شب شهادت حضرت زهرا(س) حرم عبدالعظیم(ع) غرق ماتم بود+فیلم

شهرری- ایرنا - عاشقان و دلدادگان اهل بیت عصمت و طهارت در شب سالروز شهادت حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام عزاداری کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در شهرری ، عاشقان و دلدادگان اهل بیت عصمت و طهارت در شب سالروز شهادت حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسین میرلوحی و مداحی سید محمدرضا نوشه ور عزاداری کرده و اشک ماتم ریختند.

شب شهادت حضرت زهرا(س) حرم عبدالعظیم(ع) غرق ماتم بود+فیلم

زمان شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) همچون مزار آن حضرت به صورت دقیق مشخص نیست و همین مساله باعث شده شیعیان و دوستداران اهل بیت (ع) سالروز شهادت آن حضرت را بر اساس روایت‌های ۷۵ روز و ۹۵ روز بعد از وفات رسول خدا (ص) اقامه عزا کنند. بسیاری بر این عقیده اند که این دو مناسبت، فرصتی برای تعظیم شعائر فاطمی و عزاداری برای دختر رسول خدا (ص) است.

شب شهادت حضرت زهرا(س) حرم عبدالعظیم(ع) غرق ماتم بود+فیلم

برخی از این ایام به عنوان دهه فاطمیه (س) یاد می کنند و برخی نیز چند روز قبل از شهادت حضرت زهرا (س) و چند روز بعد از آن را به عزاداری و ذکر مصیبت های آن بانو در مساجد و حسینیه ها می پردازند. اینک در آستانه سالروز شهادت بی بی دو عالم (جمعه ۲۵ آبان مصادف با ۱۳ جمادی الاول) برخی از هیات هایی را که در این ایام خیمه عزای فاطمی در تهران برپا کرده اند، معرفی می کنیم که برگزاری بعضی از این هیات توسط عقیق (پایگاه اطلاع رسانی محافل مذهبی) نیز اعلام شده است.

سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به روایت ۷۵ روز است و روایت دوم که در تقویم رسمی تعطیل اعلام شده همان روایت ۹۵ روز است که مصادف با ۱۶ دی برابر با سوم جمادی الثانی است.

چه روایت اول و چه روایت دوم، فرصتی برای تعظیم شعائر فاطمی و عزاداری برای دختر رسول خدا (ص) است. برخی از این ایام به عنوان دهه فاطمیه (س) یاد می کنند و برخی نیز چند روز قبل از شهادت حضرت زهرا (س) و چند روز بعد از آن به برپایی هیات و مراسم می پردازند.

شب شهادت حضرت زهرا(س) حرم عبدالعظیم(ع) غرق ماتم بود+فیلم

شیعیان در برخی کشورها از جمله ایران، عراق و پاکستان و به اقامه عزا در ایام فاطمیه (س) می پردازند و بعضی مراجع تقلید همچون آیت الله حسین وحید خراسانی و لطف الله صافی گلپایگانی در این ایام در دسته های عزاداری شرکت کرده و به سمت حرم حضرت معصومه (س) پیاده روی می کنند. تعطیلی روایت دوم یعنی سوم جمادی الثانی از سال ۱۳۷۹ به پیشنهاد آیت‌الله وحید خراسانی صورت گرفت و با تصویب دولت در تقویم رسمی به عنوان سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) تعطیل اعلام شد.

اگر نگاهی به زمان برگزاری هیات های عزاداری در این روزها بیاندازیم، متوجه می شویم روزهای برگزاری مراسم از سه روز تا حداکثر یک هفته است و کمتر هیاتی ۱۰ روز برای هر روایت اقامه عزا می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha