اثرگذاری سازنده، انتظار مسوولان تربت حیدریه از فضای مجازی
عکس تزیینی است

تربت حیدریه - ایرنا - شبکه‌های اجتماعی امروز اهمیت زیادی یافته و تاثیر فراوانی بر افکار عمومی دارند، چنان که مسوولان تربت حیدریه همچون دیگر مناطق، به آن توجهی خاص یافته و گاه برای کسب اطلاع از رویدادهای محلی به آن مراجعه کرده و اخبار خود را نیز در این فضا منتشر و جست و جو می‌کنند.

به گزارش ایرنا، پنهان نمی توان کرد که در سالیان اخیر شبکه های اجتماعی بستر مناسبی را برای انتقال فرهنگ و مفاهیم مختلف اجتماعی فراهم کرده اند و البته از سوی دیگر با خود آسیب هایی را به همراه آورده اند، بر این اساس بهره گیری از این بستر باید با هوشیاری و آگاهی نسبت به آن همراه باشد تا میزان آسیب ها به کمترین حد خود برسد.

همین موضوع تبدیل به دغدغه ای مشترک در تربت حیدریه شده و جمعی از مسوولان و فعالان شبکه های اجتماعی این شهرستان با توجه به این موضوع گردهم آمده اند تا در مورد آن به بحث و تبادل نظر بپردازند.

مباحث عمده این نشست شامل اهمیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، لزوم توجه به فعالان فضای مجازی یا بلاگرها، فرصت ها، نگرانی ها و آسیب ها، مشکلات و ضعف های فضای مجازی و یافتن راهکارهایی برای آن بود.

البته فضای مجازی، مفهومی گسترده‌تر از شبکه‌های اجتماعی است و در واقع شبکه‌های اجتماعی تنها بخشی از فضای مجازی را تشکیل می‌دهد اما در اینجا منظور از فضای مجازی شبکه های اجتماعی است.

لزوم فرهنگ سازی در خصوص فضای مجازی

یک فعال در شبکه های اجتماعی تربت حیدریه گفت:‌ ابتدا باید به تعریف درستی از واژگان برسیم چون درحال حاضر تعریف درستی از «بلاگر» و «اینفلوئنسر» در جامعه وجود نداردِ، بلاگر یعنی کسی که وبلاگ‌نویسی می‌کند و اینفلوئنسر یعنی کسی که تاثیرگذار است و می‌تواند بر افکار عمومی اثر بگذارد، پس بلاگر فناوری صرفاً باید در حوزه فناوری کار کند و بلاگر آشپزی هم باید تنها در حوزه آشپزی فعالیت کند.

صبا وثوقی ادامه داد: موضوع بعدی این است که چرا جشنواره‌هایی برگزار نکنیم که همه بلاگرها در آن‌ حضور داشته باشند و اگر هم برگزار می‌شود چرا در سطح شهر اطلاع‌رسانی و اعلام نمی‌شود؟

وی اضافه کرد: با فراهم شدن این تریبون (فضای مجازی) تنها با داشتن گوشی هوشمند و بسته اینترنت هر فردی می تواند مطالب خود را در سطح وسیعی منتشر کند، اما سؤال این است که این فضا جریان‌ساز و مفید شد یا ضرر و زیان وارد کرد؟ آیا این موجب نگرانی شد یا اینکه نه؟ چون فضای بلاگری فضایی است که کودکان هم به آن دسترسی دارند، آیا در این فضا به این موضوع توجه شده است یا خیر.

این فعال شبکه های اجتماعی افزود:‌ این فضا می تواند به کودکان آسیب بزند و هم می توان با استفاده از آن به تقویت اعتماد به نفس کودک کمک کرد، این جنبه ها باید توسط کاربران مورد توجه قرار داشته باشد.

وثوقی گفت: در تربت حیدریه بلاگر نداریم و از طرفی هم نمی‌توان برای آن قانون گذاشت و بنابراین باید آموزش لازم به استفاده کنندگان و تولید کنندگان محتوا داده شود و درخصوص استفاده از آن فرهنگ‌سازی شود تا یک فرد به خود اجازه ندهد در خارج از چارچوب فرهنگی جامعه کار کند.

فعالیت در فضای مجازی باید منطبق با فرهنگ باشد

یک فعال دیگر شبکه های اجتماعی هم گفت: فضای مجازی ما به سمت سخیفی در حال حرکت است به نحوی که گاه آثار آن ارزش های انسانی زن را به چالش کشیده و آسیب زده است، حال آنکه در جهان، بلاگری تبدیل به شغل شده و هر کس متناسب با فرهنگ خود کار می‌کند.

زهره اسدی خیرآبادی افزود: ما هم باید در این فضا متناسب با فرهنگ خود کار کرده و آن را تقویت کنیم، اینکه از این بستر برای تولید هر محتوایی استفاده شود و به بهانه بازدید بیشتر هر کاری انجام شود، صحیح نیست.

وی با تاکید بر اینکه اینکه انجام هر تبلیغی و کاری در این فضا که سنخیتی با فرهنگ و هویت ما ندارد پذیرفته نیست، اضافه کرد: باید به نحوی شرایط مهیا شود که بتوان فرهنگ را تقویت کرد و اگر بتوان در شهر برای استفاده و کار با فضای مجازی فرهنگ‌سازی کرد، بسیار خوب است.

اثرگذاری سازنده، انتظار مسوولان تربت حیدریه از فضای مجازی

فضای مجازی به سمت نادرستی نرود

یک فعال دیگر شبکه های اجتماعی هم گفت:‌ فضا بسیار به سمت بازدید (ویو) گرفتن و دیده شدن رفته است که این وضعیت آسیب های بسیاری بر جامعه وارد می کند.

مسعود احسانیان افزود: به همین سبب در حال حاضر برخی از افراد که دغدغه هایی مهم‌تر داشته و بیشتر به آموزش و سلامت جامعه می اندیشند، تلاش دارند تا محتوای مفید تولید کنند به گونه ای که مردم بتوانند از آن در زندگی خود استفاده کنند.

وی بیان کرد: این کار شاید موجب کاهش بازدیدکنندگان شود اما بدون شک داشتن اثر مفید بهتر از گرفتن تعداد بالای بیننده است.

بستر فضای مجازی برای امید آفرینی استفاده شود

معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش تربت حیدریه هم گفت:‌ امیدآفرینی در فضای جامعه بسیار می‌تواند بر جامعه مؤثر باشد و بر نشاط اجتماعی بیفزاید و افراد جامعه با توجه به مشکلاتی که دارند نیاز به چنین محتواهایی دارند.

غلامرضا سلیمانی افزود: شرایط کنونی جامعه به خوبی پیش روی ماست و ظرفیت فضای مجازی می تواند بر این فضا بسیار اثر بگذارد و آموزش و پرورش آماده است با فعالان فضای مجازی همکاری کرده و برنامه های شادی را که در مدارس برگزار می‌شود، با کمک آنان در معرض دید جامعه قرار دهد.

فضای مجازی فرصتی برای معرفی منطقه

رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تربت‌حیدریه گفت: شبکه‌های اجتماعی فضایی رایگان است و بسیاری از مردم از این فضا برای تأمین نیازهای خود استفاده می‌کنند و همه شهروندان نیز در فضا زندگی می‌کنند.

مهدی زاهدی بیان کرد: تربت حیدریه شهری با ظرفیت‌های بسیار است که در حوزه مفاخر، ابریشم و سراها و کاروانسراها داشته های بسیاری دارد که به عنوان عناصر فرهنگی شناخته می‌شوند اما این عناصر هویتی و ریشه‌ها به درستی به مردم معرفی نشده است و این موجب شده بسیاری احساس تعلق مکانی قوی به این شهر نداشته باشند.

وی ادامه داد: تربت حیدریه جایی با هویت بسیار غنی است که باید در کنار هم آن را احیا کنیم، مثلا تا قبل از انقلاب تحصیل تنها تا مقطع دیپلم در این شهر ممکن بود اما اکنون هشت دانشگاه دارد، تا اوایل انقلاب پزشکان هندی در اینجا طبابت می‌کردند، اما اکنون یک دانشگاه علوم پزشکی مستقل و چند بیمارستان دارد.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تربت‌حیدریه افزود: گاهی دیده می‌شود برخی افراد که اهل شهرهای دیگر هستند و در این شهر زندگی می کنند، حرف هایی می زنند که تصور تخریب را به ذهن القا می کند و فضای مجازی فرصتی است که می‌توان از آن برای معرفی اینجا استفاده کرد.

زاهدی گفت: فعالان فضای مجازی باید از این بستر برای معرفی تربت حیدریه به همشهریان خود استفاده کنند تا همه شهروندان به ریشه‌ها و داشته های غنی خود افتخار کنند.

اثرگذاری سازنده، انتظار مسوولان تربت حیدریه از فضای مجازی

بلاگری به عنوان یک شغل پذیرفته شده است

فرماندار تربت حیدریه به اهمیت این بستر پرداخت و گفت:‌ جامعه پیوسته و متصل به هم است و شبکه‌های اجتماعی دور از فضای کاری نیست و نه فضای کاری می‌تواند خود را از شبکه‌های اجتماعی مجزا کند و شبکه‌های اجتماعی یک واقعیت و یک بعد از زندگی ماست.

مجتبی شجاعی ابراز کرد: پذیرفته شده که فعالیت‌های کاری و اجتماعی در شبکه‌های اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد و فعالیت‌هایی که به عنوان بلاگری شناخته می‌شود را می‌توان به عنوان شغل در نظر گرفت.

وی ادامه داد: دوران کرونا نشان داد که باید بیش از گذشته به شبکه‌های اجتماعی اهمیت داده و به سایر ابعاد زندگی نیز توجه کنیم، اکنون در شبکه‌های اجتماعی کلیپ‌هایی ساخته و منتشر می‌شود که بازخورد بالایی دارد، لذا لازم است به این موضوع پرداخته شود و به مشکلات فعالان شبکه‌های اجتماعی یا بلاگرها به صورت جدی توجه کرد.

فعالان فضای مجازی نسبت به رویدادهای اجتماعی حساس باشند

فرماندار تربت حیدریه بیان کرد: در بین فعالان این عرصه در تربت حیدریه جای خالی برگزاری دورهمی ها به شدت خالی است، فعالان این عرصه می توانند جریان‌سازی‌ها کرده و اثرگذار باشند و باید توجه داشت که بخشی از فضای مجازی به سمتی رفته که سنخیتی با فرهنگ ما ندارد و بخش دیگری هم به سویی رفته که در کاهش آسیب های اجتماعی تاثیرگذار است مانند نجات و آزادی زندانیان.

وی اشاره کرد: انتظار نداریم فعالان فضای مجازی روابط عمومی و بلندگوی مسوولان باشند اما انتظار آن است که نسبت به مسائل جاری اجتماعی و فرهنگی، حساس و اثرگذار باشند و البته در کنار آن کسب درآمد هم هیچ اشکالی ندارد.

فرماندار تربت حیدریه تصریح کرد: فعالان شبکه های اجتماعی و فضای مجازی می توانند در این زمینه بسیار اثرگذار باشند، آینده فرزندان جامعه بسیار مهم است، پس باید دقت شود و حرکتی از سوی فعالان ین فضا در راستای تقویت مولفه های فرهنگ بومی و اصیل آغاز شود.

شجاعی گفت: هر چه فعالان فضای مجازی در این عرصه موفق‌تر باشند در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی آینده اثرگذارتر خواهند بود و به ایجاد آینده بهتری برای خود و فرزندان جامعه کمک کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha