۱۰ آذر ۱۴۰۳، ۸:۳۳
کد خبرنگار: 2748
کد خبر: 85674860
T T
۱۳ نفر

برچسب‌ها

طرح بین المللی "اربینت" در خرم آباد پایان یافت

۱۰ آذر ۱۴۰۳، ۸:۳۳
کد خبر: 85674860
طرح بین المللی "اربینت" در خرم آباد پایان یافت

خرم آباد - ایرنا - مدیر تحقیقات و پژوهش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان گفت: طرح بین المللی "اربینت" پس از پنج سال مطالعه و جلب مشارکت های مردمی در محله پشت بازار خرم آباد پایان یافت.

سپیده کوشکی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سال ۹۸ براساس معیارهای بازآفرینی شهری و پس از بازدیدهای نمایندگان اتحادیه اروپا محله" پشت بازار" خرم آباد توانست شاخص‌های اجرای پروژه اربینت (URBiNAT) را در راستای مشارکت شهروندی و راه حل های طبیعت بنیان کسب کند.

وی اظهار داشت: پروژه اربینت یکی از طرح‌های بازآفرینی شهری طبیعت محور است که در این پروژه محله‌هایی با بافت قدیمی، انتخاب و با مشارکت مردم محله به محله‌های بهتر متصل می‌شوند.

وی یادآور شد: پروژه اربینت در هفت کشور اروپایی و چهار کشور غیر اروپایی شامل برزیل، چین، عمان و ایران درحال انجام بود که با معرفی ظرفیت و جاذبه های خرم آباد، به عنوان چهارمین شهر خارج از اتحادیه اروپا، جهت اجرای این پروژه برگزیده شد.

مدیر تحقیقات و پژوهش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان بیان کرد: پروژه مطالعاتی اربینت از سال ۹۸ توسط یکی از دانشگاه های کشور پرتغال از تامین مالی و با هدف تحقق چشم انداز ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا در راستای بازآفرینی شهری و اتصال به محلات برخوردار در خرم آباد آغاز شد.

کوشکی اظهار داشت: محلات "پشت بازار و درب دلاکان" خرم آباد از طرف اتاق ایران برای این طرح انتخاب شدند و نخستین گروه خارجی در اولین اقدام عملی گروهی، سال ۹۸ با حضور در خرم آباد، یک کارگاه آموزشی چهار روزه را برای اساتید، انجمن ها و افراد محلی و دستگاه هایی مانند وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها برگزار کرد.

وی با تاکید بر رویکرد مطالعاتی این طرح گفت: روح پروژه مبتنی بر مشارکت مردم محلی بود و در نهایت "کریدور سلامت" نیز برای این محلات ترسیم شد و در کنار فعالیت های مطالعاتی و کارگاهی، اقدامات کوچک مقیاسی که جزو وظایف طرح هم نبود با مشارکت مردم این مناطق صورت گرفت.

طرح بین المللی "اربینت" در خرم آباد پایان یافت

فرهنگ سازی برای بازآفرینی با مشارکت مردم

مدیر تحقیقات و پژوهش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان ادامه داد: در ادامه پرسشنامه هایی توسط شهروندان محلی تکمیل و ارائه راه حل های طبیعت بنیان طرح ریزی شد.

کوشکی گفت: در پاسخ شهروندان این مناطق به ویژه کودکان آنها، بر برخی کمبودها مانند فضای سبز، محل بازی کودکان، کتابخانه و محل ورزشی گروهی تاکید شده بود ازین رو اقداماتی در این راستا با کمک مردم محل انجام شد و درختکاری، ایجاد کتابخانه و تجهیز با کتاب های روز و مناسب گروه های سنی و کلاس های ورزشی در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به تامین بودجه این طرح مطالعاتی توسط دانشگاه پرتغال افزود: یکی از مهمترین نتایج مطالعات، کارآفرینی بود که به دلیل نبود اعتبار کافی به سرانجام نرسید اما هدف مناسب سازی فضای محیطی برای زنان و کودکان تا حدودی محقق و مسوولیت اجتماعی اتاق در این راستا انجام شد.

وی یکی دیگر از فواید اجرای این طرح را انتقال دانش کشورهای پیشرفته و مجامع دانشگاهی در راستای بازآفرینی شهری با محوریت مردم برشمرد و تصریح کرد: هرچند بودجه ای برای اجرای طرح های کلان در این مناطق اختصاص داده نشد اما دانش و تجربیات موفق شهرهای اروپایی در این خصوص به لرستان انتقال یافت.

کوشکی ادامه داد: شهروندان در این طرح آموختند مشارکت آنان در شاداب سازی محلات تا چه اندازه ای موثر است همچنین می توان از ظرفیت های بلااستفاده برای طرح های کوچکی مانند ایجاد کتابخانه هم بهره برد.

وی گفت: شاید اقدامات انجام شده منجر به تحولات بزرگی نشده باشد اما اهالی فرا گرفتند در قبال بهبود محله و حفظ محیط زیست آن مسوولیت دارند و بازآفرینی با مشارکت خود آنان تسهیل خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha