دکتر "مسعود شریفی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: موج نخست آنفلوآنزا امسال نسبت به سال گذشته با یک شیب زیاد، نمود پیدا کرد و مراکز درمانی را با مشکل روبرو نمود، اکنون همهگیری موج اول آنفلوآنزا فروکش کرده و احتمال دارد آغاز موج دوم آن بهمن ماه باشد.
وی با بیان اینکه مجموعا از ابتدای سالجاری یکهزار و ۳۳۰ نفر در استان به این بیماری مبتلا شدند اظهار کرد: یکهزار و ۲۵۰ نفر از این تعداد مربوط به اول مهر سالجاری تاکنون است.
دکتر شریفی ادامه داد: این آمار طبق تستهای مثبت انجام شده از افرادی که به مراکز درمانی استان مراجعه کردند بوده و قطعا امار مبتلایان بیش از این است زیرا برخی افراد به مراکز درمانی مراجعه نکرده و به مطب پزشکان مراجعه کردند و یا با استراحت در منزل بهبود یافتند.
وی از فوت ۲۶ نفر بر اثر ویروس یاد شده در موج اول در استان خبر داد و گفت: استفاده از دستمال هنگام عطسه و سرفه ، استراحت در منزل و استفاده از مایعات فراوان در کاهش علائم و بهبود بیماری مفید است.
شریفی تصریح کرد: افرادی که به ویروس آنفلوآنزا مبتلا می شوند تا بهبودی کامل در منزل بمانند و اگر به هر دلیلی مجبور شدند که از خانه بیرون بیایند، ماسک بزنند تا از انتقال آن به دیگر افراد جلوگیری شود.
وی توصیه کرد: افراد از خوردن داروهای خودسرانه و مصرف آنتی بیوتیک خودداری و افراد سالمندان ، مادران باردار و کودکان که دارای علامت آنفلوآنزا هستند به پزشک مراجعه کنند، شاید افراد جوان و میان سال با خوردن مایعات بهبود یابند اما گروه سنی پرخطر بیشتر در معرض ابتلا هستند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد یادآور شد: پیش بینی می شود موج دوم آنفلوآنزا در نیمه بهمن شروع شود که امیدواریم با رعایت نکات بهداشتی افراد کمتری درگیر این بیماری شوند.
آنفلوآنزا یک بیماری حاد تنفسی با عامل ویروس است و تب، سردرد، گلودرد، درد عضلانی و سرفه از جمله علائم شایع آن محسوب میشود که موارد شدید آن میتواند ریه را درگیر کند و حتی امکان دارد در این بیماری موارد مرگ و میر داشته باشیم که بیشتر در سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای است.
افراد در هر سنی میتوانند به آنفلوآنزا مبتلا شوند اما افراد زیر پنج سال، بالای ۶۵ سال، زنان باردار و افراد دارای بیماری زمینهای مثل آسم، دیابت و بیماری قلبی، پرخطر محسوب میشوند.
مهمترین راه سرایت این بیماری، انتشار ترشحات ریز تنفسی از طریق هواست که با سرفه، عطسه و حتی صحبت کردن پراکنده میشود.
نظر شما