شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام غلامرضا سالار

سمنان - ایرنا - شهید غلامرضا سالار فرزند محمد اسماعیل و خاور، شهید دفاع مقدس از دیار دارالمرحمه سمنان است. به عنوان مربی امور تربیتی در آموزش و پرورش استخدام شد. عضو حزب جمهوری اسلامی بود و بارها به درس اخلاق مرحوم آیت‌الله مشکینی راه یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید غلامرضا سالار در سوم اسفند ۱۳۳۳ با توسل پدر و مادر به امام هشتم (ع) به دنیا آمد. پدر با کشاورزی خرج خانواده را تأمین می کرد.

دوران تحصیلی ابتدایی را در مدرسه رودکی سمنان گذراند و برای دوران تحصیلی دبیرستان، به مدرسه دانش رفت. سال۱۳۵۲ برای خدمت سربازی به سبزوار رفت.

به عنوان مربی امور تربیتی در آموزش و پرورش استخدام شد. هر روز از سمنان، به روستاهای دامغان از جمله تویه‌دروار، رضی‌آباد و امیرآباد(بخش امیریه فعلی) می رفت.

دوره‌ای هم به عنوان سپاه دانش، در روستاهای سبزوار خدمت می کرد.

با دختر یکی از بستگان ازدواج کرد. فرزندان او محمدهادی، مهدی و دخترانش الهه و فاطمه نام دارند.

همزمان با تدریس، به عنوان فرمانده پایگاه شهید دستغیب محلات تعیین شد. در خرداد ۱۳۶۰ برای بار اول از طرف بسیج، به منطقه جنوب و جبهه گیلان غرب و پاوه به عنوان تیرانداز پدافندی هوایی اعزام شد.

در این مدت، غلامرضا چند بار دیگر به عنوان آرپی‌جی‌زن، تیربارچی در جبهه های جنوب و غرب شرکت داشت.

در مدت حضور در جبهه، از ناحیه پا و گوشه چشم به‌خاطر برخورد ترکش مجروح و در بیمارستان شهید چمران شیراز بستری شد.

عضویت در حزب جمهوری اسلامی تا حضور در درس آیت‌الله مشکینی

در همین دوران، با حضور در حزب جمهوری اسلامی، سابقه درخشانی از خود برجای گذاشت و بسیاری از جوانان را به فعالیت در بسیج علاقه مند کرد. چندین بار برای شرکت در کلاس درس اخلاق آیت الله مشکینی به قم رفت.

او در عملیات فتح المبین، محرم، خیبر، بدر و خط پدافندی مهران و والفجر هشت شرکت کرد. در بیستم بهمن ۱۳۶۴ در اروندرود، در عملیات والفجر هشت در منطقه فاو، با برخورد ترکش به قلب در داخل قایق مجروح شد. دقایقی بعد از انتقال به بیمارستان صحرایی شهید شد.

پیکر پاک شهید در گلزار شهدای امامزاده اشرف (ع) در محلات سمنان به خاک سپرده شد.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام غلامرضا سالار

قسمت هایی از وصیت‌نامه شهید سالار

درود بر تو پدر عزیزم که ابراهیم وار یگانه فرزند خود را به قربانگاه فرستادید!
سلام بر تو مادرم که یگانه هدیه خود را نثار حق تعالی نمودید.

عزیزانم! وقتی خبر شهادت فرزندتان به شما می رسد، دستها را به سوی آسمان بلند کنید و از خدا بخواهید که این قربانی و هدیه را بپذیرد. دعا کنید که خدا از گناهانم بگذرد!

عزیزان! از دنیای مادی و فانی دست بردارید و به سوی جبهه ها بشتابید و با خون خود، اسلام و قرآن را یاری دهید؛ زیرا، با این عمل تان فردای قیامت نزد خداوند باری تعالی اجری عظیم دارید.

برادران حزب الله و بسیجی! حضور شما در پایگاه مقاومت باعث تقویت روحیه رزمندگان در جبهه و مایه ی یأس و ناامیدی منافقین کوردل و دشمنان داخلی خواهد بود.

همکاران فرهنگی و معلمین عزیز! دانش آموزان به منزله امانت در دست شما هستند و قلب های آنها چون آیینه پاک و صاف است. دل هایشان را با تعلیم و تربیت به نور ایمان منور سازید تا در آینده حافظ و پاسدار انقلاب باشند.

دانش آموزان عزیز! سنگر مدرسه را حفظ کنید و فرصت توطئه را به منافقین ندهید و در یاد گرفتن علوم دینی و اجتماعی سعی و کوشش کنید.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام غلامرضا سالار

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام غلامرضا سالار

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام غلامرضا سالار

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha