محمد رضا حاجی رضا روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص بیان کرد: با توجه به اهمیت استفاده از یافتههای تحقیقاتی برای ارتقای بهرهوری فعالیتهای کشاورزی، طرح جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در استان قم اجرا شد.
وی افزود: هدف از اجرای این طرح در قم، بسترسازی برای تعامل هرچه بیشتر و موثرتر فعالان بخش کشاورزی از کارشناسان و محققان تا بهرهبرداران برای افزایش سطح تولید محصولات غذایی مورد نیاز مردم استان بود.
وی ادامه داد: در این طرح با اعزام هدفمند محققان طی مدت ۶۰ روز، ۱۸ کارگاه حل مساله در مزارع نمونه استان بر اساس اولویتهای تعیین شده پیرامون محصولات مختلف در سطح شهرستانها، بخش ها و روستاهای قم برگزار شد.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما