صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شخم اولیه شالیزارها در مدیریت منابع آب نقش مهمی دارد، اظهار کرد: شالیکاران با استفاده از منابع آب محلی اعم از رودخانهها، آب بندانها و بارندگیها برای شخم اولیه و آمادهسازی شالیزارها اقدام کنند.
وی با تاکید بر لزوم توجه شالیکاران به انجام این شخم و تشریح مزایای آن اضافه کرد: این اقدام منجر به صرفهجویی در مصرف آب، حاصلخیزی خاک و افزایش تولید برنج می شود و کشاورزان باید از فرصت بارندگیها برای آمادهسازی شالیزارها استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شخم اولیه با هدف آمادهسازی خاک در شالیزارها انجام میشود و برای کشت و کار برنج بسیار مهم است، اضافه کرد: این شخم معمولا عمیقتر از سایر شخمهاست و به منظور از بین بردن بقایای گیاهی و ریشه علفهای هرز انجام میشود و برای حاصلخیزی خاک مهم است.
وی با اشاره به اهمیت لایروبی نهرهای کشاورزی و لزوم توجه شالیکاران به انجام آن اظهار کرد: لایروبی نهرهای کشاورزی و رودخانهها در جلوگیری از هدررفت آب و انتقال به مزارع نیز اهمیت بسزایی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: تقویم زراعی همانند سال های گذشته برای سال زراعی آینده تهیه میشود تا شالیکاران بر اساس آن به کشت و کار برنج بپردازند.
بیشتر بخوانید:
تقویم زراعی؛ نقشه راه و راهکاری برای عبور از تنش آبی در گیلان
کشت و کار توام با برنامه و بینش؛ ضرورتِ کشاورزی گیلان
براساس آخرین آمار دریافتی از سازمان جهادکشاورزی گیلان، ۶۵ درصد از شالیزارهای استان قابلیت شخم اولیه یا زمستانه دارند که معمولا از اوایل بهمن ماه هرسال در گیلان آغاز می شود و تا پایان اسفند ادامه دارد.
این در حالی است که میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخشها و مصارف مختلف میباشد که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده میشود و بیشترین بخش آببر کشاورزی استان شالیزارهاست.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
نظر شما