اسدالله عباسی استاندار گیلان امروز در آیین آغازین دوازدهمین دوره کنگره ملی سوختگی ایران در تالار مرکزی رشت با اشاره به استعداد و توانمندی بالای جمهوری اسلامی ایران در علم و فناوری، اظهار کرد: شتاب علمی ایران و دستاوردها و پیشرفت های علمی و پزشکی با قبل انقلاب اسلامی قابل قیاس نیست و رشد قابل توجهی داشته است.
وی با اشاره به قدرت علمی و توان بالای متخصصان و فوق تخصصان داخلی در درمان انواع بیماری ها، گفت: امروزه ایران بزرگ مقصد درمان بیماری های سخت و صعب العلاج شده و دنیا به وجود دانشمندان بنام ایرانی در حوزه سلامت غبطه می خورد.
نماینده عالی دولت در گیلان برگزاری رویدادهای علمی و تحقیقاتی را در توسعه پزشکی موثر دانست و تصریح کرد: هم افزایی علمی و تحقیقاتی متخصصان در توسعه خدمات سلامت و درمان به روز بیماری ها موثر و باید بیشتر شود.
عباسی به انتخابات پیش رو و نقش موثر قشر فرهیخته سلامت در آن اشاره کرد و افزود: حضور پرشور در انتخابات و انتخاب نامزد اصلح دو راهبردی از راهبردهای اساسی از سوی مقام معظم انقلاب اسلامی است که قشر ذی نفوذ و موثر جامعه پزشکی باید در ترویج و نهادینه شدن آن بیشتر تلاش کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم در این مراسم گفت: سال گذشته بیش از ۸۰۰ بیمار در مرکز آموزشی، درمانی ولایت بستری شدند و ۹۱ نفر بر اثر انواع سوختگیها جان خود را از دست دادند.
دکتر محمدتقی آشوبی اظهار کرد: سوختگی شایع بوده و افراد مختلف را درگیر میکند، بنابراین باید آگاهی عمومی را افزایش دهیم چرا که ۹۵ درصد سوختگیها قابل پیشگیری بوده و با آگاهی بخشی به مردم میتوان هم به پیشگیری و هم به درمان سوختگی کمک کرد.
وی با بیان اینکه مشکلات زیرساختی در بخشهای گرمایی، از جمله عوامل ایجاد سوختگی در کشور و حتی در گیلان است، افزود: با اصلاح الگوهای مصرف و بهره گیری از سوخت و مدیریت دمای وسائل گرمایشی و آبگرمکن ها و موارد اینچنینی میتوان از سوختگی پیشگیری کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سوختگی میتواند تا سالها فرد را دچار عدم کارکرد اجتماعی و اقتصادی کند، ادامه داد: سوختگی علاوه بر بار اقتصادی درمان، از کار افتادگی اجتماعی را به دنبال دارد و بار روانی آن بر فرد و خانواده بسیار زیاد است.
وی افزود: سوختگی با آتش شایع ترین نوع سوختگی است ضمن آنکه با مایعات در کودکان بیشتر و برخی از مردم در معرض سوختگیهای الکتریکی و شیمیایی و استنشاقی قرار دارند یا آنکه عموما مردان بیشتر درگیر سوختگی هستند.
دوزادهمین کنگره کشوری سوختگی از سوی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با همکاری انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی استان گشایش یافت.
افزون بر ۳۶۰ مقاله به دبیرخانه دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی از گروههای مختلف پزشکی، پرستاری، اتاق عمل، پزشکان متخصص و فوق تخصص ارائه شده که ۱۷۸ مقاله پس از داوری مورد تایید قرار گرفت که در مدت ۲ روز برگزاری این کنگروه ۴۸ مقاله برای ارائه شفاهی و ۱۳۰ مورد نیز در قالب پوستر در دوزادهمین کنگره کشوری سوختگی ارائه میشود. بیهوشی و مراقبتهای ویژه در سوختگی، مدیریت بیماران سوختگی در اورژانسهای پیش بیمارستانی، پرستاری و بازتوانی در سوختگی، هوش مصنوعی و یادگیری عمیق در سوختگی، جراحیهای ترمیمی و زیبایی در سوختگی، مهندسی بافت و درمانهای نوین در سوختگی و پزشکی بازساختی، دستاوردهای دانش بنیان در سوختگی و سلامت روان در این بخش از جمله این محورهاست.
نظر شما