طرح سرشماری کشاورزی/ ۱۰۰ هزار بهره‌بردار در خراسان‌رضوی شناسایی شد+فیلم

تربت‌حیدریه- ایرنا- معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان‌رضوی گفت: افزون بر ۱۰۰ هزار بهره‌بردار کشاورزی از آغاز اجرای ششمین سرشماری سراسری و عمومی کشاورزی (۱۲ آبان‌ماه) تاکنون در این استان شناسایی شده است.

سیدهادی حسینی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید میدانی از نحوه کار ماموران سرشماری تربت‌حیدریه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: گروه‌های مرجع شامل معتمدان محلی و روحانیون که در بین مردم از محبوبیت و مقبولیت ویژه‌ای برخوردارند، در تهیه آمار سرشماری سراسری و عمومی کشاورزی نقش مثبتی دارند.

وی بیان کرد: ارزیابی آمار بدست آمده تا این لحظه بیانگر آن است که در کنار دستگاه‌های مجری، در مناطقی که افراد معتمد محلی و به خصوص دهیاران پا به میدان گذاشتند، سرشماری با سرعت بیشتری انجام شده و چالش کمتری وجود داشته است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی دلیل عمده حضور کمرنگ مردم در استان را بی‌اعتمادی و نگرانی از قطع یارانه یا بحث‌های مالیاتی دانست و ادامه داد: این در حالی است که طبق قانون بحث محرمانگی اطلاعات با دقت رعایت می‌شود و آمار محفوظ و روستاییان نباید نگران آمار ارائه شده‌ باشند.

وی گفت: در برخی شهرستان‌ها همچون تربت‌حیدریه که مقارن با فصل برداشت زعفران یا یک محصول کشاورزی خاص آن است، سطح همکاری کشاورزان پایین یا میزان غایبان بسیار بوده ‌که البته این امری طبیعی است و با پایان زمان برداشت محصول، میزان ماندگاری در منزل بیشتر شده و شاهد افزایش تعداد پاسخگویان خواهیم بود.

حسینی اظهار کرد: با وجودی که ذینفع درجه نخست وزارت جهاد کشاورزی است، اما در برخی روستاهای تربت حیدریه نقش دانشگاه علوم‌پزشکی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به مراتب پر رنگ‌تر از جهاد کشاورزی بوده‌ است.

به گزارش ایرنا، ششمین سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان همزمان با سراسر کشور در شهرستان تربت‌حیدریه و خراسان رضوی آغاز و ۴۵ روز به طول می انجامد.

این سرشماری شامل گردآوری اطلاعات در زمینه فعالیت های کشاورزی در بخش‌های پرورش محصولات سالانه و دایمی، پرورش دام، کشت محصولات گلخانه‌ای، پرورش آبزیان خوراکی، طیور، کرم ابریشم و زنبور عسل است.

هدف از این سرشماری گردآوری و تهیه اطلاعات از اراضی زیر کشت زراعی، باغی، گلخانه‌ای، تاسیسات آبیاری، تعداد بهره‌برداران، آمار مربوط به پرورش دام و طیور و آبزیان، پرورش کرم ابریشم و زنبور عسل است که مطابق با ماده سه قانون مرکز آمار ایران و ماده ۱۰ قانون احکام دایمی برنامه توسعه کشور و همچنین توصیه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، به ‌منظور حفظ دوره زمانی آمارهای بخش کشاورزی و به هنگام‌ سازی بهره‌برداران کشاورزی، انجام این سرشماری اجتناب ناپذیر است.

اکنون در چهار بخش مرکزی، رخ، بایگ و کدکن شهرستان تربت حیدریه بیش از ۱۷ هزار و ۳۴۰ بهره‌بردار در بخش تولید محصولات زراعی و باغی فعالیت دارند.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha