سه هکتار از تالاب بین المللی زریبار طعمه حریق شد

سنندج- ایرنا- رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مریوان گفت: ۲ روز گذشته تالاب بین المللی زریبار مریوان دچار آتش سوزی شد و در این حادثه سه هکتار از نیزارهای این تالاب در آتش سوخت.

حبیب اله دبستانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به علت این آتش سوزی اشاره و اظهار کرد: این آتش سوزی‌ها به طور عمدی و توسط افراد ناشناس متخلف انجام و هر ساله باعث سوختن بخش زیادی از نیزارها می شود.

وی با بیان اینکه در ۲ روز اخیر، سه مورد آتش سوزی در تالاب زریبار روی داده که با سرعت عمل و شناسایی به موقع محیط بانان پاسگاه به‌رده‌ره شه، مهار شد، افزود: در این آتش سوزی ها، سه هکتار از نیزارهای اراضی زریبار طعمه حریق شد و آتش قبل از سرایت به نیزارهای رشد یافته داخل آب دریاچه، مهار شد؛ ضمن اینکه در صورت گسترش آتش به داخل نیزارهای آبی، اطفا آن بسیار سخت و زمان بر می شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مریوان با اشاره به اینکه این آتش سوزی ها منجر به ایجاد مشکلات فراوان در دیدبانی و اطفا حریق برای پرسنل محیط زیست می شود، افزود: سرعت آتش سوزی در نیزارهای تالاب به گونه‌ای است که در یک دقیقه بیش از ۱۰۰ متر مربع از سطح نیزار را در بر می‌گیرد و همین باعث می‌شود اطفای آن بسیار مشکل شود.

وی با بیان اینکه اطفای حریق در نیزارها مستلزم داشتن تجهیزات و امکانات ویژه است، یادآور شد: محیطبانان در راستای اطفای حریق در نیزارهای تالاب زریبار، نیروهای محیط زیست با همه توان برای خاموش کردن آتش اقدام می‌کنند.

دبستانی با بیان اینکه شامگاه گذشته این آتش سوزی مهار شد، اضافه کرد: نابودی لانه پرندگان، تلف شدن زیست‌مندان، ایجاد نا امنی در زیستگاه و کاهش تعداد زیست‌مندان، اختلال در زادآوری و مهاجرت پرندگان از اثرات مستقیم آتش سوزی در نیزارهای زریبار است.

وی از مردم این شهرستان درخواست کرد ضمن همکاری درجلوگیری از ایجاد هرگونه آتش درتالاب زریبار مواردآتش سوزی رابه سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

تالاب زریبار هفتمین تالاب ثبت شده ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنوانسیون بین المللی رامسر است، پناهگاه حیات وحش و تالاب زریبار دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می‌شود.
زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha