۶ آذر ۱۴۰۳، ۸:۰۳
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85666197
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

تکمیل موزه میراث روستایی گلستان نیازمند حمایت دولت چهاردهم

گنبدکاووس- ایرنا- کمک به تکمیل ساخت موزه میراث روستایی گلستان در جنگل قُرُق گرگان برای بهره‌گیری مردم و گردشگران از این ظرفیت شاخص و نماد فرهنگ و هویت استان به اعتقاد کارشناسان، نیازمند حمایت اعتباری دولت چهاردهم یا ورود سرمایه گذار بخش خصوصی است.

به گزارش ایرنا، ساخت موزه روستایی با هدف واچینی و دوباره چینی بناهای قدیمی گلستان از اوایل دهه ۹۰ در جنگل قرق گرگان آغاز شد اما هنوز به سرانجام نرسیده است.

موزه میراث روستایی گلستان در ۲۳ کیلومتری شهر گرگان، قرار است بعد از پایان عملیات ساخت و افتتاح، فرصتی برای نمایش گوشه‌ای از تاریخ کهن این استان برای گردشگران داخلی و خارجی باشد.

گلستان سرزمینی مملو از طبیعت رنگارنگ و دلفریب با فرهنگ و تمدن باستانی ریشه‌دار با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب گوناگون واقع در شمال کشور، پیشینه تاریخی بیش از هفت هزار ساله دارد و به عنوان بخشی از سرزمین پهناور ایران زمین به لحاظ عرصه‌ها و یادمان‌های کهن، دارای سابقه‌ای درخشان است.

آثار و نشانه‌های متنوع و گوناگون از سیر تکوینی فرهنگ و تمدن بشری به جای مانده از گذشته در گلستان، با معرفی درست در قالب «موزه میراث روستایی» می‌تواند به جاذبه‌ توریستی برای ورود بیشتر گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.

موزه میراث روستایی گلستان که به صورت فضای باز در یکی از پارک‌های جنگلی شناخته شده برای گردشگران داخلی و خارجی در حال ساخت است به اعتقاد کارشناسان، نقش مهمی در معرفی جنبه‌های فرهنگی جوامع روستایی استان از جمله باز زنده‌سازی میراث دستخوش خطر، همچنین مراقبت و معرفی آنها به جامعه امروزی، غنی سازی هویت ملی و منطقه‌ای و احیای اقتصاد بومی و در نهایت رونق گردشگری فرهنگی دارد.

تکمیل موزه میراث روستایی گلستان نیازمند حمایت دولت چهاردهم

معاون میراث‌ فرهنگی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مطالعات موزه میراث روستایی استان به عنوان دومین مدل بعد از مورد مشابه در استان گیلان، در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ انجام و عملیات اجرایی آن نیز از مرداد سال ۱۳۹۴ در بخش فرهنگی پارک جنگلی قرق آغاز شد.

مرتضی حسینقلی‌زاده افزود: با توجه به گستردگی فعالیت در پروژه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اعتبار برای تکمیل موزه میراث روستایی گلستان کافی نبوده و از ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با نگاه کمک به حفظ هویت منطقه برای به دست‌گیری این پروژه تا تکمیل حمایت خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مرحله نخست این پروژه با هزینه نزدیک به ۲۰۰ میلیارد ریال به ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است و در صورت تامین ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار باقی مانده تا اواسط سال آینده تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد.

گلستان بیش از ۳۳ گونه معماری روستایی در چهار منطقه نیمه بیابانی (استپ ترکمن)، جلگه، کوهپایه و کوهستان دارد که در موزه میراث روستایی قرق شناسایی، مستندسازی، واچینی و دوباره چینی بناها بر اساس این معماری‌ها انجام می‌شود.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گستره موزه میراث روستایی استان را ۵۰ هکتار اعلام کرد و گفت: واچینی و دوباره چینی سازه‌ تلار روستای جفاکنده بندرگز (ساخت تنور و طویله)، خانه جهانبخش روستای سرکلاته خرابشهر کردکوی، خانه دنکوب روستای الستان علی‌آبادکتول، خانه زاهد و خانه قلندرآیشی کردکوی و خانه مقصودلو سرخنکلاته گرگان، ساخت مسیر دسترسی و سردر، برق‌رسانی اولیه، انتقال زیرساخت آبرسانی و حصارکشی از جمله کارهای انجام شده در مرحله نخست اجرای این پروژه است.

تکمیل موزه میراث روستایی گلستان نیازمند حمایت دولت چهاردهم

حسینقلی‌زاده، تقویت نگاه به هویت ملی و منطقه‌ای با توجه به داشته‌های غنی علمی، فرهنگی و اجتماعی، جلوگیری از نفوذ فرهنگ‌های بیگانه، ایجاد نشاط اجتماعی، رونق گردشگری پایدار و موثر و جلوگیری از نابودی و فراموشی میراث روستایی استان را از مهمترین اهداف ساخت این برشمرد.

وی تاکید کرد: با توجه به پیشینه تاریخی و ظرفیت‌های بالای فرهنگی و قومیتی پیش بینی می‌شود ۲۰ سازه در این موزه میراث روستایی ۵۰ هکتاری واچینی و دوباره چینی شود.

تپه ها، قلعه ها، مساجد زیبا، زیارتگاه ها، برج ها، کانون های شهری و روستایی تاریخی، کاخ ها، پل ها، معابر و گذرگاه های تاریخی، امام زاده ها و آرامگاه، دیوار دفاعی و آداب و رسوم، گو شه هایی از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی استان گلستان است که در صورت سرمایه گذاری مناسب و به کارگیری شیوه های نوین تبلیغات می تواند نقش چشم گیری در جذب توریست داخلی و خارجی داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha