صالح محمدی غروب یکشنبه در رویداد ملی زیتون در گیلان با بیان اینکه ۲۲ هزار باغدار زیتون در استان داریم، افزود: استان با حدود ۱۰ هزار هکتار باغات زیتون رتبه سوم کشور را دارد اما از نظر کیفیت و میزان تولید رتبه نخست را داراست و بخشی از این محصول به سایر نقاط کشور ارسال می شود.
وی با اشاره به اینکه رویداد ملی زیتون در تقویم کشورمان برای نخستین بار توسط شورای انقلاب فرهنگی گنجانده شد، عنوان کرد: این محصول نماد صلح و مصرف آن در سلامتی تاثیر قابل توجهی دارد متاسفانه سرانه مصرف زیتون و نیز روغن آن در کشورمان بسیار پایین و اندک است.
محمدی با تاکید بر ضرورت تقویت صنایع تبدلی و فرآوری زیتون و تولید محصولات جانبی از آن گفت : باید در این فرآوری هم نهایت دقت و حساسیت اعمال شود زیرا اندکی بی دقتی در تولید محصولات از آن می تواند این محصول سالم را دچار مشکل کند.
۳۰۰ درخواست برای کارت بازرگانی صدور زیتون
رئیس اتاق صنایع، معادن و بازرگانی گیلان با بیان اینکه موضوع تجارت و صادرات زیتون در آینده نزدیک از قوت خوبی برخودار می شود، گفت: این مهم نویدی برای احیای باغات زیتون استان خواهد بود.
قاسم رضائیان؛ برنج، چای و زیتون را از محصولات راهبردی، سرمایه و ثروت این استان دانست و افزود: در کشور ما بیش از آنکه تولید؛ محور باشد، کاسب و دلال محور است.
وی تصریح کرد: ما مرغوب ترین برنج و زیتون و ارگانیک ترین چای را در گیلان داریم اما تولید این محصولات که با استقبال کشورهای دیگر همراه بوده، کاهش یافته است.
رضائیان گفت : هم اینک نمونه محصول زیتون را به روسیه ارسال کردیم که با استقبال روبرو شده است؛ ضمن اینکه داغستان، تاجیکستان، ارمنستان و آستاراخان از واردات این محصول استقبال کردند اما در زمینه بستهبندی و برندینگ خیلی عقب هستیم.
رئیس بازرگانی اتاق گیلان عنوان کرد: در گذشته کارت بازرگانی برای زیتون نداشتیم اما اکنون بیش از ۳۰۰ در خواست برای صادرات این محصول آغاز شده است.
فرماندار رودبار نیز در این مراسم با بیان اینکه این رویداد بعد از سالها در این شهرستان انجام شد، گفت: رودبار خاستگاه اصلی تولید زیتون و باغات آن است و هر چند که در نقاط زیادی در کشور زیتون کشت می شود اما کیفیت محصول رودبار را ندارد.
طهمورث عموپور، تحقق صادرات زیتون را ضروری خواند و افزود: محصول زیتون رودبار باید در کشور برند سازی شود تا با هویت شهرستان به سراسر کشور و دنیا صادر شود.
وی با بیان اینکه شهرستان رودبار از باغات زیتون بسیار مطلوبی برخوردار است، گفت: مسئولان حوزه وزارت جهاد کشاورزی باید در راستای حمایت از تولید زیتون با باغداران همکاری کنند تا این محصول با برند رودبار، در بازار ایران عرضه شود.
وی تصریح کرد: با ارتقا سطح علمی و آگاهی باغداران در کشت و تولید زیتون و ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی می توان در بازار نقش موثری ایفاء کرد.
فرماندار شهرستان رودبار، با تاکید بر اینکه باید زیرساخت های تولید محصول زیتون تقویت شود، تصریح کرد: حمایت از باغداران زیتون شهرستان رودبار هم امری ضروری است.
عموپور، کیفیت روغن زیتون شهرستان رودبار را بسیار بالا دانست و خاطرنشان کرد: جایگاه شهرستان رودبار در تولید محصول زیتون و روغن زیتون بسیار بالا بوده، شرکت های دانش بنیان با ایجاد مرکز نوآوری زیتون می توانند به رفع مسائل و دغدغه های باغداران کمک شایانی کنند.
نظر شما