۱۴ مرداد ۱۴۰۳، ۹:۱۱
کد خبر: 85557601
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تابش مستقیم آفتاب/ گرمازدگی در قزوین را جدی بگیریم

قزوین - ایرنا - کارشناس مسوول کاهش خطر بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه گرمازدگی شدید می تواند به ارگان های داخلی بدن که به گرما حساس هستند صدمات جبران ناپذیری را وارد کند، گفت: شهروندان قزوین در این روزهای گرم تابستان هرگونه علایم گرمازدگی را جدی بگیرند.

حمید گلناری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظها کرد: گرمازدگی شدیدترین شکل بیماری‌های ناشی از افزایش دماست که در صورت ابتلا به آن، زندگی و سلامت فرد را به خطر می‌اندازد، این حالت در نتیجه قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید به مدت طولانی است و در صورتی که فرد برای کاهش دمای بدن به اندازه کافی عرق نکند، رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: گرما زدگی زمانی رخ می دهد که دمای بدن با دمای محیط ترکیب شود و بدن به دلیل از دست دادن میزان قابل توجهی از آب خود، توانایی خنک کردن دمای بدن را نداشته باشد.

گلناری با اشاره به اینکه وقتی شاخص گرما بالا می رود، خطر بیماری مربوط به گرما به طرز چشمگیری افزایش می یابد، تصریح کرد: موضوع مهم اینکه در این روزهای تابستانی که شاهد افزایش دمای هوا هستیم، اگر در معرض کامل آفتاب باشیم، این مساله می تواند شاخص گرما را به ۱۵ درجه سانتیگراد افزایش دهد

این مسوول در خصوص علایم گرمازدگی، خاطرنشان کرد: ضعف، بی حالی، سردرد، بی قراری، سرگیجه، افزایش ضربان قلب و سرعت تنفس، اختلال در تبادل گرمای داخل بدن، افزایش دمای هسته مرکزی بدن به ۴۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر، گرگرفتگی، انقباض عضلانی، تهوع و استفراغ از جمله شاخص‌ترین علایم گرمازدگی به شمار می رود.

وی با بیان اینکه اگر شدت گرمازدگی خیلی شدید باشد، عوارضی مثل تشنج و کما نیز اتفاق می افتد که در این حالت نیازمند خدمات اورژانسی و درمانی خواهیم بود، هشدار داد: بایستی توجه داشته باشیم که خطر ابتلا به گرمازدگی در کودکان زیر ۶ سال، افراد بالای ۶۵ سال و همچنین افراد چاق بیش از سایر افراد است.

گلناری ضمن تاکید متولیان سلامت مبنی بر مقدم بودن پیشگیری بر درمان با رعایت اصول خود مراقبتی می تواند فرد را از ابتلا به گرمازدگی در فصل تابستان به ویژه در روزهای گرم محفوظ نگاه دارد، یادآور شد: تغذیه مناسب در پیشگیری از گرمازدگی اهمیت ویژه ای دارد، برای مثال آشامیدن آب با چند قطره آب لیمو و نمک، استفاده از سبزیجات در طول روز و هفته، مصرف هشت لیوان آب در روز، استفاده از غذاهای کم حجم و در دفعات مکرر، شربت نعنا، سکنجبین، عرقیجات، شربت لیمو تازه، تخم شربتی، آب سبزیجات و میوه های تازه بایستی مورد توجه قرار گیرد.

این مسوول در خصوص راهکارهای کاهش گرمازدگی، بیان کرد: پوشیدن لباس‌های گشاد، سبک و سفید رنگ در هوای گرم، استفاده از دوش آب سرد، استفاده از کمپرس آب سرد و حوله‌های مرطوب در نواحی گردن، مچ دست، کشاله ران و زیر بغل که منجر به کاهش درجه حرارت بدن می‌شود.

کارشناس مسوول کاهش خطر بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: استفاده از کلاه لبه‌دار، کرم های ضد آفتاب و عینک آفتابی در شرایط تابیدن نور خوشید با درصد محافظت ۳۰ درصد به بالا و همچنین مصرف ویتامین، مواد مغذی، مایعات مختلف به خصوص آب در افزایش قدرت بدنی افراد بسیار تاثیرگذار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha