به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وزارت نیرو در دولت چهاردهم مصمم به توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر است. براین اساس اقدام های زیادی برای تحقق این هدف برنامه ریزی کرده است.
از طرف دیگر، «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری بر ضرورت رفع موانع توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر تاکید کرده است.
براساس تازه ترین آمار منتشر شده از سوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران، ظرفیت انرژی های تجدیدپذیرکشور در پایان مهرماه امسال به یک هزار و ۳۱۷.۱۲ مگاوات افزایش یافته است.
اکنون انرژی های تجدیدپذیر ایران شامل خورشیدی، بادی، برق آبی کوچک، توربین انبساطی و زیست توده است.
در این میان انرژی خورشیدی با ۶۰۸.۰۳ مگاوات سهمی ۶۰ درصدی در سبد انرژی های تجدیدپذیر دارد.
بعد از آن انرژی بادی با ۳۷۶.۳ مگاوات سهمی ۲۹ درصدی به خود اختصاص داده است.
نیروگاه های برق آبی کوچک با ۱۰۳.۷۳ مگاوات، هشت درصد از مجموع کل انرژی های تجدیدپذیر را دارد.
نیروگاه های زیست توده نیز با ۲۲.۱۳ مگاوات ظرفیت، سهمی ۲ درصدی در سبد انرژی های تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده است.
در این میان، سهم نیروگاه های توربین انبساطی هم با ۹.۶ مگاوات یک درصد است.
۳۰ آبان ماه امسال «محسن طرزطلب» معاون وزیر نیرو گفت: سههزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا اوج بار سال آینده در مدار شبکه سراسری برق قرار میگیرد.
رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران بر لزوم حرکت جدی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور تاکید کرد و گفت: انتظار رئیس جمهور، وزیر نیرو و مجموعه حاکمیتی کشور از سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری ایران (ساتبا) این است که تولید بیش از ۳۰ هزار مگاوات برای رفع ناترازی انرژی کشور در مدت کوتاه محقق شود.
«سید حمید حسینی» سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: باید به جای سرمایه گذاری در احداث نیروگاه های حرارتی، برای ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر سرمایه گذاری انجام شود.
وی ادامهداد: رفتن به سمت توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر بهترین اقدامی است که برای کاهش و رفع ناترازی برق می توان انجام داد.
نظر شما