به گزارش ایرنا، محمد آشوری تازیانی روز پنجشنبه در آیین تجلیل از خادمان و موکبداران اربعین استان هرمزگان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا از شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی بهعنوان سرداری مقتدر و متواضع یاد کرد و افزود: ایشان طلیعهدار امنیت نرم و جریان و فرهنگ بزر موکبداری بود که درحال حاضر باتوجه به تحولات منطقه شامات جای فرمانده عالیقدر جهان اسلام خالی است.
وی شکلگیری حرکت منسجم در زمینههای فرهنگی و دینی را مهم دانست و افزود: نتیجه این جریان منسجم رشد و توسعه ارزشهای بنیادین انقلاب و حفظ و تکریم شعائر دینی خواهد بود و شما موکبداران و خادمان حسینی پرچمدار این حرکت بزرگ فرهنگی مذهبی هستید.
وی با اشاره به دیدگاه امامین انقلاب درخصوص تمدن اسلامی در مسیر تشکیل حکومت جهانی حضرت مهدی(عج)، تصریح کرد: خدمت خالصانه به زائران در ایام اربعین تمرین سبک درست زندگی اسلامی است که در بستر عملیات فرهنگی ارتقای ارزشهای بنیادین را درپی دارد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، برنامهریزی و توجه به زیارت اولیها را به موکبداران توصیه و بیان کرد: در معرض انواع تهاجم فرهنگی قرار داریم و قصد دشمن نیز به چالش کشیدن هویت اسلامی و ملی ما است و در تمام برنامهها و حرکت اثباتی نظیر جریان عمیق اربعین حسینی، باید به نسل جوان توجه ویژهای داشته باشیم تا ارزشهای بنیادین کشور تضمین شود.
آشوری تازیانی گفت: برای اینکه بتوانیم در حوزه اربعین کارهای بزرگی صورت دهیم باید مسائل را سازماندهی کنیم و با برنامهریزی جامع میزان بهرهوری را افزایش داده و خدمترسانی بیشتری به زائران داشته باشیم و از اتلاف منابع جلوگیری کنیم.
اربعین، بستر تمدنسازی و تقویت همبستگی اسلامی است
نماینده ولی فقیه در هرمزگان نیز در این آیین اربعین را بستر تمدنسازی و تقویت همبستگی اسلامی دانست و گفت: یکی از ابعاد اصلی موکبها، ارائه خدمات به زائران امام حسین (ع) است که ریشهای دینی در میان مسلمانان دارد.
حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادیزاده اظهار کرد: مواکب دارای بعد دیگری نیز هستند که آن، نقش تمدنسازی و بسترسازی برای ظهور امام زمان (عج) است؛ جامعه بشری باید امام زمان(عج) را از مسیر وجود مقدس امام حسین(ع) بشناسد و خداوند نیز در اربعین این بستر را فراهم کرده است.
وی با تاکید بر اینکه کارکردهای موکبها در حال رشد و ارتقا هستند، افزود: امروز شاهد سیر صعودی موکبها در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی و بسترسازی برای ظهور هستیم؛ مهمترین کارکرد مواکب، ایجاد و تقویت همبستگی اجتماعی و دینی میان امت اسلامی است؛ جایی که برادران شیعه و سنی در سراسر جهان، در کنار یکدیگر گرد میآیند و پیامدهای مثبت فراوانی را به همراه دارند.
امام جمعه بندرعباس، برپایی موکبهای مشترک بین ایران و عراق را اقدامی ارزشمند در راستای تقویت همبستگی امت اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: اگر قرار است همبستگی برای تمدنسازی تقویت شود، این اقدامات باید تداوم یابد و روند صعودی آن نباید متوقف شود.
وی همچنین بر ضرورت تشکیل اتاق فکر با حضور صاحبنظران برای تدوین برنامههای راهبردی مواکب در راستای تحقق اهداف کلان تاکید کرد.
نماینده ولیفقیه در هرمزگان، آلودگی محیطی را یکی از چالشهای اصلی موکبها دانست و تصریح کرد: موکبها باید نقش ویژهای در پاکسازی محیطی ایفا کنند؛ همچنین توجه به موارد بهداشتی و درمانی برای زائران از اهمیت بالایی برخوردار است و نیازمند برنامهریزی اساسی در این حوزه هستیم.»
وی به ضعف مدیریتی در برخی موکبها نیز اشاره کرد و گفت: موکبهایی که دارای مدیریت قوی هستند، بهخوبی اداره میشوند اما موکبهایی که از ضعف مدیریتی رنج میبرند، با چالشهای جدی روبهرو هستند که تقویت مدیریت در این بخش ضروری است.
گفتنی است در این مراسم که با حضور نماینده ستاد عتبات کشور، نماینده ولی فقیه در هرمزگان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرمانده سپاه امام سجاد(ع) استان و دیگر مسئولان برگزار شد، از خادمان و موکبداران استان هرمزگان که در ایام اربعین در ایران و شهرهای مختلف کشور عراق به زائران حسینی خدمات رسانی کردند، تجلیل شد.
همچنین از استاندار هرمزگان نیز به پاس همراهی و همکاری با این حرکت مردمی نیز قدردانی شد.
نظر شما