان را رفع کند.

واگذاری به بخش خصوصی ضامن گره‌گشایی از مشکلات فرودگاه زنجان

افزایش شمار مسافران فرودگاه زنجان به حدود ۲۰ هزار نفر

مدیر فرودگاه شهدای زنجان با بیان اینکه این فرودگاه در برخی مقاطع و سال های گذشته اصلا پروازی نداشت و یا پروازهای آن بسیار محدود بود، گفت: از سال گذشته با پیگیری هایی که از سوی مسوولان استان صورت گرفت در زمان حاضر شمار پروازها در فرودگاه زنجان در ۱۰ ماهه امسال به بیش از ۳۰۰ پرواز و تعداد مسافران نیز به حدود ۲۰ هزار نفر رسیده است.

محمد جواد یگانه با بیان اینکه بر اساس تجربه در صورتی که خدمات فرودگاه زنجان متنوع و منظم باشد، شهروندان از آن استقبال می کنند، افزود: نارضایتی‌ شهروندان از نبود پرواز در مسیرهای پرتقاضا از جمله مسیر تهران - زنجان- تهران و همچنین پروازهای خارجی، عتبات عالیات و حج عمره و تمتع، استانبول - زنجان - استانبول است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر پروازهای این فرودگاه به وسیله دو شرکت هواپیمایی ماهان و کیش ایر در دو مسیر مشهد - زنجان - مشهد با ۶ پرواز نشست و برخاست و مسیر کیش زنجان - کیش با چهار نشست و برخاست در هفته فعالیت دارد، علاوه بر این ماهانه به طور میانگین ۵۶ پرواز آموزشی، نظامی و امداد و نجات در این فرودگاه انجام می‌شود.

مدیر فرودگاه شهدای زنجان گفت: توسعه زیرساختها و تجهیزات فرودگاه به سیستمهای جدید و به روز برای ارائه خدمات با کیفیت به مسافران و دریافت کنندگان خدمات فرودگاهی، پیگیری افزایش و برقراری پروازها از طریق مسئولین ارشد استان و مقامات کشوری و شرکتهای هواپیمایی، تشکیل کارگروه افزایش پرواز و توسعه فرودگاه در استان با مدیریت و نظارت استاندار، دعوت از سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری و تاسیس شرکت هواپیمایی بومی در استان از جمله برنامه های در حال پیگیری برای توسعه فرودگاه زنجان است.

واگذاری به بخش خصوصی ضامن گره‌گشایی از مشکلات فرودگاه زنجان

واگذاری فرودگاه‌ها به بخش خصوصی اجتناب ناپذیر است

عضو کمسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کمیسیون نگاه ویژه‌ای به فرودگاه‌های کشور دارد، گفت: فرودگاه شهدای زنجان به عنوان یکی از ارکان‌های اساسی زیرساخت‌های حمل‌ونقل هوایی در منطقه شمالغرب کشور با موانع عدیده‌ای در ابعاد مالی، عملیاتی و مدیریتی مواجه بوده که مانع از تحقق ظرفیت‌های آن شده است.

سید جمال موسوی با بیان اینکه تامین هزینه‌های روزافزون عملیات فرودگاهی و نگهداری و توسعه زیرساخت‌ها باعث شده تا این فرودگاه جزو فرودگاه‌های زیانده کشور باشد، خاطرنشان کرد: محدودیت‌های حاکم برای برقراری پروازهای تجاری و بین‌المللی و ارائه نشدن تسهیلات کافی فرودگاهی و زیرساخت‌های لجستیکی از عواملی است که سبب شده فرودگاه زنجان از جایگاه واقعی خود در شبکه هوایی کشور فاصله بگیرد و بهره‌برداری مطلوبی نداشته باشد.

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر واگذاری فرودگاه به بخش‌خصوصی، افزود: یکی از مزایای واگذاری فرودگاه‌ها به بخش خصوصی، ارتقای بهره وری و تامین درآمد برای نوسازی و تقویت زیرساخت های فرودگاهی است.

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که دولت با محدودیت های منابع مواجه بوده، واگذاری فرودگاه‌ها به بخش خصوصی اجتناب ناپذیر است.

موسوی اظهار کرد: فرودگاه های غیر کلانشهرها همواره به دلیل محدودیت پروازهای تجاری با زیان عملیاتی مواجه اند و به دلیل ساختار درآمدیشان زیان ده محسوب می شوند که استمرار این شرایط منطقی نیست.

لزوم مشارکت دادن بخش خصوصی برای رونق فرودگاه زنجان

استاندار زنجان نیز در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که دستور کار مهم آن به بررسی مسائل و مسکلات فرودگاه زنجان اختصاص داشت، به رفع مشکلات فرودگاه در ابعاد لجستیک و زیرساختی تاکید کرد و گفت: لازم است با مشارکت دادن بخش خصوصی با اولویت نیروهای بومی استان و در قالب یک کنسرسیوم، زنجان ایرلاین را در استان فعال کنیم.

وی با بیان اینکه فرودگاه زنجان، زیرساخت‌های قابل قبولی دارد ولی نیازمند توسعه است، خاطرنشان کرد: در دوره های مختلفی اقداماتی برای توسعه پروازها در فرودگاه زنجان انجام شده ولی متاسفانه استمرار نداشته است و بستری که باید سودآور باشد، زیان ده شده است.

استاندار زنجان خاطرنشان کرد: باید از حداکثر ظرفیت های قانونی برای حمایت از بخش خصوصی با اولویت سرمایه گذاران بومی استان برای تشکیل یک کنسرسیوم جهت سرمایه گذاری در حوزه فرودگاه زنجان بهره بگیریم.

صادقی گفت: فرودگاه شاخص اصلی در توسعه استان است و اولویت ویژه‌ای را در نگاه توسعه محور بر موضوع فرودگاه و راه آهن قائل هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha