به گزارش ایرنا، مهدی الیاسی روز سه شنبه در جلسه هماهنگی جشنواره انار ساوه اظهار کرد: این جشنواره در ۲ سال گذشته با توجه به پتانسیلهای موجود به خوبی در شهرستان برگزار شده و در این مدت تلاش شده نقایص آن به مرور زمان رفع و در هر دوره با کیفیتتر از گذشته برگزار شود.
وی اضافه کرد: هفته فرهنگی ساوه که در خلال جشنواره انار ساوه برگزار می شود که هر ۲ به عنوان یکی از رویدادهای مهم فرهنگی و هویتی شهرستان برای زنده نگه داشتن ارزشها و شاخصهای فرهنگی پیگیری می شود.
الیاسی یادآور شد: انار به عنوان نماد معرفی ساوه در جهان است کیفی برگزار جشنواره آن می تواند علاوه بر نتایج فرهنگی، دستاوردهای اقتصادی نیز برای شهرستان داشته باشد.
امام جمعه ساوه هم در این جلسه بر معرفی ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی شهرستان در ادوار مختلف تاریخ برای جامعه نقش آفرین بوده اند تاکید کرد و گفت: لازم است این شخصیت ها در صدههای مختلف تاریخی از جمله اسلامی هر سال در قالب یک مجموعه از موضوعات و دوره های تاریخی معرفی شوند
حجت الاسلام جعفر رحیمی با اشاره به اهمیت برگزاری رویدادهای جشنواره ای در توسعه گردشگری افزود: دین مبین اسلام بیش از ۲۰ بار در آیات مختلفی از جمله آیه ۱۳۶ آل عمران به مساله گردشگری تاکید و توصیه کرده است.
سال گذشته جشنواره انار ساوه در فهرست رویدادهای ملی به ثبت شد است، این جشنواره در ۲ بخش رویدادی و جشنواره ای برگزار می شود که امسال شاهد رونمایی از گواهی ثبت ملی شیرینی روح افراد در فهرست آثار ملموس کشور است.
شهرستان ساوه دارای ۱۱ هزار هکتار باغ انار است که ۱۰ هزار هکتار از این باغات بارور بوده که ۱۷۰ هزار تن محصول از این باغات برداشت و روانه بازار می شود.
میانگین تولید انار در این شهرستان ۱۷ تن در هر هکتار بود که نسبت به میانگین تولید انار کشور حدود ۲ تن در هر هکتار بیشتر است و پنج هزار بهره بردار انار به صورت مستقیم در این عرصه فعالیت دارند.
حدود ۲۵ درصد از انار تولیدشده در این شهرستان به میزان حدود ۴۰ هزار تن قابلیت صادرات دارد که به علت مشکلات تحریمی و عدم تامین زیرساختهای لازم (پایانه صادراتی انار) حدود ۱۰ هزار تن صادر میشود.
نظر شما