به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه دِیلیمِیل در گزارشی آورده است: این تصوری رایج است که خرچنگها و لابسترها (شاهمیگوها) هنگامی که برای پختهشدن داخل آب جوش فرو برده میشوند، جیغ میکشند؛ حتی اگر این، افسانه باشد به گفته دانشمندان باز هم دلایل کافی برای خودداری از بهکار بستن این شیوه آشپزی کلاسیک وجود دارد.
جانورشناسان دانشگاه گوتنبرگ در سوئد خواستار ممنوعیت فوری جوشاندن خرچنگهای زنده پس از کشفی پیشگامانه شدند.
آنها ثابت کردند خرچنگها مانند هر حیوان دیگری واقعاً درد را احساس میکنند؛ یعنی جوشاندهشدن احتمالاً مرگ بسیار دردناکی برای آنها بهشمار میرود.
اِلفتریوس کاسیوراس (Eleftherios Kasiouras)، دانشجوی مقطع دکتری در دانشگاه گوتنبرگ گفت: معتقدیم جوشاندن سختپوستان زنده باید ممنوع شود و هنگامی که سختپوستان شکار میشوند باید از روشهای دیگر مانند بیحسی برقی استفاده کرد.
پژوهشگران از اسکن مغز استفاده کردند تا ببینند سیستم عصبی خرچنگها وقتی در معرض محرکهای دردناک قرار میگیرند چه واکنشی نشان میدهند.
یافتههای آنها نشان داد خرچنگها درد را دقیقاً مانند انسانها پردازش میکنند.
پژوهشگران تعدادی خرچنگ سبز اروپایی را بیحس کردند و الکترودهایی را به تودهای از یاختههای عصبی به نام گانگلیون که سیستم عصبی مرکزی آنها را تشکیل میدهد، متصل کردند.
سپس خرچنگها را با استفاده از محلولهای اسید استیک و آزمایشهای تخصصی تحت تحریک شیمیایی یا فیزیکی دردناک قرار دادند.
آنها دریافتند وارد کردن آسیب یا فشار به پنجهها، شاخکها و پاهای خرچنگ باعث افزایش فعالیت الکتریکی در گانگلیونهای مرتبط میشود.
کاسیوراس گفت: یافتههای ما نشان داد وقتی یک محرک دردناک روی بافتهای خرچنگها اِعمال میشود، آن محرک به مغز منتقل میشود. این پاسخها طولانی و شدید بود.
نظر شما