طرح پرورش ماهی در قفس گامی موثر در حوزه اشتغالزایی است

زاهدان - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان، گفت: طرح پرورش ماهی در قفس، گامی موثر در حوزه اشتغالزایی و اقتصادی این استان است.

خلیل احمد سلامی روز شنبه در حاشیه بازدید از طرح پرورش ماهی در قفس«رودیک» در دریای عمان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح پرورش ماهی در قفس در جنوب سیستان و بلوچستان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش تعاون، موجب افزایش اشتغالزایی پایدار و تولید در منطقه خواهد شد.

وی ادامه داد: دریافت تسهیلات مختلف، از ظرفیت‌های بخش تعاون بوده که می‌توان از آن در تمامی موارد از جمله صادرات و واردات، تولیدات و کارآفرینی بهره گرفت و در سیستان و بلوچستان آماده همکاری با فعالان این بخش هستیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این استان دارای ظرفیت‌های مختلف در بخش‌های گوناگون بوده که می‌توان با بهره‌گیری از ظرفیت بخش تعاون، در حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی و بالفعل شدن ظرفیت‌های مغفول مانده، گامی موثر برداشت.

به گزارش ایرنا، طرح پرورش ماهی در قفس رودیک، از طرح‌های مهم و ممتاز سیستان و بلوچستان در حوزه اقتصادی و اشتغالزایی بوده که به همت سرمایه‌گذار بومی و با اشتغالزایی ۳۰ نفر به طور مستقیم در دست اجرا است.

طرح پرورش ماهی در قفس گامی موثر در حوزه اشتغالزایی است

صنعت پرورش ماهی در قفس یکی از شیوه‌های نوین آبزی‌پروری است که با توجه به اشتغال، درآمدزایی و بازگشت سریع سرمایه‌دارای متقاضیان زیادی برای سرمایه‌گذاری دارد اما رونق آن نیازمند تلاش برای حل مشکلات متعدد این حوزه است.

پرورش در قفس سامانه‌ای است که ماهی، محصور در یک قفس در منابع آبی پرورش داده می‌شود. در این روش ماهی درون یک قفس یا سبد قرار می‌گیرد و آب به‌صورت آزاد بین منبع آبی و قفس در جریان است.

این شیوه نو در پرورش ماهی بر خلاف صنایع دیگر نیازی به استفاده از منابع انرژی برق، منابع آب زیرزمینی، زمین و سوخت نداشته و در بستر دریا و سدها اجرا می‌شود و محصولی که ۷۰ درصد آن به صورت ارگانیک است تولید می‌شود.

کاهش هزینه نسبت به پرورش ماهی در استخرهای خاکی یا دستگاه‌های مداربسته، مدیریت آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر، سهولت در مشاهده و بررسی میزان تغذیه ماهی و گوش‌به‌زنگ، سهولت و اقتصادی بودن درمان علیه انگل‌ها و بیماری‌ها، در مقایسه با استخرهای خاکی و سیستم‌های مداربسته به سرمایه‌گذاری کمتری نیاز دارد.

در این روش که شیوه جدید که سود آوری بالایی دارد از همه منابع آبی از قبیل دریا، دریاچه های طبیعی محصور شده، سراب، استخرهای ذخیره، سدها، استخر، چشمه‌ها و نهرها، رودخانه‌ها که از آن در مصارف دیگر بهره‌برداری نمی‌شود می‌توان استفاده کرد.

این قفس ها با توجه به ابعاد و اندازه ای که دارند و دارای انواع مختلفی چون؛ قفس دریایی ثابت، قفس دریایی شناور، قفس دریایی قابل غوطه وری و قفس دریایی غوطه ور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha