۳ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۰۰
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85668007
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

استاندار همدان: جذب و حمایت از نسل جوان از مهم‌ترین بخش‌های کارآفرینی است

همدان-ایرنا- استاندار همدان گفت: جذب و حمایت از نسل جوان از مهم‌ترین بخش‌های کارآفرینی است که این مهم باید مورد توجه جدی فعالان این بخش قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری همدان حمید ملانوری‌شمسی روز شنبه در نشست سالیانه کانون کارآفرینان برتر رسمی استان همدان اظهار کرد: موضوع کارآفرینی امروز در همه محافل و مجامع مطرح است، البته تفاوت‌هایی بین کارآفرینی و سرمایه‌گذاری وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: کارآفرینی تنها به سرمایه‌گذاری محدود نمی‌شود بلکه شامل کشف راه‌های جدید، ترکیب منابع و ایجاد تحول در بازارهای کسب و کار است.

استاندار همدان گفت: کارآفرینان مغزهای متفکر در حوزه اشتغال و توسعه هستند و راه‌های جدیدی برای کسب و کار و اشتغال ایجاد می‌کنند و به تولید ثروت و رفاه در جامعه کمک می‌کنند.

ملانوری‌شمسی همچنین افزود: بسیاری از کارآفرینان خود نیز سرمایه‌گذارانی هستند که به اشتغال و توسعه اقتصادی توجه دارند، کارآفرینی یک ضرورت است و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری فرمودند، به‌طور ویژه بهترین نسخه برای درمان مشکلات اقتصادی کشور است.

وی ادامه داد: سیاست اقتصاد مقاومتی باید بر پایه ظرفیت‌های داخلی کشور باشد و فعالیت‌های کارآفرینی باید در جهت توسعه درون‌زا و مردمی صورت گیرد.

استاندار همدان همچنین گفت: بسیاری از جوانان به‌دلیل دغدغه‌های اقتصادی و نگرانی‌های مالی از ازدواج یا فرزندآوری خودداری می‌کنند و مشکلاتی چون بیکاری، نبود مسکن، معیشت و نگران‌بودن برای آینده فرزندان را به عنوان دلایل اصلی این امتناع از تشکیل خانواده می‌دانند.

تدوین برنامه‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاران با همکاری بخش خصوصی

ملانوری‌شمسی اظهار کرد: برنامه‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاران و ایجاد اشتغال با همکاری بخش خصوصی در حال تدوین داریم که مراحل پایانی خود را طی می‌کند و به‌زودی از طرحی در همین راستا رونمایی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: ستاد توسعه و پیشرفت استان همدان که در آن دستگاه‌های مختلف، نمایندگان مجلس و فعالان بخش خصوصی همکاری خواهند داشت با هدف تسهیل و تسریع در فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال ایجاد شده و شخصاً در کنار سرمایه‌گذاران و کارآفرینان حضور خواهم داشت و مشکلات آنها را پیگیری خواهم کرد.

استاندار همدان گفت: همچنین در برنامه‌های آینده، بانک‌های استان همدان باید منابع خود را به‌طور اثربخش در داخل استان به کار گیرند تا بخش‌های مختلف اقتصادی بتوانند رونق یابند.

ملانوری‌ شمسی تاکید کرد: با همکاری مردم و فعالان بخش خصوصی می‌توانیم اقتصاد استان و کشور را متحول کنیم.

وی یادآور شد: در راستای بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی به همکاری و هم‌افزایی همه نهادها از جمله دولت، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی نیاز داریم و باید به نحوی هماهنگ عمل کنیم که اهداف اقتصادی در تمام سطوح کشور و استان محقق شود.

استاندار همدان گفت: همکاری و هم‌افزایی می‌تواند فرصت‌هایی ایجاد کند که در گذشته به دلیل موانع مختلف از دست رفته‌اند و کارآفرینی بدون داشتن زیرساخت‌های مناسب ممکن است با شکست مواجه شود.

ملانوری‌شمسی افزود: برهمین اساس سرمایه‌گذاری در زمینه زیرساخت‌هایی مانند آموزش‌های تخصصی، فضاهای کاری مشترک و افزایش دسترسی به منابع مالی باید جزو اولویت‌های اصلی باشد، باید سیاست‌های مالیاتی به گونه‌ای تنظیم شود که علاوه بر جمع‌آوری منابع مالی، حمایت از کسب‌وکارهای نوپا و کارآفرینان در اولویت قرار گیرد.

وی ادامه داد: این سیاست‌ها می‌توانند شامل تخفیف‌های مالیاتی یا حمایت به شکل پرداخت تسهیلات کم‌بهره باشد.

استاندار همدان گفت: سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، باید اطمینان حاصل کنند که فضایی امن و قانون‌مند برای سرمایه‌گذاری وجود دارد و این فضا باید از هرگونه تهدید و ریسک‌های اقتصادی و اجتماعی در امان باشد و در عین حال شفافیت در فرآیندها و قوانین وجود داشته باشد.

ملانوری‌شمسی افزود: امیدواریم با تلاش‌های مشترک و عزم راسخ، شاهد تغییرات مثبت در اقتصاد کشور و به ویژه استان همدان باشیم و جوانان و کارآفرینان بتوانند نقشی کلیدی در پیشرفت جامعه ایفا کنند.

دادگاه تجارت در همدان راه‌اندازی شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این آیین از استاندار همدان تقاضا کرد دادگاه تجارت در این استان راه‌اندازی شود تا تجار درگیر بروکراسی پیچیده دادگاه نشوند همانطور که چنین دادگاهی در تهران وجود دارد و افرادی که در آن به‌کار گرفته شده‎ اند تخصص فنی در این زمینه دارند و به‌راحتی می‌توانند مشکلات را بررسی کرده و بشناسند.

علی آقامحمدی پیوند ذهن‌های ایده‌پرداز استان همدان به سرمایه‌داران را وظیفه کارآفرینان برشمرد و افزود: توسعه خدمات در این منطقه قابل پیشرفت است به‌عنوان مثال ارائه خدمات پزشکی و جذب بیماران خارجی مانند عراقی‌ها در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه داد: همدان در پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی ظرفیت مطلوبی دارد، پس هوش مصنوعی را وارد پزشکی همدان کنید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: صنایع‌دستی همدان در رشته هایی مانند سفال لالجین ظرفیت بسیار بالایی دارد فقط نیاز به تبلیغات دارد.

آقامحمدی افزود: اتاق‎ بازرگانی همدان باید با اتاق‎های بازرگانی شهرهای خارج از کشور در ارتباط باشد، مطالعات تکمیلی انجام شود و دولت نیز باید در توسعه زیرساخت‌ها کار کند.

وی با تاکید بر اینکه بهترین اقتصاددانان ایران را به استان دعوت و از تجربه آنها استفاده کنید ادامه داد: همدان به یک برند نیاز دارد که باید این برند مشخص و توسط هنرمندان شاخص همدان در سطح ملی معرفی شود

نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار کرد: اراده استان بر ایجاد جهش است و تا زمانی که فکرها و ذهن‎ ها متحول نشوند اتفاق اقتصادی رخ نمی‎ دهد و اگر اندیشه‌ای به اقتصاد استان تحمیل شود در نهایت استان ناکارآمد شده و به یک انباری تبدیل می‌شود.

حمیدرضا حاجی‌بابایی گفت: وجود زیرساخت‌های ریلی و جاده‎ ای در استان نتیجه ۲۵ سال تفکر، کار و تلاش است و باید تمام اقتصاد استان و کشور در اختیار بخش خصوصی قراربگیرد.

وی ادامه داد: همدان در حال حاضر شرایطی دارد که بسیار مهیای سرمایه‌گذاری است و اراده قوی و قدرتمند در استان سبب ایجاد وحدت و هم‎ افزایی شده است. 

رییس مجمع نمایندگان استان همدان نیز در این آیین، کارآفرینان را حلقه اتصال نخبگان و صاحبان ایده با سرمایه‎ داران برشمرد و اظهار کرد: اولویت نخست استاندار هم باید این باشد که اقداماتش منجر به کارآفرینی و سرمایه ‎گذاری در استان شود.

اکبر رنجبرزاده افزود: خروجی کار کارآفرینان باید حذف چالش‌های پیش‌روی سرمایه‌گذاران در استان باشد، هرچند که بخشی از این تسهیل‌گری به عهده دولت است.

وی با تاکید بر اینکه ادارات و دستگاه‌های دولتی نباید سرمایه‌گذاران را وارد پیچ وخم ‎های اداری کنند تصریح کرد: هر ۲ بال توسعه باید بخش خصوصی باشد و دولت فقط با سیاست‌گذاری امور را تسهیل کند.

 نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار کرد: ما نباید بدون هدف با آمار و اطلاعات بازی کنیم، اشتغالی که ایجاد می‌کنیم باید آمار واقعی را بالا ببرد.

احمد آریایی‌نژاد با تاکید بر اینکه از خام‌فروش باید جلوگیری شود گفت: آمایش سرزمین باید مدنظر استان باشد و توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و جوانان در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ثروت در دستان دلالان و واسطه‌گران است ولی امیدواریم در آینده‎ای نزدیک بیشترین ثروت برای کارآفرینان باشد.

مهمترین بهره‌وری و نوآوری، آموزش نیروی کار ماهر

سرپرست سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور نیز در این آیین با بیان اینکه امروز مشکل کشور بیکاری نیست بلکه راهکار است اظهار کرد: در حال حاضر مهمترین بهره‌وری و نوآوری، آموزش نیروی کار ماهر است بنابراین باید روی زنجیره‌های آموزش سرمایه‌گذاری شود.

غلامحسین محمدی، بیکاری را یکی از بحران‌های اصلی استان همدان برشمرد و افزود: به‌دنبال راه‌حل برای چگونگی ایجاد اشتغال هستیم، در سه سال اخیر تحقیقی از سوی مرکز پژوهش‌ها برای واحدهای تولیدی انجام شده که نشان می‌دهد نقدینگی و نیروی ماهر ۲ مشکل نخست استان همدان است.

وی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد شرکت‌های بزرگ و کوچک باید در کنار هم کار کنند تا شرکت های بزرگ‌ مشکل نقدینگی شرکت‌های کوچک را حل کنند و بیکاری تحصیلکرده ‎ها با افزایش مهارت کم می‌شود.

سرپرست سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور ادامه داد: اگر کارآفرینان قصد پایداری و ایجاد توسعه دارند باید مشکل آنها حل شود که در این صورت مشکل بیکاری استان هم حل می‌شود.

محمدی افزود: نکته قابل توجه این است که اگر کارآفرینان و تولیدکنندگان می‌خواهند مشکلات خود را حل کنند باید در آموزش نیروی انسانی پیشتاز باشند در این صورت است که بازی به نفع آنها تغییر می‌کند و نرخ بهره‌وری بالا می‌رود.

کارآفرینان محرک کار هستند

رئیس کانون کارآفرینان برتر رسمی استان همدان نیز در این آیین اظهار کرد: کارآفرینی محرک کار است و در شکل‌گیری آیندهای پویا نقش دارد، کارآفرینان با ایده‌های نوین به اشتغالزایی کمک می ‎کنند.

جهانبخش قمری افزود: پیشرفت هر جامعه ‎ای به تلاش کارآفرینان آن بستگی دارد چون آنها هستند که چالش‌ها را به فرصت تبدیل کرده و خلق ثروت می‌کنند.

وی ادامه داد: کسب و کار در جهان در حال تغییر است، پیش از این خلق ثروت از طریق کشاورزی و صنعت بود اما در سال‌های اخیر خلق ثروت و ارزش افزوده از پیشرفت تکنولوژی و استفاده از نوآوری و هوش مصنوعی است.

رئیس کانون کارآفرینان برتر رسمی استان همدان گفت: در استان همدان ۲۰۶ کارآفرین فعال بودند که به دلیل مشکلات اقتصادی و حمایت نشدن تنها ۵۵ نفر از آنها فعال هستند و امیدواریم با حمایت از آنها تعداد را افزایش بدهیم.

قمری ابراز امیدواری کرد که این مراسم آغازی برای حمایت از کارآفرینی در استان همدان باشد تا بتوانیم در ادامه فعالیت‎های خود به اهداف والای کارآفرینی دست یابیم.

رییس کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی کشور نیز در این آیین گفت: دولتی‌ها از افراد دارای اهلیت مشاوره بگیرند، کارآفرین صنف نیست بلکه فراصنفی است.

مجید سیاری افزود: عمده اقتصاد کشور دولتی است بنابراین در اغلب مواقع بدون حضور بخش خصوصی تصمیم می‌گیرد اما همه تصمیم ها بر عملکرد و جزئیات فعالیت‌های بخش خصوصی تأثیر مستقیم می‌گذارد، بنابراین از استاندار و دیگر مسوولان تقاضا داریم از مشاوره‌های کانون کارآفرینان استفاده کرده و اعضای آن را امین خود بدانند.

وی تاکید کرد: بیکاری ۲۶ ناهنجاری به همراه می‌آورد و اگر کارآفرینی یک‌ نفر را نجات دهد یک خانواده را نجات داده است.

رئیس دبیرخانه هیأت امنای ملی کانون کارآفرینان برتر رسمی نیز در این آیین افزود: کارآفرینان نخبگانی هستند که باید از مشاوره آنها استفاده شود، کارآفرینانِ عضو کانون‌های کارآفرینی، منتخب ۱۴دوره جشنواره وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند که در شاخصه‌های مختلف مانند میزان مالیات پرداختی، تعداد نیروی بیمه‌شده و میزان ارزش افزوده ایجادشده دارای صلاحیت بالا و تأییدشده هستند.

علی زندوکیلی گفت: وظیفه هیأت امنای کانون کارآفرینان انجام کار فکری است و انتظار داریم با توجه به جایگاه کارآفرینان حمایت‌های لازم از آنها شود تا بتوانند همچنان به ایجاد ارزش افزوده بپردازند.

عضو هیات مدیره کانون کارآفرینان برتر رسمی استان همدان نیز در این آیین گفت: مسئولان باید بدانند کارآفرینان برای پول کار نمی‌کنند بلکه آنها به‌خاطر عشق کار پای کار آمده‌اند.

سعید ترابیان افزود: یکی از مشکلات اصلی نداشتن گفتمان مفید بین بخش خصوصی و دولتی است که به‌نظرم در این جلسه اقدام خوبی در این زمینه صورت گرفت.

عنوان «پایتخت کارآفرینی همدان» تثبیت شود

دبیر کانون کارآفرینان برتر رسمی کشور و استان همدان نیز در این جلسه اظهار کرد: به دنبال تثبیت «پایتخت کارآفرینی ایران» در همدان هستیم اما در این مسیر راه سختی پیش رو داریم و برای رسیدن به این هدف به حمایت‌های دولت نیاز است.

نصرت‌ الله طاقتی‌احسن افزود: طبق مصوبه شورای اشتغال کشور همه مدیران و نمایندگان باید یک مشاور کارآفرین داشته باشند که در دولت پیش آغاز شد و امیدواریم با حضور استاندار این مصوبه در استان همدان به‌طور کامل اجرا شود و از نمایندگان مجلس هم تقاضا داریم انتخاب مشاور کارآفرین را در اولویت کاری خود بگذارند.

دبیر کانون کارآفرینان برتر رسمی کشور و استان همدان گفت: موفقیت و توسعه هیچ مللی بدون مشارکت بخش خصوصی و دولتی رخ نمی‌دهد، همه این را قبول دارند اما در بخش عملیاتی مشکلاتی وجود دارد.

طاقتی‌احسن افزود: در حال حاضر سهم بخش خصوصی از اقتصاد ناچیز است اما باید تلاش کنیم تا سهم او حداقل ۸۰درصد و دولت ۲۰درصد باشد.

وی ادامه داد: کارآفرینان حاضر در جلسه قصد سرمایه‌گذاری به میزان ۱۰ میلیارد ریال برای پروژه‌ای دارند که کانون کارآفرینان به عنوان اتاق فکر و معتمد آنها در حال تهیه و تنظیم پروپوزال (پیشنهاده) آن هستند که بزودی آغاز می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha